به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، فيلمبرداری صحنههای فيلم در تابستان ۱۳۹۰ و در شهر تهران انجام شده است. به گفته نويسنده، در تدوين فيلمنامه فيلم از اطلاعاتی كه اعضای سابق سازمان منافقين فراری از اردوگاه اشرف، فيلمهای مستند بسيج و نيروی انتظامی و متن بازجويیهای دستگيرشدگان در خلال ناآرامیهای پس از انتخابات به دستآورده، كمك گرفته است.
ابوالقاسم طالبی تصميم داشته در ابتدا نام فيلم «ترور رئيسجمهور» گذارده شود كه به موجب نامهای كه از دفترآيتالله هاشمی رفسنجانی به دست وی میرسد، از اين كار نهی میشود و نام فيلم به قلادههای طلا تغيير پيدا میكند.
خلاصه فيلم بدين شرح است: ماجرا با برنامهريزی گردآمدگان دستگاههای اطلاعاتی آمريكا، انگليس، اسرائيل و ضدانقلاب و ديگر مخالفان نظام برای شلوغ كردن انتخابات آغاز میشود. با توجه به اين كه در تاريخچه دنيا ترور هر شخص باعث افزايش محبوبيت همقطارانش شده بود، تصميم بر اين میشود كه سيدمحمد خاتمی كه نامزد احتمالی اصلاحطلبان در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری ايران خواهد بود را ترور كنند و با اين ترور جريان ايشان محبوب شود و مملكت را پله پله آشوب كنند.
با اقدامات ايشان، ۹ خرداد ۱۳۸۸ در دستشويی هواپيمای اهواز ـ تهران بمب میگذارند كه بر فراز تهران منفجر شود. وزارت اطلاعات از اين قضيه باخبر میشود، ولی معلوم میشود كه خاتمی با پرواز پيش كه ردهيك (فرست كلاس) بوده آمده است. با اين حال خدمه پروازی به موقع بمب را يافتند و پس از فرود اضطراری سريع به باند انداخته و هواپيما سالم ماند. با شكست عمليات مخالفان جمهوری اسلامی ايران، مازيار فنايیزاده، جاسوس ارشد ايرانیتبار امآی۶ از سوی سرپرست ايرانی تبار خود يعقوب قادری (مك گورين)، مأمور میشود به ايران بيايد و آشوب پس از انتخابات را راه بيندازد و مديريت كند. مقر واسط در استانبول است. جاسوس كه در وقايع ۱۸ تير ۱۳۷۸ نيز دست داشته است، با تغيير قيافه به ايران میآيد.
وزارت اطلاعات جاسوس را شناخته و مأمور خود را، به عنوان راننده تاكسی مأمور مراقبت از وی میكند. او از طريق تلفن ماهوارهای همراهش از سوی جاسوسی ديگر امآی۶ كه به وزارت اطلاعات نفوذ كرده است به وسيله پيامك از اين قضيه اطلاع پيدا میكند و با كشتن راننده میگريزد و با اين اتفاق دكترجواد رخصفت، مأمور ارشد اطلاعات ايران به اين ماجرا شك میكند و عامل اخراج مأموری ديگر میشود كه به او شك كرده است. مأمور دوم مدام تكرار میكند كه قرار است در ايران كودتای مخملی كنند ولی مؤثر نيفتاده و بيرونش میكنند. انتخابات برگزار شده و نتيجه اعلام میشود. در اين هنگام جاسوس در يك خانه تيمی است كه در آنجا سلطنتطلبی ثروتمند با همسرش، دو زن منافق و يك همجنسباز متخصص كارهای رايانهای و وب هستند پيام را از خارج میگيرد و در شبكه اينترنت پخش میكند كه با رمز «تقلب بزرگ» در انتخابات تقلب شده است. ماجرا از اينجا شدت میشود.
سيدامير جاويد ميهمان طرح ضيافت انديشه اردبيل بود تا پس از اكران فيلم با دانشجويان بيشتر درباره اين فيلم صحبت كند. جاويد در پاسخ به پرسش دانشجويی در مورد حقيقت واقعی و اسناد اين فيلم گفت: در سه دهه از انقلاب اسلامی حوادث تاريخی و شگرفی رخ داده كه زمان حال و آينده ايران را تحت تأثير قرار داده است. علیرغم تشكيل سينمای دفاع مقدس، عكسالعمل قابل توجهی از سوی سينماگران به حوادث اين سه دهه نظير ترورهای دهه ٦٠، حوادث سال ۱۳۷۸، ترورها و عملياتهای خرابكارانه منافقان نداشته است. ولی اسناد اصلی اين فيلم را اعترافات سران فتنه، اظهارات مداخله جويانه رهبران دول غربی، سران منافقين و انجمن سلطنتی و اسناد وزارت اطلاعات شامل میشود و شواهد امر نشان از پذيرش اين فيلم به عنوان يك اثر قابل تأمل از سوی منتقدان و جامعه سينمايی ايران است.
عضو جامعه منتقدان سينمای ايران در ادامه نقش دانشجويان را در حوادث پس از فتنه ۱۳۸۸ واكاوی و بررسی علل اين فتنه دانست و از حضور باشكوه امت حزب الهی در محكوميت و براندازی حوادث پی از فتنه ۱۳۸۸ و عدم انعكاس اين موضوع در اين فيلم ابراز تأسف كرد.
يادآور میشود، امين حيايی، محمدرضا شريفینيا، يلی رام نورايی، دكتر محمود عزيزی، پرديس افكاری، نيلوفر خوشخلق از جمله بازيگران اين فيلم سينمايی هستند.