به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سعید اوحدی رئیس سازمان حج و زیارت که همینک در کربلای معلی به سر میبرد، در تشریح برنامههای این سازمان برای مراسم اربعین، گفت: باتوجه به آسیب شناسی که در موسم اربعین سال گذشته انجام شد و اهمیت این همایش بزرگ، در سال جاری هماهنگیهای لازم برای رفع بسیاری از مشکلات صورت گرفته است.
وی افزود: سال گذشته ۵۰۰ هزار نفر از ایران به زیارت اربعین مشرف شدند و امسال پیشبینی میشود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون زائر از ایران مشرف شوند. همچنین شرایط منطقه نیز شرایط بسیار حساسی است و این مانور میتواند پیام بسیار بزرگی را برای مجموعههای متجاوز داشته باشد.
تشریح اقدامات در داخل کشور برای سفر اربعین
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به تشکیل ستاد «دائمی اربعین» در سازمان حج و زیارت عنوان کرد: با حضور نمایندگان بعثه مقام معظم رهبری، سازمان حج و زیارت و ۲۶ دستگاه دیگر همچون وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت امور خارجه، گمرک، استانداری خوزستان، ایلام، بسیج، سپاه و... تصمیمهای بسیار خوبی گرفته شده که امیدواریم بتوانیم تصمیمات را پیادهسازی بکنیم.
اوحدی گفت: امسال سازمان حج و زیارت از هیچ زائر ایرانی، وجهی را بابت بیمه و خدمات بهداشتی دریافت نمیکند. سال گذشته به خاطر پرداخت همین دو مورد شاهد ایستایی و تراکم در مرزها بودیم. همچنین با همکاری هلال احمر در مرزهای شلمچه، چزابه و مهران امکانات اسکان موقت زائر را فراهم خواهیم کرد. با هماهنگی که با قرارگاه مرکزی راهیان نور نیز صورت گرفته است ظرفیت چهل هزار اسکان را در خرمشهر، حدود پنج هزار اسکان موقت در چزابه و ظرفیت خوبی در مهران را ایجاد کردهایم تا بتوانیم تراکم را از مرز به داخل شهرهای اصلی بیاوریم.
سامانه نرم افزاری ثبتنام اربعین
وی افزود: در کنار این خدمات، برنامه سامانه نرم افزاری هم بر روی نرم افزار تمام دفاتر خدمات زیارتی قرار گرفته که بر اساس این سامانه، زائرین میتوانند پیش ثبت نام اعزام به زیارت اربعین را انجام دهند و بر اساس ظرفیت خروج از مرزها که شورای امنیت ملی به سازمان حج و زیارت اعلام کرده، سامانه به صورت هوشمند زمان سفر را به زائر اعلام میکند.
تشکیل 3 قرارگاه چزابه، شلمچه و مهران
اوحدی خاطرنشان کرد: تا کنون با هماهنگی سپاه سه قرارگاه چزابه، قرارگاه شلمچه و قرارگاه مهران را تشکیل دادهایم. همچنین در این مسیر سازمان بسیج مستضعفین نمایندهای را معرفی کرد که وی طی حکمی به عنوان قائم مقام ستاد اربعین در قرارگاه مستقر میشود.
اوحدی با اشاره به مشکلاتی که سال گذشته زائران ایرانی اربعین با آن مواجه شدند، بر لزوم هماهنگی با مسئولان عراقی نیز تأکید و اظهار کرد: امسال شش موکب را در مسیر نجف به کربلا راه اندازی میکنیم، همچنین موفق شدیم مجوزهای ورود آمبولانسهایمان را به عراق بگیریم که بر این اساس۲۵ دستگاه آمبولانس در مسیر نجف تا کربلا مستقر میشوند و به همه زائرین ایرانی و غیر ایرانی خدمات ارائه میکنند.
وی افزود: جلسه خوبی با آقای شراشب، وزیر جهانگردی عراق برگزار و مباحثی از قبیل برابر کردن عوارض و هزینههایی دریافتی از زائران ایرانی که وارد عراق میشوند و زائران عراقی که وارد ایران میشوند مطرح شد. متأسفانه اخیراً در فرودگاه نجف حدود چهل دلار از زائر ما عوارض مختلف دریافت میشود که این مسئله با وزیر جهانگردی عراق در میان گذاشته شد، وی نیزقول مساعد داد مجددا این موضوع را در هیئت دولت عراق مطرح و مشکل را حل کند.
