کد خبر: 1473929
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۳
در نشست خبری جشنواره شیخ بهایی مطرح شد؛

فن‌آفرینی در حوزه علوم انسانی؛ از نقاط مثبت یازدهمین جشنواره شیخ بهایی

گروه دانشگاه: یکی از نقاط مثبت این دوره از جشنواره شیخ بهایی، فن‌آفرینی در حوزه علوم انسانی و ایجاد فرهنگ و نوآوری بر مبنای علوم انسانی است، در حوزه علوم انسانی نیز می‌توانیم ایده‌های خلاقانه و نوآورانه در کسب و کار داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز، 25 آبان در نشست خبری یازدهمین جشنواره شیخ بهایی و فن‌آفرینی گفت: این جشنواره با هدف توسعه فن‌آفرینی، خلاقیت و ... در نیمه دوم اردیبهشت سال 94 برگزار خواهد شد که مجری آن شهرک علمی ـ تحقیقاتی با مأموریت از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره و همچنین المپیاد ملی طرح کسب و کار، افزود: کشور ما چهار و نیم میلیون ظرفیت دانشجویی دارد؛ بنا بر این دانشگاه‌ها می‌توانند نقش فعالی در ایجاد اشتغال داشته باشند، هدف این است که دانشجویان طر‌ح‌های نوآورانه خود را در قالب طرح‌های کسب و کار به این جشنواره ارائه دهند.
احمدی با بیان اینکه این جشنواره در سه مرحله دانشگاهی، استانی و ملی برگزار می‌شود، اظهار کرد: در مرحله ملی خود عوامل جشنواره و شهرک علمی ـ تحقیقاتی کار را دنبال می‌کنند، البته شرکت‌های دانش‌بنیان را نیز برای توسعه ترغیب می‌کنیم.
وی با بیان اینکه جشنواره دو بخش مسابقه‌ای و غیر مسابقه‌ای خواهد داشت، افزود: بخش مسابقه ویژه طراحان کسب و کار، فن‌آفرینان و سرمایه‌گذاران است و در بخش غیرمسابقه‌ای بررسی فن‌آفرینی، سمینارها و نمایشگاه‌ها را خواهیم داشت.

جامعه دانشگاهی فکر نکند که تنها می‌‌توان در رشته‌های مهندسی به تولید ثروت پرداخت
معاون پژوهشی وزارت علوم عنوان کرد: یکی از نقاط مثبت این دوره از جشنواره، فن‌آفرینی در حوزه علوم انسانی و ایجاد فرهنگ و نوآوری بر مبنای علوم انسانی است. جامعه دانشگاهی فکر نکنند که حتماً تنها می‌‌توان در رشته‌های مهندسی به تولید ثروت پرداخت، بلکه در حوزه علوم انسانی نیز می‌توانند ایده‌های خلاقانه و نوآورانه در کسب و کار داشته باشند. در این زمینه مراکز رشد در سطح کشور برای تجاری‌سازی علوم انسانی کمک می‌کنند.

برگزاری جشنواره شیخ بهایی در راستای سیاست‌های ابلاغی رهبر در بحث علم و فناوری
در ادامه این نشست خبری، مهدی کشمیری، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: بحث شرکت‌های دانش‌بنیان از سوی رهبر و دولت پیگیری می‌شود و سیاست‌های ابلاغی رهبر در بحث علم و فناوری سرآمد همه اینها محسوب می‌شود. جشنواره شیخ بهایی فرهنگ‌سازی فن‌‌آفرینی و شرکت‌های دانش‌بنیان را پیگیری می‌کند و بحث شرکت‌های دانش‌بنیان از منظر اشتغال فارغ‌التحصیلان بسیار جدی است.
وی اظهار کرد: این جشنواره تنها جشنواره‌ای است که در سطح ملی به بحث کارآفرینی، فن‌آفرینی و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌پردازد.
بنا بر این گزارش سروش علیمردانی، دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی ‌در ادامه نشست گفت: این جشنواره در اعتباربخشی به فن‌آفرینان منحصر به‌فرد است و در توسعه فن‌آفرینی پیشرو است. در تلاش هستیم تا به‌منظور تجاری‌سازی، دستاوردها، ایده‌ها و طرح‌های کسب و کار را به نحوی با سرمایه‌گذاران ارتباط دهیم تا در این عرصه بیش از پیش نقش داشته باشیم.
وی افزود: در بخش مسابقه، از طر‌ح‌های کسب و کار آزاد استقبال می‌کنیم و جوایزی به آن‌ها اعطا می‌شود و بیشتر شرکت‌های نوپای خصوصی در این بخش وارد شده‌اند و در این بخش داوری‌های بسیار دقیقی داریم.

برای اولین بار المپیاد را در کنار جشنواره شکل دادیم
علیمردانی با بیان اینکه به بحث کسب و کار در دنیا بسیار اهمیت داده می‌شود، اظهار کرد: این بحث نقطه شروع و در واقع نقشه راه یک ایده است که به محصول تبدیل می‌شود. برای اولین بار المپیاد را در کنار جشنواره شکل دادیم، هدف از این المپیاد هدایت دانشجویان به‌منظور تبدیل دانش به ارزش و شکل‌دهی شرکت‌های دانش‌بنیان و پاسخ به مطالبات مقام معظم رهبری است.
وی گفت: با انجمن مدیریت ایران و دبیرخانه جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری از طریق معاونت علمی ریاست جمهوری به‌منظور اعطای نشان شایستگی سطح 1 به برگزیدگان بخش فن‌آفرینان همکاری مشترکی شده است. به سه نفر اول هر کدام، 300 میلیون تومان، سه نفر دوم هر کدام 200 میلیون تومان و سه نفر سوم هر کدام 150 میلیون تومان اعطا می‌شود.

captcha