کد خبر: 1919655
تاریخ انتشار : ۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۳
نشست واكاوی تلاوت‌های استاد «محمود خليل‌الحصری»/ 5

خليل‌الحصری استانداردهای تلاوت قرآن را به ظهور رساند

گروه فعاليت‌های قرآنی: يكی از كارشناسان فن قرائت قرآن كريم گفت: استاد شيخ محمود خليل‌الحصری استانداردهای تلاوت قرآن را به ظهور رساند و در تلاوت‌هايش يك قالب صحيح و استاندارد را به وجود آورد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، در ادامه نشست تحليل تلاوت‌های استاد «محمود خليل‌الحصری» از قاريان مصری، «عباس سليمی» از پيشكسوتان قرآنی كشورمان، گفت: نكاتی كه در قالب توصيه توسط استاد «علی‌اكبر حشمتی» و استاد «شهريار پرهيزكار» و ديگر خوبان قرآنی مطرح می‌شود، نتيجه ده‌ها سال عمر و تجربه قرآنی آن‌ها است.
وی در ادامه افزود: ملاحظه كرديد كه با تعبير بسيار زيبايی استاد «پرهيزكار» و در ادامه فرمايشات استاد «حشمتی» تلاوت ترتيل محمود خليل الحصری را يك خودآموز مؤثر قرآنی ناميدند و اين نشان می‌دهد كه واقعأ می‌توان با تأسی و پيروی از اين شيوه‌ها قرآن و كلام الهی را به زيبايی تلاوت كرد، به ويژه توصيه‌ای كه استاد حشمتی داشتند كه بانوان گرامی خيلی خوب می‌توانند از ترتيل خليل الحصری استفاده كنند.
در ادامه اين نشست «علی‌اكبر حشمتی» كارشناس فن قرائت قرآن كريم گفت: «شهريار پرهيزكار» از استادان تلاوت قرآن در ايران هستند و بزرگواری هستند كه هميشه نسبت به همه ما عنايت دارند و من از همان دوران كه ايشان 12 سال بيشتر نداشتند، ارادت عميقی به ايشان پيدا كرده بودم و معتقدم «پرهيزكار» نبض كار را گرفتند و متوجه شدند كه از كجا بايد شروع كنند.
وی اظهار كرد: در مورد پرهيزكار تنها بحث تلاوت قرآن نبود، زيرا ايشان با قرآن كريم مانوس شده‌اند و شايد كمتر بتوانيم مثل ايشان را مثال بزنيم و از كسانی است كه انس با قرآن داشته و دارد و خداوند ان‌شاءالله به ايشان بيش از پيش توفيق عنايت كند تا در اين مسير نورانی قدم بردارد.
اين كارشناس فن قرائت قرآن كريم تصريح كرد: بحث ارائه مطلوب تلاوت چيزی است كه استاد شيخ محمود خليل‌الحصری دارد و به تبع آن، استاد پرهيزكار با تقليدی كه از اين قاری مصری داشته‌اند، ارائه مطلوب را دارند، اما بايد به اين نكته توجه كرد كه ما حفاظ بسياری در ايران و ساير ممالك داريم كه ارائه مطلوب ندارند، البته حافظ خوبی هستند، يعنی صحت حفظ دارند، ولی حسن حفظ به معنای اين كه يك تركيب خاصی داشته باشد، ندارند و آن ارائه‌ای كه شنونده را مجذوب كند در خيلی از اين‌ها ما نمی‌بينيم و در استاد پرهيزكار می‌بينيم.
حشمتی گفت: پرهيزكار ترتيل بسيار زيبايی را در سال 64 با كارشناسی خودشان خوانده‌اند و بايد متذكر شد كه ايشان با چه مشكلاتی اين ترتيل را آن روزها توليد كرده و حالا با اين كيفيت امروز در دست مردم است و از اين بابت بايد خيلی از ايشان تقدير و تشكر كرد.
وی عنوان كرد: با قرآن هر كسی می‌تواند با آن فرهنگ خود رو به رو شود، ولی اگر كسی انس با قرآن برقرار كند و تحت تعليمات آن قرار گيرد و با معارف قرآن كمی آشنا شود و با معرفت‌تر با آيات قرآن برخورد خواهد كرد.
اين كارشناس فن قرائت قرآن كريم اظهار كرد: رسول خدا(ص) فرمودند كه «من می‌ترسم از آن روزی كه مردم قرآن را با مضمور و مضامير بخوانند»، يعنی مثل سوت‌ها خوانده شود و در جای ديگری احاديث مفصل و صريحی از ايشان نقل شده است كه به اين‌جا می‌رسد كه قرآن بعضاً محل رفت و آمد آهنگ‌ها می‌شود، يعنی دنبال مسائلی كه اصلأ ترجيحأ در قرآن شايد وجود ندارد می‌روند، ولی در دل قرآن اين‌ها قابل استخراج است و در تلاوت جناب استاد شيخ محمود خليل الحصری اين را می‌توان ديد.
حشمتی تصريح كرد: استاد شيخ محمود خليل‌الحصری استانداردهای تلاوت را به ظهور رساند و در تلاوت‌هايش يك قالب صحيح و استاندارد را به وجود آورد و ايشان به ويژه در اداءالحروف سرآمد تمام قاريان مصر است، اما برخی قاريان به جای اداءالحروف، ادای حروف را در می‌آورند و اين يك خسارتی است كه قابل جبران نخواهد بود.
يادآوری می‌شود، در بخش‌های پيشين نشست تخصصی تحليل تلاوت‌های استاد محمود خليل‌الحصری كه با حضور «عباس سليمی» و «علی‌اكبر حشمتی» از پيشكسوتان قرآنی كشورمان و با برقراری ارتباط تلفنی با «متولی عبدالعال» قاری مصری و «شهريار پرهيزكار» حافظ بين‌المللی قرآن كريم در ايكنا برگزار شد، تأكيد شد كه كليد موفقيت در رعايت ضوابط و قواعد تجويدی و خواندن به لحن عرب، به لهجه عرب فصيح، استفاده دقيق از نوارهای استاد حصری است.
captcha