به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مراسم رونمایی از «ارجنامه» سه جلدی آیتالله محمدعلی تسخیری با عنوان «صلاگر وحدت و بیداری اسلامی» و تجلیل از شخصیت ایشان فردا، 19 آبان با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابوذر ابراهیمیترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، حسامالدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهور و جمعی دیگر از شخصیتهای فرهنگی، دانشگاهی و حوزوی کشورمان برگزار میشود.
این کتابها با نامهای «اندیشهنامه آیتالله محمدعلی تسخیری» به کوشش سیدعبدالمجید میردامادی، «راهنامه و مرامنانه؛ مروری بر زندگی، مبارزات و خدمات علامه آیتالله محمدعلی تسخیری» به کوشش عباس آریازند و «درخشش اندیشه و جوشش آگاهی در آثار علامه آیتالله محمدعلی تسخیری» به کوشش محمدرضا شکیبا و محمود واعظی منتشر شدهاند.
این سه عنوان کتاب که با نام ارجنامه آیتالله تسخیری معرفی شده است، بیانگر اندیشه، فعالیت و اقدامات آیتالله محمدعلی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، نخستین رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دبیرکل پیشین مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و چهره شناخته شده جهانی وحدت مذاهب و گفتوگوی ادیان است.
انتشارات بینالمللی الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این ارجنامه سه جلدی را با عنوان کلی صلاگر وحدت و بیداری اسلامی چاپ و منتشر کرده است.
این مراسم ساعت 10 صبح فردا در حسینیه الزهرا(س) مجتمع امام خمینی(ره) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی واقع در بزرگراه رسالت، روبروی در شمالی مصلای تهران برگزار میشود.
بنا بر این گزارش، آیتالله محمدعلی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام از شخصیتهای اثرگذار در حوزه روابط فرهنگی خارج از کشور و همچنین فردی شاخص در وحدت و تقریب مذاهب جهان اسلام محسوب میشود، از صفحات درخشان زندگی خانواده او میتوان به شهادت برادرش محمدحسین تسخیری و جانبازی سه برادر دیگر ایشان اشاره کرد.
وی تحصیلات مقدماتی و دروس حوزوی را تا مرحله درس خارج در محضر اساتیدی نظیر آیات عظام شهید صدر، خویی، حکیم، شیخ جواد تبریزی، شیخ کاظم تبریزی، صدرا بادکوبی و شیخ مجتبی لنکرانی سپری کرد و در کنار آن، دروس دانشگاهی را نیز در رشته ادبیات عرب، فقه و اصول در دانشکده فقه نجف اشرف فرا گرفت.
آیتالله تسخیری همزمان با تحصیل در حوزه علمیه نجف اشرف به تدریس دروس رایج حوزوی نیز اشتغال داشت و در نتیجه مجاهدتهای سیاسی، مدتی در زندانهای رژیم بعث زندانی شد. وی در حوزه علمیه قم نزدیک به 12 سال در درسهای اساتیدی نظیر آیات عظام گلپایگانی، میرزا هاشم آملی و وحید خراسانی شرکت کرد. در این مدت همچنین به تدریس علوم حوزوی در حوزه علمیه قم و پارهای مراکز علمی و دانشگاهی کشور پرداخت.
بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، وی با قبول مسئولیتهای اجرایی و شرکت در همایشهای بینالمللی و داخلی، تمامی تلاش خویش را صرف امور فرهنگی و تبلیغی در داخل و خارج کشور کرد. از جمله فعالیتهای وی در زمینههای علمی، فرهنگی و تبلیغی در این دوره، نگارش تعداد بسیاری کتاب و مقاله و همچنین ایراد سخنرانی و انجام مصاحبههای گوناگون در مناسبتهای مختلف است.