به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آفریقا،
این نشست، در راستای تحقق شعار وحدت به عنوان جلوهای از جلوههای ولایت و تأسیس مجمع بومی تقریب بین مذاهب اسلامی در نیجریه، و با هماهنگی شخصیتها و رهبران فرق و گروههای اسلامی برگزار شد.
در این نشست، سید باقر سید جوادی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نیجریه در خصوص ضرورت تقریب مذاهب اسلامی گفت: اختلافات موجود میان فرق اسلامی عموماً در تشخیص موضوع است.
وی خاطرنشان کرد: جای تعجب است که برخی از شخصیتهای بزرگ اسلامی، منابع خبری و اطلاعاتی خود درباره سایر فرق اسلامی از جمله شیعه را از خبرگزاریهای غیر اسلامی میگیرند. آیا وضعیت ما باید به این حد برسد که به خاطر عدم وجود ارتباط مناسب میان شخصیتهای اسلامی، به منابع و خبرگزاریهای غیر اسلامی مراجعه کنیم ؟
سید جوادی گفت: مردم نیجریه از همه ادیان و فرهنگها و به ویژه جامعه مسلمانان، دارای سنن و آداب و تجارب ارزشمندی هستند.
وی با اشاره به فعالیتهای گروه اسلامی نصفت، انصارالدین و احمدیه، از تلاش این گروهها در ارتقای سطح دانش و آموزش مسلمانان با تأسیس مدارس و کالجهای اسلامی قدردانی کرد و آن را الگوی خوبی برای سایر گروههای اسلامی دانست.
احمد الصفا، رئیس شورای آفریقایی اهلبیت(ع) به عنوان نماینده گروه شیعیان جنوب و غرب نیجریه گفت: در یک سال گذشته شیعیان با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلانمی ایران، عمده رویکرد خود را معطوف به گفتوگو با فرق مختلف اسلامی و نیز تبادل نظر و ارتباط با ادیان و فرهنگهای مختلف کرده است.
وی افزود: نشست با ادیان مختلف، گروههای مختلف اجتماعی اعم از مسلمان و مسیحی، گفتوگو با مسیحیان در کلیساها از جمله فعالیتهای شیعیان جنوب و غرب نیجریه است که جملگی در راستای گفتوگو و، وحدت در کشور صورت پذیرفته است.
عبدالرحیم اکینولا،از گروه«جماعت اظهار الحق » گفت: بسیاری از پدران ما به خاطر وضعیت ناامنی اجتماعی موجود و عدم یکپارچگی مسلمانان، برای گذران زندگی، اسامی اسلامی خود را رها کرده و آن را به نامهای مسیحی تغییر دادهاند.
لقمان ادینجی، از گروه اسلامی«نصفت» با انتقاد از وضعیت رهبریت اسلامی در نیجریه ، گفت: سلطان سوکوتو تنها از نظر سیاسی به عنوان رهبر مسلمانان نیجریه شناخته میشود و این امر در حالی است که مسلمانان نیجریه از داشتن یک رهبر واقعی که بتواند امتش را هدایت کند بی بهرهاند.
وی اساسیترین مشکل جامعه مسلمانان را خود بزرگ بینی برخی رهبران مسلمان دانست و افزود: اینکه هرکسی به محض آموختن در مدارس اسلامی و جمع شدن افرادی در گرد او، خود را صاحب فتوا و رأی و نظر معرفی کند، باعث شده است که مسلمانان از وحدت دور بمانند.
ابراهیم عبدالسلام، نماینده جامعه انصارالدین نیز بر ضرورت استمرار برادری و وحدت میان طوایف اسلامی تأکید کرد.
در حاشیه نشست این، نمایشگاهی از قرآن کریم و کتب مختلف از فرقههای اسلامی برپا شد و تعدادی نیز به عنوان هدیه رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به مدعوین اهداء شد.