کد خبر: 1806145
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۲:۱۸
بيست و ششمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن تهران

يك حافظ بحرينی: تسلط «رحيم خاكی» به علم مقامات فوق‌العاده و متمايز است

گروه بين‌الملل: «رحيم خاكی» يك قاری برجسته ايرانی است كه تلاوت‌های وی نمونه‌ای خوب از مقامات قرآنی است، تسلط اين قاری به علم مقامات و كيفيت انتقال وی از مقامی به مقام ديگر كاملاً متمايز و فوق‌العاده است.

«عمار سامی الدلال»* و «معاذ سامی الدلال»** دو برادر شركت‌كننده از كشور بحرين در بيست و ششمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم، در غرفه خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) در محل برگزاری اين مسابقات حضور يافتند و طی نشستی به سؤالات خبرنگار اين خبرگزاری درباره سطح قاريان ايرانی و ويژگی‌های مسابقات پاسخ دادند و بر سطح بالای قاريان ايرانی تأكيد كردند.
عمار سامی الدلال كه برای نخستين بار است در اين مسابقه حضور يافته، در پاسخ به سؤالی پيرامون ديدگاهش درباره قاريان ايرانی تصريح كرد: تعريف قاريان ايرانی را پيش از حضور در اين مسابقه بسيار شنيده بودم و با شنيدن تلاوت‌های برجسته آنان، بيش از پيش به درستی اين تمجيدها پی بردم.
وی در ادامه با اشاره به برنامه راديوی «نغمه‌های آسمانی» با موضوعيت آموزش مقامات، از «رحيم خاكی» به عنوان قاری برجسته ايرانی نام برد كه از تلاوت‌های وی به عنوان نمونه مقامات معرفی شده در اين برنامه استفاده می‌شد.
معاذ سامی الدلال در ادامه با اشاره به برنامه ديگری از راديو تهران با عنوان «نغمه‌های وحی» اظهار كرد: در اين برنامه تلاوت‌های ماندگاری از قاريان ايرانی ارائه می‌شود كه از جهت زبان و ادا، در تلاوت آنان هيچ تفاوتی با تلاوت‌های قاريان مصری احساس نكردم.
عمار سامی الدلال در مورد الگوی قرائت خود گفت: من به تلاوت‌های مجموعه‌ای از قاريان نام‌دار مصری گوش می‌دهم كه سبك تلاوت آنان بر من تأثيرگذار است و از قاريان نسل جديد تلاوت‌های «عبدالفتاح علی الطاروطی» را به طور مستمر پيگيری می‌كنم.
معاذ الگوی قرائتی خود را در مسير قرآنی شيخ «محمد رفعت» اعلام و آن را از قاريان تكرار نشدنی دانست.
عمار در ادامه در مورد كيفيت آموزش قرآن در كشور بحرين با بيان اين مطلب كه حكومت بحرين از همه مراكز قرآنی به‌طور شايسته پشتيبانی می‌كند، عنوان كرد: اين مراكز قرآنی در سراسر بحرين پراكنده است و حكومت بر حسب تعداد شركت‌كنندگان و سطح آموزش، آنان را تفكيك كرده و در سطح ملی اقدام به برگزاری مسابقات در رشته‌های مختلف می‌كند.
وی در ادامه هدف از برگزاری مسابقات را تشويق شركت‌كنندگان به حفظ و مراجعه هميشگی آنان به قرآن دانست و گفت: حفظ قرآن به تنهايی موجب استقرار آن در ذهن نمی‌شود، ولی برگزاری اين‌گونه مسابقات قاريان و حافظان را به مراجعه مستمر به قرآن تشويق می‌كند، در ادامه معاذ، هدف ديگر برگزاری اين مسابقات را ايجاد رقابت ميان شركت‌كنندگان برای حفظ و اهتمام به قرآن برشمرد.
اين دو فعال قرآنی در بخش ديگری از اين نشست يادآور شدند: سطح برجسته متسابقين، سازماندهی ممتاز و تنوع مليتی كميته داوری در مسابقه بين‌المللی قرآن تهران، آن را نسبت به ساير مسابقات متمايز می‌كند.
در پايان اين‌ نشست، عمار با تشكر از جمهوری اسلامی ايران به خاطر برگزاری اين مسابقه بزرگ، خاطرنشان كرد: برگزاری اين مسابقات اهتمام برگزاركنندگان را نسبت به عرصه قرآن و اهل قرآن نمايان می‌سازد.
*«عمار سامی الدلال» حافظ قرآن و داور ملی مسابقات قرآنی بحرين پيش از اين در مسابقات بين‌المللی قرآن در كشور مراكش حضور داشت و جزء ده نفر برگزيده اين مسابقات اعلام شد.
**«معاذ سامی الدلال» قاری 32 ساله بحرينی در رشته تلاوت و تجويد حضور پيدا كرد، وی در حال حاضر مشغول اتمام حفظ كامل قرآن در كشور كويت است.
بيست و ششمين دوره مسابقات بين المللی حفظ و قرائت قرآن ايران روز جمعه 2 مرداد در محل سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی در تهران با اعلام نفرات برگزيده به كار خود پايان داد.
captcha