به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، اين كتاب به پژوهش و تحقيق «محمدرضا موسوی جابری» استاد تجويد، قواعد صوت، لحن و مقامات كشورمان و با هدف ارائه دروس مفصلی در زمينه صوتها و مقامات قرآنی برای قاريان و عاشقان به تلاوت قرآن كريم تأليف شده است.
بخش نخست اين كتاب كه به كوشش مؤسسه انتشاراتی «الرافد» و با همكاری دارالسيدة رقية(س) للقرآن الكريم در قم منتشر شده، به «علم الأصوات»(آواشناسی) اختصاص دارد و در آن احاديث و رواياتی از نبی اكرم(ص) و اهل بيت(عليهم السلام) در زمينه صوتها و لحنهای نيكوی قرآن ذكر شده است.
نويسنده در بخش نخست اين كتاب همچنين، مهارتهای صوتی برای قاری قرآن و مسائلی در زمينه چگونگی تقويت صوت و نفس و نيز اطلاعات مهمی در زمينه نحوه طولانیشدن نفس ارائه داده و قواعد مفيدی در زمينه بهبود صوت ذكر كرده است.
جابری در پايان بخش نخست كتاب همچنين، توصيهها و ملاحظاتی را برای قاريان قرآن كريم و مداحان ذكر كرده و برخی اموری را كه منجر به آسيب رسيدن به صوت میشود، ذكر میكند.
بخش دوم كتاب به بررسی علم مقامات و الحان اختصاص دارد كه در آن تعريفی از مقامات و الحان و چگونگی قرائت قرآن توسط نبی اكرم(ص) ذكر شده و رابطه مقامات با قرآن كريم و وضعيت روحی قاری و مفاهيم قرآنی بررسی میشود.
اين استاد تجويد قرآن در اين كتاب همچنين، درباره مقامهای قرآنی مانند بيات، نهاوند، صبا، عجم، رست و شيوه بهكارگيری آنها توضيحاتی ارائه داده؛ در بخش پايانی اين كتاب نيز تصاويری از دورههای آشنايی با مقامات قرآنی در دارالسيدة رقية(س) قم ارائه شده است.
اين كتاب در 165 صفحه به زبان عربی و از آثاری است كه بهتازگی به كوشش دارالسيدة رقية(س) للقرآن الكريم در قم منتشر شده است.
محمدرضا موسوی جابری در سال 1971 ميلادی در خرمشهر متولد شد و در رشته تجويد، قواعد صوت، لحن و مقامات تدريس میكند و تاكنون در محفلهای قرآنی ماه رمضان در كشورهايی چون مغرب، الجزاير، نيجر، گينه، تانزانيا و امارات شركت كرده و مدتی نيز به تدريس فنون حفظ و قرائت قرآن در نيجريه، گينه و تانزانيا مشغول بوده است؛ «زندگینامه قاريان مصر» و «تواشيح و ابتهال» از مهمترين آثار وی به زبان فارسی است.