کد خبر: 1475249
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۸
نگاهی به رویدادهای مهم هفته جاری در استان مرکزی؛

از برگزاری نشست سیر مطالعاتی در ایکنا تا احداث بزرگترین مجتمع حوزوی غرب کشور

گروه اندیشه: برگزاری نشست تأثیر سیرهای مطالعاتی در رشد کتابخوانی در ایکنا، احداث بزرگترین مجتمع حوزوی غرب کشور در استان مرکزی و ...از مهمترین رویداهای هفته جاری در استان بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، مهم‌ترین رویدادهای خبری در هفته جاری بدین شرح است: همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی، نشست «تأثیر سیرهای مطالعاتی در رشد کتابخوانی» به میزبانی خبرگزاری ایکنای استان مرکزی برگزار شد.

محمدامین رحیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه اراک  در نشست صمیمی تحت عنوان تأثیر سیرهای مطالعاتی در رشد کتابخوانی که به‌مناسبت فرارسیدن هفته کتاب و کتابخوانی و ارتقای سرانه مطالعه به‌همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی استان در خبرگزاری ایکنا برگزار شد، گفت: با نگاهی به سیره بزرگان، اندیشمندان و علما مشاهده می‌کنیم که کتاب و کتابخوانی از جایگاه بسیار زیادی در زندگی آنها برخوردار بوده است.

وی با اشاره به اینکه مطالعه در آیات و احادیث فراوانی مورد تأکید قرار گرفته است، افزود: در همین رابطه در آیه اول سوره مبارکه علق آمده است «اقرأ باسم ربک الذی خلق، بخوان به نام پروردگارت که آفرید»؛ لیکن  در مورد مطالعه باید احساس تشنگی و علاقه در مخاطبان ایجاد شود.

نوعی واگرایی از قرآن در رفتار برخی متولیان فرهنگی دیده می‌شود

محمدرحیم بیرقی، مدیر دفتر قرآن و عترت ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور با تأکید بر اینکه فضاسازی قرآنی منوط به این است که برنامه‌های فرهنگی براساس دستورات و احکام قرآنی برنامه‌ریزی و اجرایی شود، افزود: متأسفانه نوعی واگرایی از قرآن در حوزه رفتاری افرادی که متولی امور فرهنگی مشاهده می‌شود.

وی مطرح کرد: اگر جریان‌سازی قرآنی در جامعه عملیاتی شود به‌طورقطع  تمامی بنیان‌های رفتاری و تصمیم‌گیری‌های یک جامعه بر اساس آموزه‌های قرآنی پیش می‌رود، لذا خدمت‌گزاری به قرآن باید در رأس برنامه‌های مردم و مسئولان قرار گیرد.

بیرقی اظهار کرد: وقتی متولی فرهنگی آگاهی چندانی از قرآن و احکام دینی و اسلامی نداشته باشد، قطعاً شاهد رفتار دینی از این شخص نخواهیم بود و از سوی دیگر زمانی که متولی امور فرهنگی رفتاری سکولاری نسبت به فرهنگ دارد، نمی‌شود انتظار داشت که تفکر قرآنی در جامعه نهادینه شود.

آغاز ثبت‌ نام پیاده‌روی زائران اربعین حسینی در استان مرکزی/ زائران رایگان بیمه می‌شوند

خلیلی دل‌پاک، مدیر سازمان حج و زیارت استان مرکزی از ثبت‌ نام پیاده‌وری زائران اربعین حسینی در استان خبر داد و گفت: زائران به‌صورت رایگان بیمه می‌شوند.

وی اظهار کرد: براساس این مصوبه، تمامی زائرانی که در قالب طرح ساماندهی در ایام اربعین عازم عتبات شوند، به‌صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و سازمان حج و زیارت هزینه این خدمات را عهده‌دار شده است

اراک، میزبان اولین دوره مقدماتی «شیعه‌شناسی» می‌شود

حجت‌‌الاسلام یزدانی، معاون دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان مرکزی از برگزاری اولین دوره «شیعه‌شناسی» ویژه دانشجویان خبر داد.

