مينا شمخی، عضو هيئت علمی دانشگاه شهيد چمران اهواز در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه خوزستان، درباره تدوين پژوهش قرآنی خود با موضوع «پاسخ به بررسی شبهات مربوط به وحی مكی و مدنی» كه به بخش پژوهشی مرحله كشوری سومين دوره مسابقات قرآن اساتيد و اعضای هيئت علمی دانشگاههای دولتی و غيرانتفاعی كشور راه يافته است، اظهار كرد: شبهات و چالشهايی از سوی برخی مستشرقان مطرح شده مبنی بر اينكه تفاوت آيات و سور مكی و مدنی قرآن كريم بيانگر وجود تعارض و اختلاف در قرآن است كه اين اختلافات از جنبه ظاهری(الفاظ) و محتوا است.
وی بيان كرد: در اين پژوهش اين موارد به دو دسته تقسيم شد و به تفكيك، هر شبهه بر اساس منابع دينی و قرآنی پاسخ داده شد؛ نتيجه اين پژوهش آن بود كه اين امر بی آنكه جنبه تعارض داشته باشد، جنبه قداست و وحيانی بودن قرآن را بيشتر ثابت میكند.
شمخی تصريح كرد: نحوه بيان، محتوا و طرح موضوعات در آيات مكی و مدنی به تناسب شرايط متفاوت است؛ ولی بنا بر آن است كه اين شرايط برای تأثيرگذاری بيشتر بر مخاطبان از سوی خدا در نظر گرفته شده است كه افراد بيشتر از اين آيات بهره برند. اين مانند آن است كه پزشك نسخهای برای بيمار بنويسد و مرحله به مرحله داروهايی را كه نياز دارد به وی اعلام كند و اين نشانگر تدبير و حكمت الهی است كه اين آيات را بدين شكل در قرآن كريم قرار داده است.
عضو هيئت علمی دانشگاه شهيد چمران اهواز عنوان كرد: در اين پژوهش از كتب مربوط به استشراق و برخی نويسندگان مستشرق استفاده شده است.