کد خبر: 2538512
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۹

روز آزادسازی جنوب لبنان از ايام الله است/ طمع‌ورزی صهيونيسم و حضور تكفيری‌ها؛ دو چالش اصلی

گروه بين الملل: دبيركل حزب الله لبنان عصر امروز، چهارم خرداد، تأكيد كرد: روز آزادسازی جنوب لبنان از ايام الله است و رحمت، بركات و كرامت خداوند در اين روز برای ملت مقاوم لبنان متجلی و غضب خداوند نيز بر اشغالگران جاری شد، چنين روزهايی بايد در خاطر ما زنده بماند.

به گزارش خبرگزاری بين المللی قرآن(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع رسانی شبكه ماهواره ای المنار، سيد حسن نصرالله، دبيركل حزب الله لبنان عصر امروز، چهارم خرداد، در سخنرانی خود در مراسم روز عيد ملی مقاومت و آزادسازی جنوب لبنان در منطقه «مشغره» اين كشور ضمن تبريك اين مناسبت به مردم لبنان گفت: ما امسال خواستيم كه گراميداشت پيروزی مقاومت در بقاع غربی لبنان باشد تا از اين سرزمين پاك شهدای بزرگ و ملت مقاوم لبنان را به ياد آوريم، ملتی كه قربانيان زيادی را داده و نقشی اساسی در مقاومت و پيروزی آن داشته است.
سيدحسن نصرالله روز آزادسازی جنوب لبنان را از ايام الله خواند و افزود: رحمت، بركات و كرامت خداوند در آن روز برای ملت مقاوم لبنان متجلی و غضب خداوند نيز بر اشغالگران جاری شد، چنين روزهايی بايد در خاطر ما زنده بماند و از يك نسل به نسل‌های ديگر منتقل شود، زيرا تجربه ملی عميق و جانفشانی‌های بزرگی است كه راه را برای رسيدن به آينده‌ای شرافتمندانه باز می‌كند.
دبيركل حزب الله تصريح كرد: البته روزهای غم انگيز نيز نبايد فراموش شود؛ روزهای نكبت و شكست. در تاريخ ما روزهای نكبت و شكست و پيروزی‌ها وجود دارد، نكبت سال 1948 تنها نكبت فلسطين و ملت آن نيست، بلكه نكبت برای تمامی عرب‌ها و مسلمانان و تمامی ملت‌های منطقه است. اشتباه است كه با اين موضوع تنها در مقابله با يك ملت برخورد شود، منطقه ما همچنان از پيامدها و نتايج اين نكبت رنج می‌برد.
نصرالله خاطرنشان كرد: برخی می‌خواهند ما اين روزها را فراموش كنيم، چرا كه می‌خواهند ما بدون تاريخ و بدون خاطره باشيم، ما اين سال در حالی كه با مجموعه‌ای از تهديدات و خطرات مواجهيم، اين روز را گرامی می‌داريم. ما با دو خطر بزرگ مواجه هستيم كه خطر اول خطری است كه از زمان روز نكبت باقی مانده و آن خطر اسرائيل و طمع ورزی‌های اين رژيم است، خطر دوم نيز مربوط به تحولات سوريه يعنی كشور همسايه ما و در نزديكی مرزهای ما است كه جريان‌های تكفيری در آنجا وارد ميدان شده‌اند.
وی بيان كرد: در مقابله با خطر اول يعنی اسرائيل بايد گفت كه اين رژيم پروژه خود را از فلسطين اشغالی با تمام اطمينان آغاز كرده و حتی از ناحيه جامعه جهانی با انتقاد نيز مواجه نشد، اين رژيم از زمان جنگ تموز آموزش می‌بيند و خود را تجهيز و طرح‌های جنگی را بازبينی می‌كند و در جبهه داخلی خود مانورهايی را برگزار می‌كند. اين رژيم در هر سال مانورهايی را در جبهه داخلی برگزار می‌كند كه از نخست وزير آغاز می‌شود و تا پليس و سرباز ارتش و دفاع شهری را در بر می‌گيرد، آنها فردا مانوری را در جبهه داخلی خود برگزار خواهند كرد كه نام آن را جبهه واحد سخت گذاشته‌اند.
