کد خبر: 1475847
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۶

چرا آستانه تحمل مردم پائین آمده است؟/ سنجش سودمندی روابط اجتماعی با ترازوهای اقتصادی

گروه اندیشه: معاون فرهنگی اداره‌کل بهزیستی زنجان با بیان این‌که عوامل مختلفی در کاهش آستانه تحمل افراد دخیل هستند، گفت: بسیاری از ارتباطات اجتماعی امروز با میزان منفعت اقتصادی اندازه‌گیری می‌شوند.

حجت‌الاسلام یوسف مصطفوی، معاون فرهنگی اداره‌کل بهزیستی استان زنجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، با اشاره به افزایش تنش‌ها، چالش‌ها و خشونت‌های رفتاری در سطح جامعه، گفت: افزایش تکان‌دهنده آمار خشونت‌های خانوادگی، یکی از نمونه‌هایی است که به سادگی نشان‌گر این موضوع است که چالش‌های رفتاری در سطح جامعه در حال افزایش است.
وی افزود: افزایش آمار این نوع خشونت‌ها چه در سطح جامعه و چه در محیط خانواده‌ها، به ضرر یک جامعه است و به ویژه جامعه‌ای که افتخار جاری بودن احکام نورانی قرآن کریم و اسلام را به عنوان جامعه‌ای شیعی دارد، خسارت‌های فراوانی را در این صورت متحمل خواهد شد.
معاون فرهنگی اداره‌کل بهزیستی استان زنجان با اشاره به افزایش آمار طلاق در کشور به دلایل و بهانه‌هایی که اهمیت چندانی ندارد، ابراز کرد: این نمونه‌ها، همگی نشان از این واقعیت است که آستانه تحمل مردم پائین آمده و عنصری به نام «صبر» که مورد توجه ائمه اطهار(ع) نیز قرار دارد، در جامعه رو به افول است.

سنجش اقتصادی، کرامت‌های انسانی در روند روابط اجتماعی را کم‌رنگ می‌کند
حجت‌الاسلام مصطفوی تصریح کرد: عوامل مختلفی در کاهش آستانه تحمل افراد جامعه دخیل هستند که ورود ترازوهای سنجش اقتصادی به فضای روابط اجتماعی، یکی از این عوامل است؛ چراکه بسیاری از ارتباطات اجتماعی امروز با میزان منفعت اقتصادی اندازه‌گیری می‌شوند.
وی ادامه داد: ترازوهای اقتصادی در ایجاد و گسترش روابط اجتماعی، آثار روانی روابط اجتماعی را به حاشیه رانده و خارج از ابزار و امکانات طبیعی یک رابطه اجتماعی، کرامت‌های انسانی زیر پا گذاشته می‌شوند و در نتیجه تنش‌های رفتاری را پدید می‌آورند.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان این‌که ضعف در تربیت افراد نیز یکی از عوامل ایجاد این تنش‌هاست، اظهار کرد: در این روند تربیتی، فرد از زمانی که به عنوان انسانی کامل وارد اجتماع می‌شود، به خود این اجازه را می‌دهد که مردم را بدون در نظر گرفتن شرایط حاکم بر محیط اطرافشان، مورد قضاوت قرار دهد و سوءظن‌های به وجود آمده در این ارتباط، روزی خود را به حالت انفجاری در تنش‌های روحی و روانی نشان می‌دهد.

موانعی که رشد اقتصادی افراد را تهدید می‌کنند
معاون فرهنگی اداره‌کل بهزیستی استان زنجان با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که در آن آمده است: «أُصُولُ الْکُفْرِ ثَلَاثَةٌ الْحِرْصُ وَ الِاسْتِکْبَارُ وَ الْحَسَدُ: امام صادق (ع) فرمود: اساس کفر سه چیز است؛ حرص، استکبار و حسادت ورزیدن»، خاطرنشان کرد: تکبر از دیدگاه این امام همام، نخستین عاملی است که سبب کفر دینی شده و کرامات اخلاقی را کم‌رنگ می‌کند، چراکه انسانی که خود را فراتر از دیگران می‌بیند، هرگونه رفتار دیگران را لطمه به خود دانسته و این امر موجب بروز پرخاشگری می‌شود.
حجت‌الاسلام مصطفوی عنوان کرد: فرد حسود، به دلیل این که چشم دیدن رشد و پیشرفت دیگران را ندارد، هیجانات منفی به موقع رشد دیگران در او تجمع یافته و منجر به خشونت رفتاری و تنش‌های اخلاقی در وی می‌شود.
وی در پایان یادآور شد: فردی که برای رشد زندگی خود هیچ مانعی را در نظر نمی‌گیرد، برخوردهای زشت و زننده‌ای نیز در قالب پرخاشگری در هنگام بروز این موانع از خود نشان می‌دهد، چراکه آنها را مزاحم رشد اقتصادی و مادی خود می‌بیند.

captcha