به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، در راستای غنیسازی پژوهشهای حوزه اخلاق و دين، بررسی منابع، مواد و توان اديان در حوزه مسائل اخلاقی، جلب پژوهشهای كاربردی و ارائه پژوهشهايی در معرفی اخلاق اسلامی، پزوهشكده علوم وحيانی معارج وابسته به بنياد بينالمللی علوم وحيانی إسراء، همايش بينالمللی اخلاق و اديان را برگزار میكند.
بنابراين در پنجمين پيش نشست همايش بينالمللی اخلاق و اديان كه از ساعت هشت صبح امروز، هفتم اسفندماه در پژوهشكده غدد بيمارستان شريعتی آغاز شده است، مباحث مختلفی همچون «مبانی فلسفی اخلاقی اتونومی در اخلاق پزشكی»، «قلمرو اتونومی كودكان در تصميم گيری درمانی» و «قلمرو اتونومی بيمار در مراقبتهای پايان حيات» مورد بحث و بررسی و در پايان ميزگرد علمی با حضور اساتيد و پژوهشگران اين حوزه برگزار خواهد شد.
كنگره ياد شده در پنج محور: مبانی معرفتی اخلاق، اخلاق در اسلام، اخلاق در يهوديت و مسيحيت، اخلاق در آيينهای شرقی و اديان و مسائل اخلاقی برگزار میشود و دين و اخلاق، عقلانيت و اخلاق دينی، جايگاه عواطف و احساسات در اخلاق دينی، ارزيابی مكاتب اخلاقی از منظر دينی، اطلاق و نسبيت ارزش های اخلاقی در اديان، معنا و امكان اخلاق واحد جهانی و نقدهای متفكران سكولار بر اخلاق دينی به عنوان موضوعات محور نخست اين كنگره معرفی شده است.
در محور دوم اين كنگره نيز رويكردهای اخلاقی (نقلی، فلسفی، عرفانی و ...)، منابع اخلاقی در اسلام، اسوههای اخلاقی، نظام اخلاقی اسلام، اخلاق، حقوق و فقه اسلامی، نقش اخلاق در تاريخ و تمدن اسلامی، نقش اخلاق اسلامی در تحولات انديشه اخلاقی متاخر مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
محور سوم كنگره بينالمللی اخلاق و اديان نيز به اخلاق در يهوديت و مسيحيت اختصاص دارد كه در اين مقوله نيز مباحثی همچون رويكردها و مكاتب اخلاقی يهودی (فريسی، صدوقی و ...)، رويكردها و مكاتب اخلاقی(اخلاق كاتوليك، ارتودكس، پروتستان و ...)، منابع اخلاقی در يهوديت و مسيحيت و نظامهای اخلاقی يهوديت و مسيحيت به عنوان موارد پيشنهادی برای علاقهمندان در نظر گرفته شده است.
همچنين موضوعات ديگر اين كنگره نيز به مباحث اخلاق در آيينهای شرقی، نظامهای اخلاقی آيينهای شرقی، رويكرد اخلاقی فرق بودايی، راههای نجات در اخلاق هندويی و بودايی و منابع اخلاقی در هندوئيسم و بوديسم اختصاص دارد.
در محور پايانی اين كنگره نيز مباحثی مختلفی از قبيل اديان و مسائل اخلاقی، اخلاق پزشكی (ژنتيك، شبيهسازی، آسان مرگی و ...)، اخلاق محيط زيست، اخلاق رسانه و فناوریهای اطلاعاتی، اخلاق سياسی و اخلاق خانواده در نظر گرفته شده است.
براساس گزارش ايكنا، دين و اخلاق، به عنوان دو منبع هدايت و فضيلت و سعادت، هميشه مورد توجه و اهتمام جامعه بشری بوده است، به همين دليل، اين دو موضوع از همان ابتدای رواج مباحث عقلانی و فلسفی، از موضوعات هميشگی انديشمندان و مكاتب فكری و فلسفی بوده است.
اخلاق دينی، بخش عظيمی از معارف و توصيههای همه اديان در طول تاريخ بوده و از حيث عقلانيت، رابطه متقابل، تأثير دين در تشكيل اخلاقی كامل در جامعه بشری و توان مبانی اخلاق دينی در حل مسائل مربوطه، معمولا آوردگاه انديشه و قلم اهل فكر بوده و آثار و پژوهشهای متعددی را موجب شده است.