کد خبر: 1636960
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۱:۱۲

نگاهی به فعاليت‌های مدارس دينی شهر كابل

گروه فعاليت‌های قرآنی: كابل بيش از 15 مدرسه علميه دينی شاخص و فعال قرار دارد، كه از اين ميان پنج مدرسه حنقی مذهب و باقی اين مدارس جعفری هستند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه افغانستان، با توجه به اينكه افغانستان يكی از كشورهای اسلامی است كه بيش از 99 درصد جمعيت آن را مسلمانان تشكيل داده و در منطقه آسيای ميانی قرار دارد، در كابل بيش از 15 مدرسه علميه دينی شاخص و فعال قرار دارد، كه از اين ميان پنج مدرسه حنقی مذهب و باقی اين مدارس جعفری هستند.
بعد از به رسميت شناختن مذهب جعفری در قانون اساسی افغانستان مدارس علميه جعفری زيادی در گوشه و كنار اين كشور شروع به فعاليت كردند، اما هيچكدام به صورت رسمی تحت نظر و حمايت دولت قرار ندارند.
در كابل پنج مدرسه دينی حنقی تحت نظارت دولت قرار دارند، كه وزارت معارف افغانستان مسئول كنترل آنهاست.
وزارت معارف افغانستان امتيازاتی چون تأمين حقوق اساتيد مدارس، تأمين هزينه‌های مصرفی مدارس دينی و در نهايت صدور مدرك فارغ التحصيلی را به طلاب اين مدارس قرار داده است.
با اين وجود وزارت معارف افغانستان به تازگی قصد خود مبنی بر تأسيس مدارس علميه دينی با نام دارالعلوم را اعلام كرده است و بر اين اساس در مراكز استان‌های افغانستان دارالعلوم‌هايی ساخته خواهد شد كه محتوای درسی آن را 40 درصد مضامين دينی، 40 درصد دروس جديد مانند رياضی و علوم و باقی آن را علوم مهارتی چون كامپيوتر تشكيل می‌دهد.
اين وزارت تاريخ دقيق ساخت و فعاليت‌های اين مراكز را به طور دقيق اعلام نكرده است ولی هدف از اين اقدام را جبران كاستی‌ها در مضامين و دروس مدارس دينی، آگاهی و آموزش طلاب با علوم روز و ساماندهی سيستم پزيرش طلاب در مدارس علميه اعلام كرده است.
مدارس جديد دينی شبانه روزی بوده و تمام امتيازات دولتی شامل حال آن می‌شود، همچنين طلاب بعد از پايان تحصيلات خود سند فارغ التحصيلی صنف چهارده را دريافت می‌كنند.
اساتيد و دروس مدارس جديد بر اساس جمعيت شهرها و مذهب مردم انتخاب می‌شود، بدين معنی كه در شهرهايی كه جمعيت عمده آن را شيعيان تشكيل می‌دهد، دروس اين مدارس نيز بر اساس مذهب جعفری تدريس خواهد شد.
captcha