اوحدی به بحث سرمایهگذاری سازمان حج و زیارت از طریق دو شرکت توسعه عمران امید زائر و شرکت توسعه زیرساختهای مهر و ماه اشاره و اظهار کرد: به طرف عراقی اعلام شد که به صورت جدی برای سرمایه گذاری در عراق آمادهایم و چهار پروژه را در شهرهای کربلا و نجف تعریف کردهایم که امیدواریم بتوانیم به زودی عملیات اجرایی این طرحها را آغاز کنیم.
مسیر بستان تا چزابه را به صورت شبانه روزی آسفالت میکنیم
رئیس سازمان حج و زیارت افزود: طی دیداری با وزیر راه عراق بحث آسفالت نبودن جادهٔ مرز مهران را مطرح و اعلام کردیم ما مسیر بستان تا چزابه را به صورت شبانه روزی آسفالت میکنیم و از آنها نیز درخواست کردیم مسیر داخل عراق را آسفالت کنند و زمینه مناسب برای امنیت زائر فراهم شود، مسیر مرز چزابه در داخل عراق هم از مسیر شیب به الاماره آسفالت نیست که قرار شد آسفالت شود.
وی از دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه با وزیر راه عراق را دریافت نامناسب عوارض از زائران ایرانی در فرودگاه نجف اعلام کرد و گفت: به دلیل اینکه پروازها از فرودگاه بغداد به فرودگاه نجف منتقل شده، زائران ایرانی 20 دلار باید اضافه پرداخت کنند که سازمان هواپیمایی عراق به عنوان حق رویالیتی این هزینه را دریافت میکند، یعنی عنوان میشود چون ظرفیت پرواز در نجف بالا رفته شما باید به ازای هر زائر 20 دلار عوارض بدهید.
اوحدی افزود: از نظر ما دریافت این هزینه اصلاً جایگاه منطقیای ندارد چرا که بر اساس ضرورت این پروازها منتقل شده وزیر راه عراق نیز تأکید کرد این مبلغ هیچ جایگاه منطقیای ندارد و باید حذف شود.
شهرداری تهران 500 اتوبوس در اختیار زائران اربعین میگذارد
اوحدی افزود: از وزیر راه عراق، درخواست مجوز تردد ۴۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه اتوبوسی که شهرداری تهران اعلام کرده در موسم اربعین برای انتقال زائرین در اختیار حج و زیارت میگذارد را کردیم که اگر این مجوزها صادر شود اتفاق بسیار بزرگی در جهت خدمات رسانی به زائرین اربعین محقق میشود.
رئیس سازمان حج و زیارت، وظیفه این سازمان را ساماندهی سفر زائران ایرانی در ایام اربعین دانست و گفت: به دنبال سازماندهی نیستیم بلکه تلاش داریم به هر کس که ویزایش را گرفت خدماتی را در مرز به لحاظ اسکان، خدمات پزشکی، بیمه و امنیت ارائه دهیم اما توصیهمان این است که زائرین به بیانیهها و اطلاعیههای سازمان حج و زیارت توجه کنند که تراکم در مرز نداشته باشیم.
توصیههای امنیتی در قالب بروشورهایی چاپ میشود
وی افزود: همچنین توصیههای امنیتی در قالب بروشورهایی چاپ و در حوزه فرهنگی واطلاعرسانی نیز بیانیهها و اطلاعیههایی از طریق رسانههای مختلف منتشر میشود که درخواست داریم زائران به این توصیهها توجه کنند.
بازگشایی کاظمین در آیندهای نزدیک
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه به صورت جدی به دنبال بازگشایی راه زیارتی کاظمین و سامرا هستیم، گفت: امیدواریم با پیروزیهای اخیری که دولت عراق داشته به زودی شاهد بازگشایی مسیر کاظمین باشیم. پس از بازگشت از این سفر قطعاً با شورای عالی امنیت ملی موضوع سفر کاظمین را مجدداً مطرح کرده و با هماهنگی آنها امیدواریم که در آیندهای نزدیک این امر محقق شود.