دبيركل حزب‌الله لبنان در ادامه افزود: آنها اعتقاد دارند كه جبهه داخلی محكمی دارند و برای جنگ در تمامی ابعاد خود آماده هستند، آنها وزارت خاصی به عنوان وزارت جبهه داخلی دارند كه جنگ را در زمان هر اتفاقی مديريت می‌كند. اسرائيل همه روزه عليه ما تهديد به جنگ می‌كند و نيروهای خود را در مرزها مستقر می‌كند و به سوريه تجاوز و آن را موشك باران می‌كند. اسرائيل از سال 2006 خود را آماده كرده و شكاف‌های خود را پر كرده، اما ما در لبنان چه كرده‌ايم؟ تمامی ارگان دولت چه تصميمی برای مقابله با رويارويی احتمالی در سطح اسرائيل انديشيده‌اند؟ ملت در اين صورت چه بايد بكند؟ آيا از دولت خود می‌خواهد كه آماده و مجهز شود و مسئوليت خود را بپذيرند؟ ما در لحظه تاريخی حساسی هستيم و برای تعارف كردن زمان نداريم. زمان آن است كه ما سر خود را بالا بگيريم و مسئوليت‌های خود را بپذيريم.
سيد حسن نصرالله تأكيد كرد: همه ما خواهان ارتشی قدرتمند هستيم كه از ميهن دفاع كند و مسئوليت خود را برعهده بگيرد. اما برای مسلح كردن اين ارتش و فراهم كردن نيازهای تسليحاتی آن و ايجاد شكوه و هيبتی برای آن در برابر دشمن چه كرديم. ما از سال 2005 ميلادی تاكنون حتی يك پاسخ هم در اين ارتباط نشنيده‌ايم و هرچه بوده پاسخ‌های عذرخواهانه بوده است. چون آمريكايی‌ها تشكيل چنين ارتشی را وتو می‌كنند. بله آمريكايی‌ها نمی‌خواهند هيچ ارتش عربی در منطقه در صورتی‌كه بخواهد در برابر اسرائيل ايستادگی و مقاومت كند، مسلح به سلاح يا تجهيزاتی شود.
دبيركل حزب الله لبنان افزود: در حالی‌كه فروش سلاح برای سوريه ممنوع است، اما سلاح‌های بسياری به بسياری از كشورها فروخته می‌شود، چون در آنجا تضمين‌هايی در خصوص عدم شليك حتی يك گلوله از سوی اين كشورها به سمت اسرائيل به آمريكا داده شده است، اما از مسلح كردن ارتش لبنان بيم دارند، چون می‌ترسند كه اين ارتش به مبارزه با اسرائيل برود.
سيد حسن نصرالله در ادامه سخنانش گفت:‌ در بخش مدنی و غيرنظامی دولت لبنان از سال 1948 تاكنون چه كرده است؟ چه كسی مسئول جبهه داخلی لبنان است؟ در اين جبهه به هيچ وجه آمادگی صورت نگرفته است. در لبنان نه خبری از پناهگاه وجود دارد و نه اتاق‌های امن. آيا نبايد از دولت خواست آمادگی بخش مدنی و غيرنظامی را برعهده گيرد؟ بله در اين بين و در حوزه ساختارهای زيربنايی تلاش‌ها و اقداماتی از سوی مقاومت صورت گرفته است.
وی افزود: رژيم صهيونيستی درحالی به مسلح كردن شهرك نشينان خود در روستاهای مرزی ادامه می‌دهد كه ما سلاح موجود در دست اهالی شهرها و روستاهايمان در مناطق مرزی را غير قانونی و نامشروع می‌خوانيم.
سيد حسن نصرالله گفت:‌ هرگاه مقاومتی در برابر هرگونه تجاوزی در لبنان مشاهده شده، از جمله تجاوز در برابر اسرائيل در آنجا نام و نشانی از مردم لبنان وجود داشته و اين همان مقاومت است. منظور من فقط مقاومت حزب الله نيست، در لبنان تلاش‌ها و اقدامات بسياری از سوی شمار زيادی از گردان‌ها و نيروها و احزاب صورت گرفته است. امروز لبنان دارای قدرتی است كه اسرائيل را شكست داد و آن را از بيروت، الجبل، صيدا ، صور و راشيا و پس از آن از نوار مرزی بيرون كرد تا با آن در جنگ ژوئيه مواجه شود و حتی پس از آن هم اقدامات و فعاليت‌های خود را ادامه داد و لبنانی‌ها جز اين چيزی ندارند، اما همينی كه در دست داريم را نيز بسياری در لبنان تلاش می‌كنند، از دست آن خلاص شوند.
