کد خبر: 2518230
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۴

اسلام عقل را در رعایت اخلاق و ادب می‌داند

گروه فعاليت‌های قرآنی: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم گفت: آنچه به انسان جاودانگی می‌دهد، رعايت آداب اسلامی است و از دید اسلام، عاقل کسی است که متخلق به آداب اسلامی باشد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه قم، حجت‌الاسلام والمسلمين اكبری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم شنبه، 24 فروردین‌ماه در جمع كاركنان دفتر مركزی اين دانشگاه، با اشاره به مجموعه مباحث مطرح شده پيرامون سبك زندگی اسلامی، یادآوری كرد: يكی از قواعد و قوانين مهم و اساسی و جاری در همه زوايای زندگی انسان، ادب و تأدب به آداب معاشرت و آداب گفتاری و رفتاری است كه از منظر شكل‌دهی هويت و شخصيت انسان بسيار مهم و حائر اهميت است چرا كه ملبس بودن به ادب اسلامی، زمينه‌ساز رشد و تعالی انسان نيز خواهد بود.
وی در ادامه سخنان خود با بيان اينكه ادب نوعی ظرافت در سخن، رفتار و اعمال انسان است، اظهار كرد: ادب در يك جمله عبارت است از خوشرويی كه شكل و نوع آن را شرع مقدس پسنديده باشد، ادب يك نوع لطافت در اعمال و رفتار انسان است و با اخلاق متفاوت است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم با اشاره به حديثی از پيامبر اكرم(ص) در خصوص ادب اسلامی، بیان کرد: پيامبر اكرم(ص) فرمودند خداوند مرا مودب به آداب اسلامی كرده است و اين امر بيانگر اهميت ادب در دين مبين اسلام است كه نمونه آن را در سخن عموی پيامبر(ص) مشاهده می‌کنيم چرا كه از عموی پيامبر(ص) پرسيدند كه شما بزرگتر هستيد يا پيامبر، ايشان پاسخ دادند پيامبر اكرم(ص) از من بزرگتر هستند اما سن من بيشتر است.
وی در پايان سخنان خود با بيان اينكه براساس آيات و روايات انسان عاقل كسی است كه متخلق به آداب اسلامی است، عنوان كرد: امير مومنان علی(ع) فرمود؛ انسان عاقل تشنه ادب و آداب اسلامی است، آنچنان كه گياهان، تشنه آب هستند و در حديثی ديگر فرموده‌اند؛ علم ميراث ارزشمندی است و آداب اسلامی جواهراتی نو و تازه برای شخصيت انسان هستند.
captcha