کد خبر: 1547871
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۸۶ - ۱۰:۴۶

تشديد بحران ممنوعيت حجاب و مظاهر اسلامی در تونس

گروه بين‌الملل: نيروهای امنيتی تونس در حمله وسيعی عليه حجاب و مظاهر اسلامی، هم‌زمان با آغاز ايام امتحانات پايان سال، به دانشجويان محجبه دانشگاه‌ها حمله‌كرده و با برانگيختن خشم مسلمانان اين كشور به بحران ممنوعيت حجاب دامن‌زدند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی اسلام آن‌لاين، نيروهای امنيتی تونس در اقدامی عليه حجاب، به‌ويژه در دانشگاه‌ها و مراكز آموزشی اين كشور، با حمله و هتك حرمت دانشجويان محجبه و متدين، مانع شركت آن‌ها در امتحانات پايان سال تحصيلی می‌شوند.
به گزارش رسانه‌های تونس، نيروهای امنيتی اين كشور، روز جمعه، 28 ارديبهشت‌ماه با محاصره دانشگاه شهر «سفاكس» و برداشتن حجاب از سر دختران محجبه اين شهر و اهانت به آن‌ها، خشم دانشجويان اين شهر را برانگيخته و موجب ايجاد درگيری شديد ميان دانشجويان و نيروهای پليس شدند.
اسلام آن‌لاين با ارائه گزارشی در همين‌باره آورده‌است: مبارزه با حجاب در تونس، تنها به حمله و منع دانشجويان منتهی نمی‌شود، بلكه بسياری از جوانان محجبه و معروف به متدين در اين كشور ربوده‌شده ‌و خانواده‌های آن‌ها هيچ‌ اطلاعی از وضعيت فرزندان خود ندارند.
در همين راستا، «علی بن‌سالم» رئيس سازمان حقوق بشر شهر «بيزرت» در بيانيه‌ای با اعلام خبر ربوده‌شدن تعدادی از جوانان اين شهر و همچنين پنج تن از جوانان متدين منطقه «سليمان» از ربوده‌شدن «خالد بن حسين ورعی» 21 ساله در روز پنج‌شنبه، 13 ارديبهشت‌ماه و «عصام الدين الحناشی» 21 ساله در روز بعد، به عنوان نمونه‌ای از اين اقدامات عليه مسلمانان ياد می‌كند.
از سوی ديگر، جمعيت‌ها و سازمان‌های حقوق بشر ضمن محكوم‌كردن اين اقدامات، از شكنجه شديد زندانيان مسلمان، تا آنجا كه منجر به از دست‌دادن حافظه يكی از آن‌ها شده‌، خبردادند.
پايگاه اطلاع‌رسانی اسلام‌آن‌لاين در ادامه اين گزارش آورده‌است: "سميه" همسر «وليد العيونی» يكی از زندانيان سياسی كه حافظه خود را در حين شكنجه از دست‌داده، می‌گويد: پزشك معالج العيونی از بهبودی وی قطع اميد و دستور قطع معالجه و بازگردادن وی به زندان را صادر كرده‌است.
در پی اين حادثه «فطيمه بواوی» 52 ساله مادر زندانی مذكور، پس از اعتصاب غذا برای آزادی فرزندش به بيمارستان منتقل‌شده؛ به‌گونه‌ای كه نيروهای امنيتی از ملاقات «زينب الشبلی» سخنگوی حزب مادران و خانواده‌های جوانان قربانی تروريسم كه خود مادر دو تن از زندانيان است و همچنين «محمد النوری » وكيل و رئيس جمعيت بين‌المللی حمايت از زندانيان سياسی، با وی ممانعت به عمل می‌آورند.
همچنين قانون منع حجاب در مدارس و ادارات دولتی تونس در سال 1981 به تصويب‌رسيد،‌ اين در حالی‌است كه اسلام، دين اصلی كشور تونس بوده و اكثريت مردم آن را مسلمانان تشكيل‌می‌دهند، با اين وجود مسلمانان تونس روزانه شاهد تشديد بحران ممنوعيت مظاهر اسلامی به‌ويژه حجاب در شهرهای مختلف اين كشور هستند.
captcha