ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تاکید بر اینکه این وزارتخانه اقدامات گستردهای را به منظور افزایش آگاهی مردم برای مقابله با بیماری سرطان آغاز کرده است، عنوان کرد: کمیته ملی سرطان اقدامات خاصی را برای پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودرس و همچنین درمان بیماران سرطانی آغاز کرده است که به تدریج در قالب بستههای مختلف اطلاع رسانی خواهد شد.
حریرچی از پوشش کامل هزینههای بیماران سرطانی نیازمند در بیمارستانهای دولتی خبر داد و افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده است تا هزینه درمان بیماران سرطانی نیازمند در بیمارستانهای دولتی به نزدیک صفر برسد. نحوه اجرای این برنامه که در قالب یکی از بستههای فرعی طرح تحول نظام سلامت خواهد بود ظرف چند روز آینده اعلام خواهد شد
این متخصص جراحی سرطان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه غربالگری و تشخیص زودرس سرطان به دو شیوه صورت میگیرد، ادامه داد: یک روش در خصوص افزایش آگاهی مردم نسبت به علائم اولیه بیماری است تا افراد با مشاهده این علائم هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: نوع دیگر غربالگری در خصوص انجام تستهای خاصی است که میتواند در مورد آزمایشات خاص برای دهانه رحم، پستان و... باشد که این امر نیز مسئله کشوری است و باید مزایا و معایب آن را تمامی نظام بهداشت و درمان بسنجد و یک برنامه کشوری را ارائه کند.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در خصوص نشانههای سرطان نیز اطلاعات خوبی در سایتهای اطلاع رسانی وجود دارد ولی مباحثی از قبیل توده در سینه بانوان، خونریزی غیرعادی از دستگاه گوارش... میتواند از نشانههای بیماری سرطان باشد ولی باید به این نکته توجه کنیم که اکثر این موارد نشانه سرطان نیستند و باید با مراجعه به پزشک از صحت و سقم آن اطلاع پیدا کنیم.