کد خبر: 1918835
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۰۹:۰۵
نشست واكاوی تلاوت‌های استاد «محمود خليل‌الحصری»/ 4

كليد موفقيت در رعايت قواعد تجويدی بهره‌گيری از تلاوت‌های «حصری» است

گروه فعاليت‌های قرآنی: يكی از حافظان بين‌المللی قرآن كريم كشورمان گفت: كليد موفقيت در رعايت ضوابط و قواعد تجويدی و خواندن به لحن عرب، به لهجه عرب فصيح، استفاده دقيق از نوارهای استاد حصری است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، در ادامه نشست تحليل تلاوت‌های استاد «محمود خليل‌الحصری» از قاريان مصری، «شهريار پرهيزكار» حافظ بين‌المللی كشورمان در تماس تلفنی، گفت: تلاوت‌های شيخ محمود خليل‌الحصری يك خودآموز تجويد است و كسانی كه می‌خواهند تجويد را فراگيرند، می‌توانند از تلاوت‌های وی استفاده كنند.
وی در ادامه افزود: ترتيل‌خوانی شيخ محمود خليل‌الحصری بسيار ممتاز و درجه يك است و قواعدی كه ايشان اجرا می‌كنند از نظر تجويدی فوق‌العاده عالی است، البته من هنوز به حد استادی نرسيده‌ام، اما مرحوم استاد «شعيشع» چند مرتبه كه به ايران آمده بود و با يكديگر صحبت كرديم، به من ‌گفت كه شما ترتيل چه كسی را گوش كرده‌ايد كه فصاحت ادای حروف شما بسيار خوب است، من به وی پاسخ دادم در موارد تقليدی نوار شما را خيلی گوش كردم، ولی در مسائل تجويد اگر حالا موفقيتی هم داشته باشم، در بحث اداء الحروف عربی بنده از نوارهای خليل الحصری استفاده كردم.
اين حافظ بين‌المللی كشورمان اظهار كرد: استاد شيعشع تعجب كرد از اين جهت كه بنده شيخ محمود خليل‌الحصری را می‌شناسم، همچنين متعجب بود كه قاريان ايرانی با همه قاری‌های مصری آشنا هستند و بعد هم خيلی خوشحال شد و گفت كه بهترين انتخاب را كرده‌ای.
پرهيزكار تصريح كرد: در بحث يادگيری از حروف و تلفظ به سبكی كه به طور مثال شنونده نتواند تفاوتی قائل شود يا اين‌كه كسی كه چه دكلمه يا تلاوت می‌كند كه فرد ايرانی يا عرب است و من توصيه می‌كنم كه اگر می‌خواند واقعأ در بحث اداء حروف كه خيلی هم مهم است و يكی از مشكلاتی كه ما در حال حاضر در بين قاريان كشورمان داريم و بيشتر در مسائل تمرينی وارد شدند و خيلی توجه بحث لحن، آهنگ‌ها و دستگاه‌ها و ... را می‌كنند و از اين موضوع غافل شده‌اند كه بايد لهجه‌هايشان به اصطلاح لهجه عربی فصيح صرف باشد.
وی گفت: اين عزيزان بايد به سمت اين موضوع حركت كنند كه بيشتر نوارهای شيخ محمود خليل‌الحصری را با دقت تمام گوش كنند و بدانند كه كليد موفقيت در بحث همين رعايت ضوابط و قواعد تجويدی و خواندن به لحن عرب، به لهجه عرب فصيح همين استفاده دقيق از نوارهای استاد حصری است.
اين حافظ بين‌المللی كشورمان عنوان كرد: بايد روی تجويد و اداءالحروف خيلی تأكيد شود، زيرا در مسابقاتی كه بنده می‌شنوم و می‌بينم و حتی قاريان ممتاز كشور ما وقتی كه اعوذ بالله را می‌گويند، بنده متوجه می‌شوم كه قاری ايرانی است، البته اين هنر بنده نيست، استادان ديگر هم همين طور هستند و با يك استعاذه و يك بسم‌الله می‌فهميم كه قاری كه تلاوت می‌كند، ايرانی يا غير ايرانی است.
پرهيزكار بيان كرد: متاسفانه قاريان كشور ما بيشتر در مسئله لحن و تقليد فرو رفته‌اند و برای اين‌‌كه دستگاه‌های قرآنی را ياد‌گيرند، نوارهای متعدد گوش می‌كنند كه البته بنده ضرورتی نمی‌بينم كه كسی حتمأ به اين صورت افراطی كه در بعضی از جاها ما می‌بينيم كه گوشه‌ها و رديف‌ها و زير نغمه‌ها را می‌خوانند.
وی اظهار كرد: بنده با افتخار عرض می‌كنم كه هيچ‌ كدام از دستگاه‌های موسيقی را كه بعضی دوستان به صورت افراطی ارائه كرده‌اند، وارد نيستم و اصلأ از اسامی گوشه‌ها و رديف‌ها و زير نغمه‌ها اطلاعی ندارم، ولی در عين حال در تلاوت ترتيل بنده دوستان می‌بينند كه همه اين‌ها به كار رفته است، يعنی می‌شود قاری به اصل مطلب بپردازد، يعنی خوب ياد بگيرد و خوب قرآن بخواند و خيلی هم وارد به اين معنای افراطی نشوند و يكی از كليدهای موفقيت برای قاريان ما استفاده از نوارهای مرحوم استاد خليل الحصری است، زيرا تلفظ وی واقعأ بی‌نظير است.
اين حافظ بين‌المللی كشورمان تصريح كرد: تلاوت‌های شيخ محمود خليل‌الحصری يك خودآموز تجويد است و برای كسی كه حتی دسترسی به استاد ندارد، می‌توانند با تلاوت‌های ايشان يك لهجه قابل قبول پيدا كنند.
يادآوری می‌شود، در بخش‌های پيشين نشست تخصصی تحليل تلاوت‌های استاد محمود خليل‌الحصری كه با حضور «عباس سليمی» و «علی‌اكبر حشمتی» از پيشكسوتان قرآنی كشورمان و با برقراری ارتباط تلفنی با «متولی عبدالعال» قاری مصری و «شهريار پرهيزكار» حافظ بين‌المللی قرآن كريم در ايكنا برگزار شد، تأكيد شد كه بانوانی كه بخواهند تلاوتی بدون پيرايه ارائه دهند، تقليد از ترتيل استاندارد شيخ «محمود خليل الحصری» برای آن‌ها بسيار مفيد است.
captcha