عباسعلی منصوری آرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که انتخاب عمان به عنوان میزبان مذاکرات نهایی هستهای میان ایران و 1+5 دارای پیام خاصی است، اظهار کرد: به نظر میرسد پیشنهاددهنده عمان به عنوان میزبان مذاکرات، جمهوری اسلامی ایران بوده است. به خاطر اینکه اولا عمان در جوار ما قرار دارد، ثانیا یک کشور اسلامی است و ثالثا روابط خوبی با ایران در طی سالهای گذشته داشته است.
انتخاب عمان معنادار است
وی افزود: این مجموعه دلایل سبب شده است که ایران عمان را به عنوان میزبان این دور از مذاکرات انتخاب کند و به طرف مقابل پیشنهاد دهد، لذا خود این انتخاب میتواند در عین حال انتخاب معناداری هم باشد.
ضرورت پافشاری تیم مذاکرهکننده بر لغو تحریمها
منصوری درباره تأکید آمریکاییها بر تعلیق تحریمها در مقابل لغو تحریمها که خواست ایران است و سرنوشت این اختلاف نظر گفت: ما چارچوبهای خودمان را براساس منافع ملی خودمان تعیین میکنیم و براساس آن در مذاکرات حرکت میکنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: منافع ملی ما ایجاب میکند که بر لغو تحریمها پافشاری کنیم و در عین حال از داشتههای خود براساس منافع ملی محافظت کنیم.
وی ادامه داد: لذا فارغ از اینکه طرف مقابل به چه میاندیشد و چه میخواهد، ما باید برخطوط قرمز خود تأکید داشته باشیم و این چارچوبها را نیز به طرف مقابل تحمیل کنیم.
امکان برقراری ارتباط با ایران برای هر حزب و گروهی در آمریکا یک موفقیت است
منصوری درباره امکان اینکه دولت اوباما چقدر تحت تأثیر شکست انتخابات میان دورهای کنگره و سنا از جمهوریخواهان بخواهد مذاکرات را به سرانجام برساند تا از آن به عنوان برگ برنده خود در انتخابات بعدی آمریکا استفاده کند، گفت: باید در نظر داشت بحثهایی به مانند مذاکرات هستهای بحثهایی راهبردی است و بعید است که آنها این موضوعات راهبردی را به موضوع انتخابات خود گره بزنند.
وی تصریح کرد: بارها دیدیم که دموکراتها و جمهوریخواهان در موضوعات راهبردی با هم اشتراک نظر دارند و در مباحث تاکتیکی است که تفاوتها تاثیرگذار میشود. اگرچه امکان برقراری ارتباط با ایران برای هر حزب و گروهی در آمریکا یک موفقیت محسوب میشود.