کد خبر: 2188483
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۳

پخش زنده دروس خارج فقه و اصول حوزه علميه قم در فضای مجازی

گروه فضای مجازی: امكان پخش زنده دروس خارج فقه و اصول حوزه علميه قم از طريق اينترنت برای استفاده كاربران و فضلای داخل و خارج كشور فراهم شد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اينترنتی صدای بهار، دروس خارج فقه و اصول حضرت آيت‌الله جعفر سبحانی، خارج فقه آيات عظام ناصر مكارم شيرازی، حسين نوری همدانی و خارج فقه و تفسير آيت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی آملی روزانه از ساعت هشت تا 12 به‌صورت زنده پخش می‌شود.
همچنين درس آيت‌الله سيدمحمدمهدی موسوی خلخالی(حوزه علميه مشهد) ، درس آيت‌الله سيدمحمدعلی موسوی جزايری(حوزه علميه اهواز)، درس آيت‌الله‌العظمی مظاهری(حوزه علميه اصفهان) و درس آيت‌الله‌العظمی تهرانی(حوزه علميه تهران) تحت پوشش است و درس آيت‌الله شيخ بشيرحسين نجفی و درس استاد آل راضی(از حوزه علميه نجف) نيز تحت پوشش است و به زودی ساير دروس اساتيد نجف نيز بر روی سايت قرار داده می‌شود.
دسترسی به اين دروس از طريق نرم‌افزار «مدرسه فقاهت» فراهم می‌شود، اين نرم‌افزار با هدف دسترسی آسان به درس‌های حوزه‌های علميه و با همكاری مؤسسه تبيان و صدای بهار پياده‌سازی می‌شود.
بنابر اين گزارش، كاربران برای اتصال به «مدرسه فقاهت» بايد نرم افزار «ارتباط شيعی» كه در اين پايگاه وجود دارد را دانلود كنند و راهنمای استفاده از برنامه را كه به‌صورت تصويری توضيحات كامل را دارد در نشانی www.eshia.ir/Usermanual مطالعه كنند.
در اين روش طلابی كه در ساير شهرها (يا كشورها) قرار دارند و همچنين بانوانی كه می‌خواهند در درس‌های مسجد اعظم قم شركت كنند، می‌توانند از طريق اينترنت صدای استاد را بشنوند، تصوير استاد را ببينند و اشكالات خود را مطرح كنند.
كاربران اينترنتی كه در درس شركت می‌كنند می‌توانند اشكال خود را به‌صورت متنی بنويسند و توسط اپراتوری كه به عنوان استاديار است اشكال به‌صورت گفتاری پرسيده می‌شود تا حاضرين در جلسه درس و كاربران اينترنتی آن را بشنوند، سپس استاد پاسخ را بيان می‌كند و از اين طريق تفاوتی بين حاضرين در مسجد اعظم قم و كاربرانی كه در ساير كشور هستند، برای شركت در درس‌های حوزه علميه قم وجود نخواهد داشت.
نرم‌افزار «مدرسه فقاهت» امكان ذخيره كردن درس‌ها و مباحثات را نيز دارد تا كاربران بتوانند برای دفعات مكرر درس استاد را بشنوند. با توجه به ذخيره‌سازی اطلاعات، درس‌ها به صورت آرشيوی بر روی اينترنت قرار می‌گيرد تا امكان استفاده برای افرادی كه نمی‌توانند به‌طور زنده در درس شركت كنند نيز فراهم شود.
captcha