کد خبر: 2518201
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۲
بررسی راهكارهای ارتقای سطح مربيان قرآن در مؤسسات قرآنی/73

لزوم برگزاری دوره‌های روانشناسی ويژه مربيان قرآن در مؤسسات

گروه مؤسسات قرآن مردم‌نهاد: گذراندن دوره‌های روانشناسی ويژه مربيان قرآن بسيار ضروری است تا مربی بتواند رفتار با كودك را ياد بگيرد و بتواند قرآن‌آموزان را با رفتار خوب برای يادگيری قرآن جذب كنند.

نجمه راوری، مديرمسئول مؤسسه قرآنی نسيم قرآن رفسنجان در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)، در رابطه با شيوه گزينش مؤسسات قرآنی برای يك مربی قرآن گفت: از آنجا كه خود قرآن نيز به حجاب و عفاف تأكيد بسيار دارد، پس يك مربی قرآن، بايد پيش از هر چيزی متخلق به اخلاق قرآنی بوده و از لحاظ حجاب و عفاف الگو باشد.
راوری در رابطه با اينكه آيا گذراندن دوره تربيت معلم قرآن برای تدريس رشته‌های قرآنی كافی است، عنوان كرد: دوره‌های تربيت مربی خوب است اما بيشتر از هر چيز تجربه مهم است، وقتی دوره‌ای برگزار می‌شود، حتماً بايد كار‌ هم بشود حتی می‌توان گفت گاهی اوقات بدون اين دوره‌ها، وقتی يك مربی تجربه تدريس داشته باشد، موفق عمل می‌كند.
وی همچنين در رابطه با اينكه علاوه بر دوره‌های تربيت‌مربی گذراندن چه دوره‌های ديگری ضروری است، افزود: علاوه بر دوره‌های تربيت مربی، گذراندن دوره‌های روانشناسی نيز ضروری است چرا كه مربی قرآن بايد بتواند رفتار با كودك را فرا گيرند و اينكه بداند چگونه بايد قرآن‌آموزان را جذب قرآن كند و نيز علاوه بر دوره‌های روانشناسی، دوره‌های مشاوه و دوره‌های تدبر در قرآن نيز برای مربيان برگزار كند.
مديرمسئول مؤسسه نسيم قرآن رفسنجان در رابطه با اينكه آيا مربيان دوره‌های آموزشی خردسالان بايد از ديگر مربيان قرآن رشته‌های بزرگسالان متمايز باشند، بيان كرد: مربيان خردسالان بايد از مربيان بزرگسالان متمايز باشند و تفاوت مربيان خردسال و بزرگسال در اين است كه مربيان خردسالان بايد از لحاظ عاطفی بيشتر با خردسالان كار كنند و همچنين مهربان و با حوصله باشد.
راوری در رابطه با اينكه تا چه ميزان حرفه‌ای كردن مربيان مهم است، اشاره كرد: حرفه‌ای كردن مربيان بسيار مهم است چون به هر‌حال در كنار آموزش قرآن پرسش و پاسخ نيز صورت می‌گيرد مثلاً، در كلاس مفاهيم قرآن، قرآن‌آموزان وقتی سئوالی را می‌پرسند مربی بايد آنقدر توانايی داشته باشد كه بتواند به راحتی و با دليل و برهان پاسخ دهد و همچنين خود مربی نيز بايد معلومات خود را جهت پاسخ‌گويی به شبهات و سوالات قرآن‌آموزان بالا ببرد.
وی در رابطه با چگونگی بالا بردن سطح توانمندی مربيان قرآن خاطرنشان كرد: مهم‌ترين مسئله در بالا بردن سطح توانمندی يك مربی در درجه اول خود مربی است كه خود مربی اين علاقه را داشته باشد كه بخواهد سطح علم خود را بالا ببرد در غير اين صورت در صورت عدم علاقه مربی چنين عملی اجرا نخواهد شد و مربی در همان سطح ابتدايی خود باقی خواهد ماند.
مديرمسئول مؤسسه قرآنی نسيم قرآن رفسنجان در پايان در رابطه با اينكه آيا اساتيد و مربيان قرآن مؤسسات قرآنی از منبع درآمد معين و مناسبی برخوردارند، خاطر‌نشان كرد: درآمد مربيان مؤسسات قرآنی با توجه به زحماتی كه می‌كشند و مدت زمانی كه جهت يادگيری قرآن برای قرآن‌آموزان می‌گذارند، بسيار كم است و اميد است مسئولان جهت ارائه حق‌الزحمه اين مربيان راه‌كارهايی بيانديشند.
captcha