کد خبر: 2538765
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۲

شاخص اهدای عضو در خراسان رضوی 2 برابر ميانگين كشوری است

گروه سلامت: با اقدامات انجام شده در راستای فرهنگ سازی اهدای عضو از بيماران مرگ مغزی، در حال حاضر شاخص اهدای عضو در خراسان رضوی حدود دو برابر ميانگين كشوری است.

به گزارش خبرگزاری بين‌‌المللی قرآن(ايكنا) به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، ابراهيم خالقی، مسئول فراهم آوری اعضای پيوندی بيمارستان منتصريه دانشگاه علوم پزشكی مشهد با اشاره به اينكه ‌شاخص اهدای عضو (PMP) بيانگر نسبت تعداد پيوندهای عضو به ازای يك ميليون نفر جمعيت در سال است، اظهار كرد:‌ در طول دو سال اخير شاخص اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشكی مشهد از 6 به 8/10 درصد افزايش يافته در حالی كه ميانگين كشوری اهدای عضو حدود 6/5 درصد است.
خالقی با بيان اينكه اسپانيا بالاترين شاخص اهدای عضو در سطح جهان را داراست، افزود: شاخص اهدای عضو در اين كشور 35 درصد به ازای يك ميليون نفر جمعيت است و اين ميزان در سطح اروپا حدود 25 درصد است.
وی با اشاره به اينكه با افزايش فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در صدد گسترش و توسعه فرهنگ اهدای عضو هستيم، اظهار كرد: براساس ارزيابی‌های انجام شده در دانشگاه علوم پزشكی مشهد ميزان رضايت خانواده‌ها برای اهدای عضو عزيزانشان در طول سال‌های 1390 تا 1391 از 43 به 55 درصد افزايش يافته است.
مسئول فراهم آوری اعضای پيوندی بيمارستان منتصريه دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: اين در حالی است كه در سال 1380 و نخستين سال پيوند اعضا از بيماران مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشكی مشهد، ميزان رضايت خانواده‌ها برای اهدای عضو كمتر از 10 درصد بود.
خالقی راه اندازی مركز دياليز و پيوند منتصريه را گامی مهم و موثر در راستای ارائه خدمات به بيماران نيازمند به عضو و گسترش فرهنگ اهدای عضو برشمرد و خاطر نشان كرد: در حال حاضر بيش از يك هزار بيمار نيازمند به عضو در فهرست گيرندگان اين مركز قرار دارند كه از اين تعداد 400 پروند فعال است.
وی تصريح كرد:‌ ارتباط مناسب و هماهنگ با گروه‌های پيوند سطح دانشگاه موجب شده است كه در حال حاضر پيوندهای قلب، پوست، قرنيه، كليه و ارسال كبد به بيمارستان نمازی شيراز انجام شود و بيماران زيادی از مرگ حتمی نجات يابند.
captcha