کد خبر: 2286976
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۷:۱۲

فيلم «الاسباط» مصداق بارز توهين به مؤمن است

عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: ما نبايد در بررسی فيلم الاسباط، تنها از زاويه فقهی به آن نگاه كنيم، چون سراسر اين فيلم، در بردارنده تحريف‌های اعتقادی و توهين به مؤمنان است.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی‌(ايكنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين ارسطا، عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) روز دوشنبه، 15 اسفندماه در نشست علمی نقد و بررسی فيلم موهن الاسباط كه از سوی مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) در قم برگزار شد، با بيان اينكه استفتائات مراجع تقليد، بيشتر در جنبه فقهی فيلم الاسباط و آن هم نشان دادن چهره ائمه(ع) است، گفت: در اين شرايط، وظيفه ماست كه با ارائه بخش‌های مهم اين فيلم به مراجع، درباره اشكالات ديگری كه در اين فيلم است،‌ استفتا صورت گيرد.
اين استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در اين فيلم، معاويه و حضرت اميرالمؤمنين(ع) مساوی در نظر گرفته شده‌اند و اختلافی كه ميان آن دو بوده نيز ناچيز بيان شده است.
وی افزود: در اين فيلم نشان داده می‌شود كه معاويه برای حضرت علی(ع) احترام قائل بوده و دليل ايستادن در برابر حضرت علی(ع) را به دليل دغدغه خاطری كه داشت نشان می‌دهد، به اين معنی كه معاويه نتوانست از قصاص قاتلان عثمان صرف نظر كند، از اين رو در مقابل حضرت ايستاد.
حجت‌الاسلام والمسلمين ارسطا، مظلوم نشان دادن خليفه سوم را از ديگر تحريفات اعتقادی در اين فيلم برشمرد و بيان كرد: در اين فيلم، كشته شدن عثمان، بزرگ‌ترين فتنه جهان اسلام بعد از رحلت پيامبر اسلام(ص) بيان می‌شود كه توسط عبدالله بن سبا، فردی كه يهودی‌منش است و در اين فيلم، مذهب تشيع را برگرفته از افكار او معرفی می‌كند، صورت گرفت و همين فرد عامل كشته شدن امام حسين(ع) در كربلا شد.
وی با اشاره به انحراف مشروع معرفی كردن خلافت يزيد در الاسباط، ‌اظهار كرد:‌ در اين فيلم، انتخاب يزيد، به عنوان خليفه مسلمانان را نتيجه بحث و بررسی علما نشان می‌دهد كه مشروع بوده و امام حسين(ع) را مخالف آن می‌داند و حركت حضرت به سوی كربلا و شهادتش را نيز اشتباهی تاريخی از او می‌داند!.
عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بيان اينكه در اين فيلم، نسبت به زندگی زاهدانه اميرالمؤمنين(ع) هيچ‌گونه اشاره‌ای نشده است و تصاويری كه از خانه حضرت علی(ع) نشان داده می‌شود، شبيه تصاويری است كه از خانه معاويه است.
وی در ادامه به اشكالات فقهی موجود در فيلم اشاره كرد و گفت:‌ از جمله مسائل فقهی،‌ اهانت به مؤمن و هتك حرمت به مقدسات دينی است. نشان دادن چهره معصومان(ع) از جمله اين اهانت‌ها است كه مراجع تقليد نيز به آن توجه داشتند.
حجت‌الاسلام والمسلمين ارسطا افزود: در اين فيلم، امام حسن و حسين(ع) را كه دو معصوم هستند، اين‌گونه نشان می‌دهد كه اين دو دارای نگرش‌ها و بينش‌های متفاوت هستند. امام حسن(ع) در اين فيلم فردی صلح‌طلب كه به دنبال به وجود آوردن سازش در ميان مردم است، معرفی شده و امام حسين(ع) نيز فردی سازش‌ناپذير و حتی ساده‌لوح نشان داده می‌شود.
وی، دروغ بستن به معصوم(ع) را ديگر اشكال فقهی به اين فيلم برشمرد و افزود:‌ نمونه اين دروغ، دروغی است كه نسبت به اميرالمؤمنين(ع) روا داده می‌شود و او را طرفدار خلفای راشدين معرفی می‌كند. همچنين، امام حسن(ع) را از مريدان عثمان معرفی می‌كند كه با شنيدن خبر مرگ او، بسيار متأثر می‌شود.
عضو هيئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: اين در حالی است كه بسياری از صحابه و برخی از همسران پيامبر(ص) با عثمان مشكل داشتند و حتی اجازه دفن جنازه او در قبرستان بقيع را نيز ندادند.
حجت‌الاسلام والمسلمين ارسطا ادامه داد: ايضاء گروه زيادی از مسلمانان، از جمله شيعيان، ديگر اشكال فقهی به اين فيلم است. در اين فيلم تصوير نامناسب و دروغينی از حضرت علی(ع)، امام حسن و امام حسين(ع) نشان داده می‌شود.
captcha