دبيركل حزب الله لبنان تأكيد كرد: تمام عناوينی كه مطرح می‌شود، نمی‌تواند كشور را حمايت كند يا با دشمن مقابله كند. اوضاع كنونی لبنان اوضاعی بازدارنده نيست، در اين ميان اگر تصميم گرفتيم و پذيرفتيم كه مقاومت را از پيش رو برداريم، در آن صورت اين به معنای پايان مقاومت است، چون ما دولتی در اختيار داريم كه توان حمايت از يك جنازه را در صيدا ندارد و توان پايان دادن به منازعات در طرابلس را ندارد، همچنين توان توافق بر سر قانون انتخاباتی جديد را ندارد، آيا كسی می‌تواند بگويد كه چنين دولتی توان گرفتن تصميمی را داشته باشد كه دشمن را باز دارد. در حالی‌كه همه ما خواهان تشكيل دولتی قدرتمند و قوی و عادل جهت دفاع از لبنان هستيم.
وی تصريح كرد: ما با خلأ سياسی مخالف هستيم حتی اگر با قانون 60 باشد و در نتيجه دو گزينه پيشروی ما هست يا انتخابات بر اساس قانون 60 و يا تمديد و يا اينكه معجزه‌ای در خصوص توافق بر سر قانون جديد رخ دهد اما مطمئنا ما مخالف خلأ سياسی هستيم و ما بار ديگر به پرهيز از هر گونه درگيری داخلی دعوت می‌كنيم.
نصرالله تأكيد كرد: موضوع سوريه و اتفاقات آن چيز ديگری است ما در سوريه می‌جنگيم و شما نيز در آنجا می‌جنگيد بنابراين بايد لبنان را از نبرد دور نگه داريم و در آنجا بجنگيم.
سيد حسن نصرالله اظهار كرد: آنچه در صيدا رخ داد حادثه واقعا ناگواری بود و ما نسبت به عدم وقوع چنين اتفاقاتی حريص هستيم و آنچه در طرابلس نيز رخ می‌دهد بايد به هر قيمتی شده متوقف شود، هر كس ياری نظام را می‌خواهد بايد به سوريه برود و هركس ياری معارضين را می‌خواهد بايد به سوريه برود و بنابراين دست از طرابلس برداريد.
وی تأكيد كرد: نبرد در سوريه هيچ افق و چشم اندازی ندارد به جز درد و اندوه و من دعوت می‌كنم كه همگی بر اين مسئله به توافق برسيم كه دولت و به خصوص ارتش تضمينی برای صلح داخلی ماست.
دبيركل حزب‌الله لبنان همچنين تصريح كرد: در خصوص پرونده دوم نيز آنچه در سوريه رخ می‌دهد برای لبنان واقعا مهم و سرنوشت‌ساز است و ما از شهامت در گفتار و عمل برخورداريم و بنابراين بايد امروز در لحظه تاريخی حساس آنگونه كه بايد فرياد بزنيم.
نصرالله گفت: ما از ابتدا گفتيم كه خواسته‌های مشروع و به حق مردمی وجود دارد و بهترين كار اجرای اصلاحات از طريق گفت‌وگوست و اينكه كسی به روی هيچ كس ديگری تفنگ و يا گلوله هدف‌گيری نكند و ما نيز همينطور، ما می‌دانيم كه سوريه چه ديدگاهی نسبت به مقاومت دارد ما با «بشار اسد» رئيس جمهور سوريه و شخصيت‌های معارض سوری گفت‌وگو كرديم تا به يك راه‌حل سياسی دست يابيم و اسد موافقت كرد و معارضين از ابتدا با آن مخالفت كردند.
