استاد «بركتالله سليم» در مصاحبه با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه افغانستان اظهار كرد: من در ولايت
«ننگرهار» متولد شدم و در سن 5 سالگی با شنيدن آيات قرآن از راديو در حالی كه نمیدانستم كدام راديو است دل به اين مصحف شريف داده و به يادگيری آن پرداختم.
در سن 9 سالگی موفق به حفظ كل قرآن شده و به فراگيری ترجمه، حديث و فقه اهتمام ورزيدم.
در اوايل سال 1345 برای ادامه تحصيل به كشور مصر رفته و به مدت 5 سال از محضر اساتيدی چون خليل الحصری، ابوالعينين شعيشع و عبدالفتاح شعشاعی كسب فيض كردم.
قرائات سبعه و عشره را نزد استاد خليل الحصری به پايان رسانيده و در تلاوت به قرائات سبعه تسلط كامل پيدا كردم.
در سال 1352 در شعبه تبليغات وزارت اطلاعات و فرهنگ ايفای وظيفه كرده و در زمينه تلاوت با راديو افغانستان همكاری داشتم. درسال 1356 به عنوان معلم رسمی در دارالحفاظ كابل منصوب شده و در سال 1362 در اين دارالحفاظ، حفظ قرآن و در دارالعلوم ابوحنيفه درس قرائت و تجويد را تدريس میكردم.
وی در پاسخ سئوالی درباره شركت در مسابقات بينالمللی گفت: در مسابقات كشورهای عربستان سعودی دو مرتبه، هند دومرتبه، مالزی، مارات متحده عربی، بنگلادش و مصر شركت كرده و حائز رتبههای عالی شده و در كشورهای امارت و هند به عنوان داور دعوت شدم.
استاد سليم اضافه كرد: از سال 1367 به عنوان رئيس انسجام امور قراء در وزارت ارشاد، حج و اوقاف مقرر و تاكنون ايفای وظيفه میكنم.
رئيس قراء افغانستان پيام خود را به قاريان قرآن اينگونه بيان كرد: اين وظيفه قاريان قرآن است كه كلام خداوند را به مردم برسانند و در يادگيری آن كوشش كنند، ياد بگيرند و به ديگران ياد بدهند و با حفظ وحدت و يكپارچگی به جامعه و مردم خود خدمت كنند.
استاد بركتالله سليم در حال حاضر قرائات سبعه را به علاقهمندان قرآن در دفتر كارش آموزش میدهد و همه روزه در مدرسه دارالقرآن در دو نوبت صبح و عصر به تدريس علوم قرآنی میپردازد.
اين استاد قرآن در حالی كه از نعمت چشم ظاهری برخودار نيست با تلاش و همت خود توانسته است اين توفيقات را كسب كند.