به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاعرسانی «On Islam»، «سعيد آلا» (Said Aalla)، حقوقدان مقيم شهر استراسبورگ فرانسه كه رياست شورای اداری اين مسجد را نيز بر عهده دارد، در گفتوگو با روزنامه «واشينگتن پست» اعلام كرد: از همان ابتدای تأسيس اين مسجد، در نظر داشتيم كه درهای اين مسجد به روی همه كسانیكه میخواهند از آن ديدن كنند، باز باشد.
«عبدالرحمان بينجالون» (Abdelrahman Binjalloun)، مسلمان مراكشی، مسئوليت هدايت تورهای بازديدكننده از اين مسجد را بر عهده دارد و به سؤالات بازديدكنندگان در مورد اسلام و مسلمانان پاسخ میدهد.
مسجد استراسبورگ، با مساحت 1300 متر مربع، از مسجد شهر «اوری» كه پيش از مسجد استراسبورگ بزرگترين مسجد فرانسه محسوب میشد، 1.5 برابر بزرگتر است.
اين مسجد 16 گنبد مسی دارد، اما مناره ندارد و كار ساخت آن حدود دو دهه به طول انجاميد و سرانجام ماه سپتامبر گذشته، كار ساخت آن به پايان رسيد و اين مسجد رسماً افتتاح شد.
اين مسجد كه در دو كيلومتری كليسای استراسبورگ واقع است، به منظور فراهم آوردن زمينهای برای شناخت بيشتر اسلام و مسلمانان درهای خود را به روی گردشگران گشوده است.
هزاران نفر از اين مسجد بازديد كردهاند و با مسلمانان، فرهنگ اسلامی و اعمالی كه در مساجد انجام میشود، آشنا شدهاند.
دهههای متمادی، استراسبورگ تنها متعلق به كليسای كاتوليك، لوتران و كلوينيست و نيز يهوديان بود. تا اينكه در سال 1998 سران اين كليساها و اقليت يهودی استراسبورگ با نوشتن نامهای به دولت فرانسه از ساخت مسجدی در اين شهر حمايت كردند.
آنان اعلام كردند كه با توجه به جمعيت چشمگير مسلمانان، آنان بايد از شرايط مساوی با ديگر اديان برخوردار باشند.
البته اين طرح كه حاصل همبستگی اديان در استراسبورگ بود، به دليل اختلافات احزاب محافظهكار و سوسياليست فرانسه، مدتی با چالش مواجه بود تا اينكه سرانجام پس از چند دهه، پاييز سال گذشته افتتاح شد.
كشور فرانسه با 6 ميليون مسلمان، مقام اول كشورهای اروپايی به لحاظ تعداد مسلمانان را دارد.