وی همچنين اظهار كرد: رهبران سوريه همواره با حضور بر ميز گفت‌وگو و اجرای اصلاحات موافقت كرده‌اند اما اين معارضين هستند كه از ابتدا مخالفت كردند به اين اميد كه نظام سوريه سقوط می‌كند و تصور كردند كه كشورهای زيادی در كنار اين معارضين هستند و آنها پيروز خواهند شد.
دبيركل حزب الله بيان كرد: حوادث به سرعت تغيير كرد و مشخص شد كه محوری هست كه آمريكا تشكيل داده و حرف اول و آخر را آمريكا می‌زند و بقيه نيز برای آمريكا خدمت می‌كنند و اين محور نيز به طور ضمنی از اسرائيل حمايت می‌كند و القاعده و تشكيلات تكفيری نيز وارد شدند و تسهيلات از همه كشورهای جهان برای آنها اعطا شد و جنگ جهانی عليه سوريه آغاز شد و ده‌ها هزار مبارز، دوستان سوريه در امان را به درد نياوردند اما تعداد انگشت شمار مبارزان حزب‌الله آنها را ناراحت كرد.
نصرالله افزود: محور مقابل بر ادامه نبرد تا لحظه آخر اصرار دارد و سخنی از گفت‌وگو به ميان نمی‌آورد، پيشنهادات و راه‌حل‌های معقولانه‌ای هست كه رهبران سوريه آن را پذيرفته و به كشورهای منطقه نيز ارائه شد اما آنها مخالفت كردند زيرا اين كشورها نمی‌تواند بقای نظام سوريه را تحمل كنند.
وی يادآور شد: معارضين در خارج ديدگاه و منطقی دارند و آماده گفت‌وگو هستند و اين حق آنهاست اما بخشی از آنها كارمند تعدادی از دستگاه‌های اطلاعاتی هستند و اختيار تصميمات آنها دست خودشان نيست اما در واقعيت معارضين مسلح سيطره دارند و همه می‌دانند كه جريان غالب، جريان تكفيری است و در هر گونه سازش در سوريه نيز همه بهای آن را پرداخت خواهند كرد. برخی كشورهای عربی می‌خواهند از نظام سوريه و از اين گروه‌ها رهايی يابند اما به اين توجه ندارند كه آنها باز هم بر می‌گردند.
سيدحسن نصرالله در ادامه سخنرانی خود خاطرنشان كرد: برخی كشورهای عربی هستند كه می‌خواهند از نظام سوريه و از اين گروه‌ها خلاص شوند اما آنها به اين موضوع توجهی ندارند كه آنها باز خواهند گشت. امروز موضوع سوريه، موضوع ملتی كه عليه نظام خود برخواسته يا موضوع اصلاحات نيست چون نظام آماده انجام اصلاحات است. از ديدگاه ما سيطره اين افراد و گروه‌ها بر سوريه يا بر استان‌های هم مرز با لبنان خطر بزرگی برای لبنان و تمام لبنانی ها است و فقط خطری برای حزب الله يا شيعيان به شمار نمی‌آيد.
دبير كل حزب الله لبنان گفت: اين افراد در صورتی كه بتوانند بر استان‌های مرزی سيطره يابند خطری بر مسلمانان و مسيحيان به شمار می‌آيند و دليل اين موضوع، آن چيزی است كه در سوريه روی می دهد. كسانی كه در سوريه می جنگند امتداد سازمان دولت اسلامی عراق هستند و از اهل سنت عراق بپرسيد كه اين سازمان چه بر سر آنها آورده است.
سيد حسن نصرالله گفت: اين انديشه تكفيری در عراق و پاكستان و افغانستان و عراق اهل سنت را بيشتر از ديگر طوائف به كشتن داد. امروز تونس و ليبی و كشورهايی كه اين وبا را تشكيل و صادر كردند نيز از آن رنج می‌برند و به ما نيز وعده داده‌اند كه به لبنان نيز خواهد آمد. انديشه‌ای كه گفت‌وگو را قبول نمی‌كند و چيزی به نام گفت‌وگو و فصل مشترك ندارد خطرناك است و آيا آينده‌ای برای سوريه و لبنان و فلسطين در سايه وجود اين گروه‌ها می‌توان متصور شد؟
وی افزود: از همان ابتدای بحران سوريه می‌گفتند كه نظام سوريه سرنگون خواهد شد و به سراغ شما در لبنان خواهيم آمد. آنها در حال اطمينان بخشی به آمريكا بودند و از همان ابتدا نيز زائران لبنانی در «اعزاز» را ربودند.
