کد خبر: 2520616
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۴
ابعاد اعتقادی، اخلاقی و اجتماعی انتظار/(10)

احاديث غيرمعتبر وجاهت فقهی در شناخت امام عصر(عج) ندارند

گروه سياسی: در موضوعات اعتقادی، استناد به احاديث آحاد غيرمعتبر از وجاهت فقهی و حقوقی لازم برخوردار نيست و موضوعی به اهميت موضوع امام عصر(عج) كه مورد اتفاق فريقين بوده مسئله‌ای نيست كه با يك يا دو حديث اصول و مبانی مربوط به آن به مجادلات فرقه‌ای تبديل شود.

آيت‌الله دری‌نجف‌آبادی، معاون شورای عالی مجمع جهانی اهل‌ بيت(ع) در گفت‌وگو با خبرگزاری بين المللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی، گفت: موضوع مهم جامعه حاضر، مسائل مربوط به امام زمان(عج) و شبهات مهدويت است، با اينكه موضوع از طرف اهل سنت متواتر است و ترديدی در آن نيست ليكن ممكن است در برخی از جزئيات اختلاف نظر وجود داشته باشد.
وی بيان كرد: يكی از مهم‌ترين اختلافات موجود در بيان مسئله مهدويت اين است كه شيعه معتقد به ولادت و حيات آن بزرگوار بوده؛ ليكن برخی از برادران اهل سنت نظرشان بر اين است كه آن حضرت در آينده متولد خواهند شد.
آيت‌الله دری نجف‌آبادی در ادامه خاطرنشان كرد: ابن‌ابی‌الحديد معتزلی در شرح نهج‌البلاغه در جايی كه اميرالمومنين(ع) سخن از امام عصر(عج) به ميان آورده است، می‌فرمايد «هذه اشاره الی امام سيخلقه الله تعالی فيما بعد و قد اتفقت الامه علی ان الدنيا لا تفنی الا بامام يملاء الله به الارض قسطا و عدلا بعد ما ملئت ظلما و جوراً» كه بنابراين امر می‌توان گفت كه در اصل موضوع امام مهدی(عج) ترديدی نيست.
معاون شورای عالی مجمع جهانی اهل‌بيت(ع)، تصريح كرد: طبيعی است كه اگر حكومت، امامت عادل باشد ديگر جايی برای مستبدان، ديكتاتورها، مزدوران آمريكا و وابستگان به اسرائيل و صهيونيزم در دنيای اسلام نخواهد ماند و منابع نفتی و ثروت مسلمانان را ديگران چپاول نكرده و بر سرنوشت مسلمان‌ها حاكم نخواهند بود.
آيت‌الله دری نجف‌آبادی در ادامه با اشاره به برخی جنايت‌های رژيم استكبار بر عليه كشورهای مسلمان، افزود: نمونه بارز اين شرايط اسفبار را امروز در قيام مسلمانان عليه حكومت‌های سكولار، فاسد و چپاولگر می‌بينيم و اگر خشونت‌طلبی سردمداران فاسد اين كشور نبود طوفان خشم ملت‌ها فرصت اين همه جنايت را به اسلام، مسلمانان و تفرقه‌افكنی و تهاجم به مبانی دينی و اعتقادی مسلمانان نمی‌داد.
نماينده ولی فقيه در استان مركزی با اشاره به علوم حديث و استناد به احاديث معتبر، خاطرنشان كرد: تشخيص حدود اعتبار هر حديث نياز به اجتهاد، بررسی فنی و كارشناسانه دارد؛ چراكه مكتب فريقين پر از روايات ضعاف و راويان غير قابل اعتماد در تمامی ابواب است.
آيت‌الله دری نجف‌آبادی بيان كرد: امروزه هيچ فقيه، كارشناس و صاحب‌نظری به هر حديثی در هر يك از اصول اربعه شيعه و يا صحاح سته اهل سنت، به‌صورت مطلق استناد نمی‌كند، به ويژه به مجامع حديثی قرون متاخر؛ چراكه عمده هدف گردآورندگان آن نه حكم به صحت روايات؛ بلكه عمدتاً جمع‌‌آوری احاديث است.
وی ادامه داد: بنا بر اين امر در موضوعات اعتقادی استناد به احاديث آحاد غيرمعتبر از وجاهت فقهی و حقوقی لازم برخوردار نيست و موضوعی به اهميت موضوع امام عصر(عج) كه مورد اتفاق فريقين بوده و قريب به دو هزار حديث شريف در اين باره از طرق فريقين بيان شده، مسئله‌ای نيست كه با يك يا دو حديث اصول، مبانی و امهات و مسائل مربوط به آن زير سؤال رفته و يا اصل مسئله به فراموشی و به مجادلات فرقه‌ای تبديل شود.
معاون شورای عالی مجمع جهانی اهل‌ بيت(ع) در پايان اظهار كرد: امروز بايد هوشيار بود تا در مقابل افرادی كه الفبای متون اجتهاد و فقاهت در دين را نمی‌شناسند، ايستاد تا آنها به خود اجازه ندهند درباره اين مسائل فيلسوف‌نمايی نموده و تلاش دوازده قرن علمای اسلام، محدثين بزرگ، فقيهان و مورخان نامدار و خدمتگزار را زير سؤال ببرند.
captcha