صادق خرازی، از فعالان سیاسی کشور که سابقهای در حوزه چاپ و نشر قرآنهای نفیس دارد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با وضعیت این حوزه در کشورمان اظهار کرد: معتقدم اگر چه حوزه چاپ و نشر قرآن در کشورمان خیلی رشد کرده و هر سال از سال گذشته وضعیت بهتر میشود، اما هنوز نمیتواند با چاپخانههای بزرگ دنیا رقابت کند.
وی افزود: چاپ نفیس قرآن مخاطبان خاص خود را دارد و به دنبال آن است که نشان دهد ما دارای چه پشتوانه بزرگ فرهنگی، تاریخی و تمدنی هستیم.
کتابت ایرانی قرآن در مشتاقی و مهجوری
خرازی همچنین اظهار کرد: کتابت قرآنی که در اختیار ایرانیها بوده متأسفانه به دلیل بیتجربگی و یا بیتوجهی در یک صد سال گذشته در مهجوری و مشتاقی گیر کرده است، لذا باید از گذشته خود الگو بگیریم تا برای آینده حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی در مورد انگیزه و اهداف خود برای ورود به حوزه چاپ نفیس قرآن گفت: هدف من بیشتر تأمین یک نیاز ملی است و حقیقتی است که باید به آن بپردازیم و آن ظرفیت جهانی است که در اختیار داریم؛ بر همین اساس باید فعالیتمان در این حوزه به گونهای باشد که در حد کیفیت جهانی قرار گیریم.
خرازی در مورد فعالیتهای خود در این حوزه نیز اظهار کرد: بنده 7 قرآن از جمله نیریزی، یاقوت، مصحف نور، مصحف ایران، مصحف طباخ و ارسنجانی چاپ کردهام.
وی با اشاره به وضعیت صحافی و چاپ قرآن نفیس در کشورمان گفت: صحافی در ایران مشکل کمتری دارد و میتوان گفت در زمینه صحافی خاص حرف برای گفتن داریم اما در حوزه چاپ قرآن و کار لیتوگرافی نیاز به زمان داریم.
نگاه منتقدان قرآنهای نفیس سوسیالیستی است
خرازی در مورد نظر برخی منتقدین در حوزه ضرورت توجه به چاپ قرآن نفیس به دلیل ترویج اشرافیگری در این حوزه گفت: این افراد معنای هنری کار را نمی فهمند؛ باید از آنها پرسید آیا موزهها و کالاهای موزهای باعث اشرافیگری میشوند؟
وی با بیان اینکه قرآن در هر نوعش باید چاپ شود، گفت: نگاه این منتقدان «سوسیالیستی، بد و خطرناک» است.
خرازی اظهار کرد: نمیتوان چنین مباحثی را در مورد قرآنهایی که در مسیر تاریخ با بهترین تذهیبها ارائه شدهاند، مطرح کرد.
قرآن نفیس در سراسر دنیا مخاطب دارد
وی در پاسخ به این مسئله که قرآنهای نفیس در طول تاریخ برای شخصیتهای مهم تهیه شده و از سوی آنها خوانده میشد، حال اینکه آیا امروز نیز قرآنهای نفیس از سوی مردم خوانده میشود یا نه، گفت: قرآنهای نفیس نیز برای خواندن تهیه میشود و حتماً از سوی مردم خوانده میشود؛ مردم در موزهها و کتابخانههای بزرگ دنیا به سراغ این قرآنها میروند و از آنها استفاده میکنند.
خرازی گفت: این یک حقیقت است که هر کس در خانهاش نیاز به یک قرآن نفیس دارد.
وی با اشاره به مشکلات چاپ قرآن نفیس در ایران گفت: امیدوارم هر چه زودتر تکنولوژی چاپ قرآن نفیس به کشورمان وارد شود.