سيد حسن نصرالله گفت: سوريه پشتيبان و ستون مقاومت است و مقاومت نمی تواند دست بسته بايستد تا ستون و پشتيبانش را بشكنند. ما احمق و نادان نيستيم و نادان كسی است كه به توطئه‌ای كه به سوی وی می‌آيد نظاره گر باشد و هيچگونه حركتی انجام ندهد.
وی در ادامه گفت: توطئه كنونی را با خون هزار شهيد خنثی كرديم و ما نمی‌توانيم در موقعيت ديگری باشيم. هر كسی كه می‌خواهد در حاشيه بايستد پس برود و در حاشيه قرار بگيرد. از سال 1982 برخی معتقد بودند كه هيچ كس قادر به تغيير معادله در منطقه نيست اما ما توانستيم كه معادله را تغيير دهيم و ما معتقديم كه در حال دفاع از لبنان و فلسطين و سوريه هستيم.
دبير كل حزب الله لبنان ادامه داد: در صورتی كه سوريه توسط آمريكا و گروه‌های تكفيری و عناصرشان در منطقه سرنگون شود مقاومت محاصره خواهد شد و اسرائيل وارد لبنان می‌شود تا شرط هايش را عليه آن اعمال كند و لبنان بار ديگر به دوران اسرائيل باز می‌گردد. در صورتی كه سوريه سرنگون شود قدس فراموش می‌شود و ملت‌های منطقه به سوی دورانی سخت، تاريك و ناگوار خواهند رفت. ما هم اكنون در جنگی كه وجود دارد با دو گروه مواجه هستيم كه اولی محور غربی و آمريكايی است كه در ميدان مبارزه به گروه‌های تكفيری كه در حال نابودی گذشته، حال و آينده است دل بسته است اما در طرف ديگر دولتی قرار دارد كه از مقاومت حمايت كرده و به مذاكره فرا می‌خواند. حزب الله نمی‌تواند در جبهه‌ای كه آمريكا و اسرائيل و كسانی كه به نبش قبر و دريدن سينه‌ها می‌پردازند، باشد.
سيد حسن نصرالله ادامه داد: اين موضع باعث می‌شود تا در برابر حملات رسانه‌ای و سياسی خطرناكی قرار بگيريم اين موضوع حتی اگر در سوريه مداخله نمی‌كرديم آرام نمی‌گرفت.
وی گفت: هيچ كس نمی‌تواند به ما اتهام طائفه گری بزند. برخی سخنان كه درباره خانواده شهدا زده می‌شود صحيح نيست. ما جوانانی نداريم كه به زور به جبهه می روند. ما نياز به اين موضوع نداريم كه جهاد اعلام كنيم اين در حالی است كه اگر دو كلمه حرف بزنيم خواهيد ديد كه ده‌ها هزار نفر به اين جبهه‌ها سرازير خواهند شد. حزب الله در بوسنی و هرزگوين نيز در راستای دفاع از مسلمانان به جنگ پرداخت اين در حالی است كه آنجا شيعه‌ای وجود ندارد.
وی گفت: نامه‌هايی از پدران و مادرانی دارم كه از من اذن می‌طلبند كه تك فرزندشان را به اين جبهه‌ها اعزام كنند. ما در مقابل مرحله كاملا جديدی قرار داريم كه به خصوص طی هفته‌های گذشته آغاز شده است كه نامش تقويت مقاومت و حمايت از پشتيبانش و همچنين تقويت لبنان و پشتيبانی از آن است. من از كسی نمی‌خواهم كه در ميدان به ما كمك كند. ما اهل اين نبرد بوده و پيروزی آن را بنا خواهيم كرد.
وی افزود: با صبر و فداكاری، اين مسير را تكميل خواهيم كرد و فداكاری‌ها را نيز ادامه می‌دهيم و همانطور كه در اوائل جنگ تموز(جنگ 33 روزه با رژيم صهيونيستی) به شما وعده پيروزی می دادم، امروز نيز بار ديگر به شما وعده پيروزی می‌دهم.
captcha