كاروان كربلا بعد از اربعين به سمت مدينه حركت كرد. امام سجاد(ع) به محض نزديك شدن به مدينه دستور داد تا بشير خبر آمدن كاروان را به اطلاع مردم مدينه برساند. بشير هم سوار بر اسب شد و در حالی كه پرچم سياه در دست داشت به شهر مدينه رفت و از مردم اين شهر خواست تا در كنار قبر پيامبر(ص) جمع شوند و خبر حادثه كربلا را به اطلاع مردم برساند.
مردم مدينه به خصوص آنهايی كه از نزديكان آنها در كاروان امام حسين(ع) بودند سراغ عزيزانشان را از بشير میگرفتند. در اين ميان، بشير زن مجلله و رشيدهای را ديدند در حالی با خويش زمزمه «واحسينا واحسينا» میكرد به طرف او میآيد.
بشير فهميد كه اين زن امالبنين است و در اين فكر بود كه چگونه خبر شهادت چهار فرزندش را به او بدهد. آنچه كه در اين صحنه بسيار مايه عبرت و درس برای همه ماست اين نكته مهم بود كه امالنين به محض ديدن بشير در ابتدا هيچ خبری از پسرانش نگرفت و اولين پرسشش اطلاع يافتن از امام حسين(ع) بود.
به بشير گفت «از حسين چه خبر؟» بشير جواب داد «عون تو در كربلا شهيد شد». سپس امالبنين گفت «تمام بچههايم فدای يك تار موی امام حسين(ع)، از حسين چه خبر؟» بشير گفت «جعفر تو در كربلا شهيد شد» باز دوباره امالبنين گفت «از حسين چه خبر؟» بشير گفت «عباس تو هم شهيد شد» امالبنين فرمود «من از حسين سؤال میكنم تو از بچههايم میگويی. از حسين چه خبر» به محض اينكه بشير خبر شهادت امام حسين(ع) را داد امالبنين گفت «مگر عباس من آنجا نبود كه حسين شهيد شد؟» بشير هم جريان رشادتها و فداركاری و قطعه و قطعه شدن پيكر حضرت ابولفضل(ع) را به امالبنين داد.
امالبنين هم سريع رو به كربلا كرد و گفت «عباس من شيرم حلالت». يعنی رضايت و حلال كردن شيرش را در ميزان وفاداری، استقامت و جانفشانی فرزندش در ركاب امامش دانست. امروز به روايتی رو وفات حضرت امالبنين(س) مادر علمدار دشت كربلاست. مادر چهار شهيد كه وقتی خبر شهادت فرزندانش را شنيد اول از حال امام حسين(ع) سؤال كرد تا فرزندانش.
آری در آغوش چنين مادری عباس علمدار پرورش يافت و به همراه سه برادرش در ركاب امام تا آخرين قطره خون دفاع كرد و نمونه آن در ايران اسلامی نيز وجود دارد كه مادران بزرگواری چندين فرزند خود را در راه دفاع از انقلاب اسلامی فدا كردند تا اين انقلاب زنده بماند و به انقلاب حضرت مهدی(عج) ختم كرد.
اين روز از طرفی روز تكريم از مادران و همسران شهيد نيز نام گرفته است جا دارد از مادران و همسران الگوبردار از امالبنين(س) يعنی همسران و مادران عزيز شهدای انقلاب اسلامی نصب به صبر و مقاومتشان تكريم كرد. اميد كه شفاعت شهدا نصيب ما شود.