کد خبر: 1474607
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸

انگیزه‌ حافظ بین‌المللی برای حضور دوباره در مسابقات کشوری

گروه فعالیت‌های قرآنی: یک حافظ بین‌المللی قرآن کریم، شرکت‌کننده در جشنواره ملی قرآن دانشجویان، مهم‌ترین انگیزه خود برای حضور در یک رقابت در سطح کشوری را معطوف کردن نگاه‌ها به فعالان قرآنی شهرستان‌ها دانست که در حال فراموشی هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مرتضی محمد‌نژاد، یکی از حافظان کل قرآن کریم است که با کسب مقام نخست مسابقات سراسری قرآن کریم سال 1389 که در استان یزد برگزار شد، جواز حضور در مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران را کسب کرد و ابتدای سال 1390 به مقام نخست بیست‌و‌هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران، دست یافت.

وی که از سال 1390 تصمیم گرفته بود تا دیگر در مسابقات شرکت نداشته باشد، دوری از مسابقات را طاقت نیاورد و سرانجام در بیست‌ونهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور (20 تا 23 آبان 93 اصفهان) حضور یافت تا پس از چندین سال دوری از مسابقات، بار دیگر به ارزیابی توانایی‌های خود در زمینه حفظ قرآن کریم بپردازد.

وی در حالی پا به بیست‌ونهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان نهاد که مهرماه با از دست دادن برادرش(مصطفی محمدنژاد) که از قضا حافظ کل قرآن کریم نیز بود و در درگیری با عناصر پلید گروهگ‌ تروریستی پژاک به فیض شهادت نائل شد، داغدار شده بود. در ادامه گفت‌وگوی ایکنا با این حافظ بین‌المللی را می‌خوانیم؛

جشنواره ملی در دوره 29 سطح بالایی داشت
مرتضی محمدنژاد، حافظ کل قرآن کریم و یکی از شرکت‌کنندگان در بیست‌ونهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در مورد دلایل حضورش در این مسابقات با توجه به کسب رتبه‌ بین‌المللی، گفت: مسابقات قرآن در سطح دانشجویان، همیشه سطح خوبی داشته است هر چند که این سطح، هیچ‌گاه در حد و اندازه‌های مسابقات اوقاف نبوده است.
وی افزود: قطعاً دومین مسابقات معتبری که در کشور برگزار می‌شود، همین مسابقات قرآن و عترت دانشجویان کشور است و از لحاظ کیفی از سطح خوبی برخوردار است؛ چرا که اغلب افرادی که دانشجو هستند، در این جا شرکت می‌کنند و تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان مسابقات اوقاف را نیز دانشجویان تشکیل می‌دهند.

به قاریان و حافظان شهرستانی توجه شود
محمدنژاد در ادامه درباره انگیزه‌هایش برای حضور در جشنواره ملی قرآن دانشجویان، تصریح کرد: واقعیت امر این است که به دلیل اینکه به حافظان و قاریان شهرستانی توجه کمتری می‌شود، قصد حضور در این مسابقات را داشته‌ام و انگیزه‌ام از این حضور این است که اولاً تلنگری برای خودم باشد و دوم هم اینکه در جو مسابقات قرار گیرم.
این حافظ کل قرآن با بیان اینکه از سال 1390 تصمیم گرفته است تا در مسابقات قرآن شرکت نکند، اظهار کرد: هیچ جایی و فردی سراغی از ما حافظان به ویژه حافظان شهرستانی نمی‌گیرد و دلیلی شد تا تصمیم گرفتم وارد مسابقات شوم. با توجه به اینکه از حافظان قرآن برای حضور در محافل دعوت نمی‌شود، خصوصاً اگر این حافظ شهرستانی هم باشد دیگر دعوت‌ها کمتر هم می‌شود، بنابر این کم کم فراموش می‌شوند و حضورم در مسابقات به همین بهانه بوده است.


وی با بیان اینکه برای اولین بار است که در مسابقات قرآن دانشجویی حضور می‌یابد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه از سال 1390 تصمیم گرفته بودم تا در مسابقات شرکت نکنم، کمتر به مرور بسیار جدی و دقیق محفوظاتم پرداختم، تا اینکه این مسابقات پیش آمد و شروع به مرور کردم.
این حافظ کل قرآن در پاسخ به این سؤال که انگیزه اصلی شما برای حضور در مسابقات جلب توجه و معطوف کردن نگاه‌ها به سمت قاریان و حافظان شهرستانی بوده است، گفت: هر چند که حضور در مسابقات نمی‌تواند نگاه‌ها را معطوف کند همانطور که در گذشته نیز معطوف نشده است؛ اما در واقع انگیزه اصلی همین موضوع بوده است.
محمدنژاد با بیان اینکه در این دوره از مسابقات از طرف دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی حضور یافته بودم، یادآور شد: در حال حاضر دانشجو‌ام و در سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی مشغول به خدمت هستم.

وی در ادامه در مورد سطح فعالیت‌های قرآنی در استان آذربایجان غربی، گفت: فعالیت‌ها در سطح معمولی در حال انجام است، از لحاظ تعداد مؤسسات شاید مؤسسه‌های قرآنی فراوانی وجود داشته باشد، اما خروجی‌ها آنگونه که باید نیست.

captcha