به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از مركز خبر حوزه، حجتالاسلام «اسدالله غفاری» مدير طرح هجرت معاونت تبليغ حوزههای علميه، با اشاره به تاريخچه فعاليت معاونت تبليغ و آموزشهای كاربردی حوزههای علميه اظهار كرد: از سال 1380 اين معاونت رسما عهدهدار بحث اعزام و هجرت شد.
وی ادامه داد: معاونت تبليغ حوزه ابتدا برنامههای خود را حول محور اعزامهای بلند مدت انجام میداد، اما با توجه به ازدياد در خواست و از طرفی استقبال روحانيون، اعزام مناسبتها به صورت كوتاه مدت نيز در دستور كار قرار گرفت.
مدير طرح هجرت معاونت تبليغ و آموزشهای كاربردی حوزههای علميه، با اشاره به اعزامهای طرح هجرت بلندمدت گفت: در اين نوع اعزام، افراد حداقل يك سال در محل تبليغ میمانند و پس از گذشت اين مدت يا به قم برمیگردند، يا حكم آنان تمديد میشود، به طوری كه تاكنون در قالب اين طرح بيش از 5 هزار مبلغ به سراسر كشور اعزام شدهاند و هم اكنون حدود 3 هزار نفر آنان مشغول خدمت و تبليغ هستند.
وی تصريح كرد: در اعزامهای كوتاهمدت كه از سال 84 آغاز شد، تا پايان سال گذشته 57 هزار و 952 نفر در مناسبتهای تبليغی به مناطق مختلف اعزام شدهاند.
حجتالاسلام غفاری در ادامه با اشاره به اقدامات سال جاری و مباحث مرتبط با طرح هجرت تابستانی يادآور شد: امسال 4 هزار و 500 روحانی از قم برای پركردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در قالب طرح هجرت كوتاهمدت به سراسر كشور مخصوصا مناطق محروم اعزام شدهاند كه استانهای كرمان، فارس، خوزستان، آذربايجان شرقی، بوشهر و سيستان و بلوچستان بيشترين آمار اعزام مبلغ را به خود اختصاص دادهاند.
وی خاطرنشان كرد: طرح هجرت تابستان امسال تا 15 مرداد ادامه خواهد داشت و مبلغان بعد از پايان مرحله اول تبليغ با شروع ماه مبارك رمضان در صورت علاقهمندی و تقاضا، میتوانند به تبليغ خود ادامه دهند.
غفاری با اشاره به خدمات در نظر گرفته شده برای مبلغان، تصريح كرد: در راستای افزايش سطح آگاهی طلاب، قبل از اعزام و در حين تبليغ آموزشهايی برای آنان برنامهريزی شده است.
وی در ادامه با اشاره به برنامههای آينده اين معاونت، اظهار كرد: در راستای ارتقای سطح كيفی برنامهها و ساماندهی امر تبليغ با توجه به استقبال، فراوان برنامههايی تدوين و طراحی شده است، البته اعزام مبلغ به مناطق آسيبپذير و محروم از اولويتهای كاری اين معاونت به شمار میرود.
غفاری در ادامه نظارت بر عملكرد مبلغان را سبب افزايش كيفيت برنامهها دانسته و افزود: فعاليتهای مبلغان به طور مستمر ارزيابی میشود و نتايج حاصله در پرونده آنان ثبت میشود.
وی در پايان ضمن اعلام آمادگی اين معاونت برای اعزام مبلغ به سراسر كشور، خاطرنشان كرد: هماكنون بيش از هزار نقطه از كشور آماده پذيرش مبلغ بوده و در همين راستا 300 خانه عالم نيز ساخته شده است.