کد خبر: 1472302
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳
نماینده صربستان در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان:

فعالیت‌های قرآنی در صربستان منوط به کمک‌های مردمی است

گروه بین‌الملل: مسلمانان صربستان در زمینه انجام فعالیت‌های قرآنی محدودیت خاصی ندارند؛ تنها مشکل ما به عدم حمایت دولت مربوط می‌شود و اینکه ما مجبور هستیم تا همه هزینه‌های فعالیت‌های قرآنی را خود تأمین کنیم.

عمار مودریزوویچ، نماینده کشور صربستان در رشته حفظ پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانشجویان مسلمان است که دی‌ماه امسال در تهران برگزار می‌شود.

وی در تاریخ 31 اردیبهشت 1372 (21 می 1993) در شهر «نووی پازار» صربستان متولد شد. در همین شهر تحصیلات ابتدایی خود را گذراند و سپس وارد یک دبیرستان اسلامی شد. عمار در طول 4 سال در کنار کار و تحصیل، به حفظ قرآن کریم نیز می‌پرداخت و سرانجام در اسفند سال 90 حافظ کل قرآن شد.

عمار مودریزوویچ در حال حاضر دانشجوی سال سوم «شریعت اسلامی» در دانشگاه اسلامی شهر نووی پازار است و به عنوان معاون مدیر مدرسه قرآن این شهر نیز فعالیت می‌کند و امامت مسجد «لیلک» را هم بر عهده دارد. وی همچنین صاحب رستوران «زمزم» در شهر نووی پازار بوده و سال گذشته نیز زندگی مشترک خود را آغاز کرده است.

مودریزوویچ در گفت‌وگوی خود با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) در مورد سابقه حضور دررقابت‌های بین‌المللی قرآن گفت: پیش از این در مسابقات بین‌المللی قرآن اوقاف جمهوری اسلامی ایران در سال 2012 و در مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان در همان سال در تبریز نیز شرکت کرده‌ام.

وی گفت: من قرآن کریم را صفحه به صفحه آموختم. کار حفظ را از سال 2009 آغاز کردم و در سال 2012 حافظ کل قرآن شدم. «عرفان مالک»، که خود قرآن را در دمشق سوریه فراگرفته، استاد من در حفظ قرآن کریم بود.

این حافظ صربستانی در ادامه با اشاره به تأثیر قرآن کریم بر زندگی خود گفت: قرآن، پیامی از جانب خدا برای همه مردم است و راهنمای من در طول زندگی‌ام بوده و من خود را موظف می‌دانستم که قرآن را بیاموزم و با عمل کردن به آموزه‌های آن، به آن احترام بگذارم.

عمار مودریزوویچ همچنین گفت: در میان اساتید بین‌المللی قرآن، شیوه قرائت استاد محمد صدیق منشاوی را می‌پسندم و تنها به قرائت او گوش می‌دهم و واقعاً لذت می‌برم.

وی با اشاره به دیگر فعالیت‌های خود در زمینه قرآن کریم گفت: من در حال حاضر به حدود 30 فراگیر، قرآن آموزش می‌دهم که هرکدام از آن‌ها در سطح خاصی هستند. سه نفر از آن‌ها تاکنون 300 صفحه از قرآن کریم را حفظ کرده‌اند و همچنان به کار خود ادامه می‌دهند. کلاس ما هر روز دایر می‌شود. برخی از قرآن‌آموزان نیز در حال یادگیری قواعد تجوید و حروف هستند.

عمار در مورد فعالیت‌های مؤسسات و مراکز قرآنی در صربستان گفت: یک مؤسسه قرآنی عالی در شهر نووی پازار وجود دارد که «مدرسه قرآن کریم» نام دارد و من نیز در همین مدرسه به عنوان معاون مشغول به فعالیت هستم. ما بیش از 2 هزار قرآن‌آموز در این مدرسه تخصصی آموزش قرآن، در حال تحصیل داریم.

مشکلات مسلمانان در کشور صربستان

مودریزوویچ در ادامه گفت: حدود 400 هزار مسلمان در صربستان زندگی می‌کنند. ما مسلمانان مشکلات زیادی با نظام قضایی و پلیس کشور خود داریم. به عنوان مثال، 90 درصد جمعیت شهر نووی پازار را مسلمانان تشکیل می‌دهند، اما 80 درصد کارکنان بخش قضایی این شهر را صرب‌ها تشکیل داده‌اند که از شهرهای دیگر به اینجا می‌آیند تا قاضی و پلیس شهر ما باشند.

وی افزود: در زمینه انجام فعالیت‌های قرآنی مشکل خاصی نداریم تنها مشکل ما به عدم حمایت دولت مربوط می‌شود و اینکه ما مجبور هستیم تا همه هزینه‌های فعالیت‌های قرآنی را خود تأمین کنیم.

این فعال قرآنی صرب در ادامه سخنان خود با اشاره به برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم گفت: به عقیده من برگزاری این مسابقات در میان فعالان قرآنی فواید بسیاری دارد. اول اینکه ما فرصت این را پیدا می‌کنیم که مسلمانان دیگر کشورهای جهان مانند مسلمانان برزیلی، استرالیایی و حتی چینی را ملاقات کنیم و با آن‌ها آشنا شویم. دوم اینکه می‌توانیم تجربیات و نظرات خود را با هم مبادله کنیم که این فرصت بسیار خوبی برای همه ماست.

وی افزود: همچنین ممکن است بتوانم در جریان مسابقات، افراد خیّری را از میان برادران مسلمان خود در دیگر کشورها پیدا کنم که بخواهند از مدرسه قرآن کریم نووی پازار حمایت مالی کنند. بسیاری از کودکان نووی پازار در صورت داشتن سرمایه کافی به حافظان قرآن تبدیل خواهند شد.

مودریزوویچ در پایان در مورد تبلیغات منفی رسانه‌ای علیه مسلمانان و دین اسلام گفت: در شهر من و کشور صربستان هم مسلمانان و هم غیرمسلمانان درک درستی نسبت به اسلام دارند و تبلیغات رسانه‌ای بر دیدگاه آنان نسبت به حقیقت دین اسلام تأثیری ندارد.

captcha