کد خبر: 1474040
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹
مسعودی‌فرید :

واداشتن معلول به تکدی‌گری از مصادیق معلول آزاری است/ بودجه بیشتری نیاز داریم

گروه جامعه: رئیس ستاد طرح ساماندهی متکدیان با اشاره به اینکه تعدادی از معلولان مورد سوء استفاده قرار گرفته و وادار به تکدی‌گری می‌شوند، این امر را از مصادیق معلول‌آزاری برشمرد و اعلام کرد: این افراد در مراکز بهزیستی پذیرش می‌شوند.

حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به اجرای طرح «جمع‌آوری و ساماندهی متکدیان» که از روز 17 آبان ماه آغاز شده است، اشاره و عنوان کرد: متکدیان توسط شهرداری از سطح شهر تهران جمع‌آوری و در سامان‌سراها و مراکز شهرداری حداکثر تا 15 روز نگهداری می‌شوند.
رئیس ستاد طرح ساماندهی متکدیان ادامه داد: کارهای اولیه از جمله بررسی سلامت این افراد و جداسازی افراد مجرم، زنان، کودکان، معلولان و ... طی این مدت انجام و سپس هر نهادی گروه‌هایی که متولی ساماندهی آنها است را تحویل گرفته و ساماندهی کند.
60 تا 70 درصد متکدیان تهران بومی تهران نیستند
مسعودی فرید با اشاره به اینکه 60 تا 70 درصد افرادی که ساماندهی آنها بر عهده سازمان بهزیستی است بومی تهران نیستند، گفت: طی نامه‌ای از سوی رئیس سازمان بهزیستی به استان‌ها دستور جذب و سازماندهی این افراد به بهزیستی‌های استان‌ها داده شده است.
وی خواستار مشارکت جدی همه نهادهای متولی این امر شد و گفت: گروهی از متکدیان جمع‌آوری شده توسط شهرداری طی هفته گذشته توسط بهزیستی تحویل گرفته شده و کار ساماندهی آنها در حال انجام است اما فقط شهرداری و بهزیستی در این امر متولی نیستند و دستگاه‌های زیادی از جمله قوه قضائیه، نیروی انتظامی، کمیته امداد و ... نیز در این ساماندهی نقش دارند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: معلولان، سالمندان، بیماران روانی مزمن و کودکان متکدی جزو گروه‌هایی هستند که مسئولیت ساماندهی آنها با بهزیستی است و فرایند تحویل گرفتن و ساماندهی آنها از سوی بهزیستی همچنان در حال انجام است.
وی در خصوص اقداماتی که در مراکز بهزیستی برای متکدیان معلول جمع‌آوری شده انجام می‌‌شود، گفت: تعدادی از این افراد یا معلولیت ندارند، یا معلولیتی را که نشان می‌دهند را دارا نیستند و یا معلولیت خود را بیش از حدی که هست، نشان می‌دهند؛ به کار افرادی که معلولیت ندارند توسط نیروی انتظامی رسیدگی می‌شود.
بسیاری از معلولان برای تکدی‌گری مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند
مسعودی فرید در خصوص افراد معلول متکدی، گفت: شرایط معلولان توسط مددکاران اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مشخص شود خانواده دارند یا خیر و اگر مشخص شود که فرد دارای خانواده است اما خانواده وی صلاحیت نگهداری از وی را ندارد و او را در خیابان برای تکدی‌گری گذاشته‌ این مسئله از مصادیق معلول آزاری محسوب می‌شود که مااین افراد را بسته به معلولیتی که دارند در مراکز خودمان اسکان می‌دهیم.
وی تصریح کرد: اگر این معلولان به مراکز توانبخشی ما مراجعه کنند، آنها را پذیرش کرده به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم به عنوان متکدی در خیابان‌ها حضور داشته باشند.
بودجه‌های بیشتری برای معلولان و ساماندهی متکدیان نیاز داریم
رئیس ستاد طرح ساماندهی متکدیان در پاسخ به این سؤال که آیا مراکز نگهداری از معلولان ظرفیت پذیرش لازم را دارا است یا خیر، گفت: مکان‌های نگهداری از معلولان ظرفیت نگهداری از این افراد را دارد البته در خود تهران هم در حال ایجاد ظرفیت جدید هستیم، اما نیاز داریم بودجه‌های بیشتری برای حوزه‌های معلولان و ساماندهی متکدیان، که یکسری از آنها افراد در معرض آسیب و یا آسیب دیده هستند، توسط دولت درنظر گرفته شود تا ما بتوانیم خدمات بهتری به آنها ارائه دهیم.

captcha