وی از برگزاری دوره مقدماتی «شیعه‌شناسی» تحت عنوان حقیقت جاوید خبر داد و گفت: این دوره ویژه دانشجویان دانشگاه‌های شهرستان اراک از جمله آزاد اسلامی، اراک، صنعتی، پیام نور، علمی - کاربردی، علوم پزشکی و فرهنگیان است و تمامی علاقه‌مندان نیز می‌توانند در این دوره حضور داشته باشند.

یزدانی با اشاره به این مطلب که دوره شیعه‌شناسی با محوریت فرق شیعه برگزار می‌شود، اضافه کرد: این دوره دهم آذرماه سال جاری با حضور مصلحی، سفیر سابق ایران در اردن با موضوع ژئوپولتیک شیعه، 17 آذرماه با حضور رجبی‌ دوانی با موضوع تشیع در گذر تاریخ و 24 آذرماه با سخنرانی حجت‌الاسلم فرمانیان، دبیر کمیته علمی کنگره جهانی جریانات تکفیری با موضوع جریان‌شناسی سلفی‌گری و داعش برگزار می‌شود.


انتقاد از سطحی‌نگری به مجالس عزاداری/ عملکرد مبلّغان مورد نظارت باشد

حجت‌الاسلام میرمهدی، مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک با بیان اینکه در مجالس عزای حسینی باید به محتوا و عمق اهمیت وافی داده شود، از عدم عمق و محتوا در مراسم سوگواری ابراز نارضایتی کرد و گفت: تمامی مسئولانی که این حوزه را رهبری و مدیریت می‌کنند باید از نظارت دقیق‌تری در این رابطه برخوردار باشند.

وی با اشاره به این مطلب که باید سعی کنیم آئین سوگواری اباعبدالله(ع) به ریشه اصلی و قدیمی خود بازگردد، اظهار کرد: تبلیغات در این حوزه بسیار مؤثر بوده و می توان از این ابزار به‌عنوان راهی برای اهداف قیام اباعبدالله(ع) و نهادینه ساختن سبک و سیاق عزاداری صحیح استفاده کرد.

مراسم بزرگداشت حجت‌الاسلام حسین اسلامی در ساوه برگزار می‌شود

مراسم سالروز ارتحال حجت‌الاسلام حسین اسلامی، نماینده فقید مردم ساوه و زرندیه با حضور فرمانده نیروی دریایی ارتش در این شهرستان برگزار می‌شود.

براساس این گزارش، این مراسم با حضور جمعی از مسئولان در ساوه برگزار شد. آئین نکوداشت این روحانی شریف و مجاهد با سخنرانی امیر دریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش در مسجد انقلاب ساوه برگزار می‌شود.

ساماندهی و ثبت حدود ۵ هزار تشکل قرآنی در سطح کشور

یوسف افراش، معاون ارتباطات و فناوری سازمان دارالقرآن‌ الکریم کشور از ثبت و ساماندهی حدود ۵ هزار تشکل قرآنی در سطح کشور خبر داد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون در حوزه فعالیت‌های قرآنی اقدامات خوبی صورت گرفته و فعالیت خبرگزاری تخصصی ایکنا در حوزه قرآنی در سطح کشور اتفاق مبارکی است، لیکن ما هنوز با سطح مورد انتظار فاصله زیادی داریم و ترویج فرهنگ قرآنی نباید تنها به این خبرگزاری محدود شود، بلکه باید از ظرفیت‌ همه رسانه‌ها در جهت تبیین و گسترش فرهنگ قرآنی استفاده کنیم.

برپایی نمایشگاه هنرمندان قرآنی استان مرکزی در پاریس

جمعی از هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی استان مرکزی اقدام به برگزاری نمایشگاه و کارگاه خوشنویسی، کاغذسازی، اجرای زنده خوشنویسی به‌مناسبت بزرگداشت یاد استاد فتحلی واشقانی در پاریس در کنار برج ایفل پاریس می‌کنند.

سیدمحمد حسینی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان مرکزی گفت: همزمان با سالروز درگذشت استاد فتحلی واشقانی، اسوه اخلاق و عرفان خوشنویسی ایران زمین، تعدادی از هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی استان اقدام به برگزاری نمایشگاه و کارگاه خوشنویسی، کاغذسازی، اجرای زنده خوشنویسی در کنار برج ایفل پاریس می‌کنند.

همایش منطقه‌ای «شعرعاشورایی» برگزار می‌شود/ ارسال ۱۸۰ اثر به دبیرخانه

رئیس اداره ارشاد ساوه از ارسال ۱۸۰ محمودی‌فر، رئیس اداره ارشاد ساوه از راهیابی اثر به دبیرخانه نخستین همایش منطقه‌‌ای شعر عاشورایی در این شهرستان خبر داد.

وی با اشاره به اهداف همایش، بیان کرد: همایش منطقه‌ای شعرعاشورایی با هدف تجلیل و تکریم از مقام شامخ حضرت امام حسین(ع) و یاران فداکارش، توجه به نقش ادبیات در ترویج و توسعه دین و مذهب تشیع، ایجاد فضا و محفلی برای گردهمایی شاعران و ادیبان با محوریت امام حسین(ع) و تقویت و استمرار حرکت‌های فرهنگی متعهد و منطبق با اهداف والای فرهنگی برگزار می‌شود.

عدم تصویب ردیف بودجه مؤسسات قرآنی/ نقش فراکسیون قرآن در حمایت از مؤسسات چیست؟

حسین محمدی، مدیرعامل اتحادیه مراکز قرآنی استان مرکزی اظهار کرد: متأسفانه علیرغم تلاش‌های گسترده سازمان تبلیغات ردیف بودجه خاصی برای فعالیت‌های قرآنی این سازمان تصویب نشده است.

وی گفت: در سطح استان حدود 40 مرکز و مؤسسه و 200 خانه قرآنی وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی به ثبت رسیده‌ و مشغول به فعالیت هستند.

ثبت هفته «قرآن در دانشگاه‌ها» در تقویم رسمی کشور

حمید کمانکش، قائم مقام دانشکده علوم قرآنی خمین گفت: بدون تردید گام اول برای برنامه‌ریزی در رابطه با مباحث دینی و قرآنی ثبت سوری هفته قرآن در تقویم کشور است، چراکه با ثبت این مهم توجهات به آن معطوف شده و با گذشت زمان این هفته زمینه‌ای‌ برای برنامه‌ریزی‌های کلان در این حوزه می‌شود.

وی افزود: با توجه به نام‌گذاری 18 تا 24 آبان‌ماه از سوی شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها به‌عنوان هفته قرآن در دانشگاه‌ها؛ از این‌رو انتظار می‌رود تمامی مسئولان فرهنگی ـ قرآنی در تمامی مراکز و واحدهای دانشگاهی نسبت به برگزاری برنامه‌های قرآنی اهتمام ویژه داشته باشند.

احداث بزرگترین مجتمع حوزوی غرب کشور در استان مرکزی

بزرگترین مجتمع حوزوی غرب کشور با عنوان حوزه علمیه خاتم‌الانبیاء(ص) اراک در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در حال احداث است.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه ساخت و احداث حوزه‌های علمیه برای استان مرکزی با بیش از 6 هزار نفر جمعیت به عنوان یکی از اصلی‌ترین نیازهاست، بیان کرد: از این رو در سال 92 زمینی به مساحت 15 هکتار از اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اراک خریداری شد تا بزرگترین مجتمع حوزوی غرب کشور با عنوان حوزه علمیه خاتم‌الانبیاء(ص)  با برآورد تمام پیش نیازهای عمرانی و معماری و استحکام در برابر زلزله ساخته شود.

captcha