کد خبر: 2548589
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۴
بررسی تاثير احسن القصص بر انديشه و اعتقادات كودكان/ 18

راه‌حل بسياری از مشكلات جامعه در قصه‌های قرآن تبيين شده است

گروه ادب: مجيد ملامحمدی در رابطه با قصه‌های قرآنی و تأثيرگذاری آن بر كودكان و نوجوانان، اظهار كرد: خداوند با طرح بسياری از قصه‌ها در قرآن كريم، راه‌حل بسياری از مشكلات جامعه را برای بشر ارائه كرده است.

مجيد ملامحمدی، نويسنده دينی كودك و نوجوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، به تأثير قرآن‌ كريم و احسن‌القصص بر ادبيات كودك و نوجوان پرداخت و اظهار كرد: قرآن به عنوان كتاب آسمانی و بزرگترين معجزه خداوند كه حتی چنين معجزه‌ای با اين كيفيت برای ديگر پيامبران وجود نداشته است، در مهمترين قالب آن يعنی كتاب و قلم جلوه كرده و تأثير بسياری داشته است.
وی با بيان اينكه قرآن كتابی است كه برای همه سنين، درس و پيام دارد افزود: اين كتاب برای همه اقشار جامعه دارای پيام و سخن است و اختصاص به يك گروه سنی خاص ندارد، از اين رو برای كودكان و نوجوانان هم می‌توان از اين كتاب هوشمند كه دارای ابعاد بسيار گسترده است بهره رد.
ملامحمدی افزود: فرای استفاده از قرآن كريم در زمينه‌های اخلاقی و تربيتی، از جمله حوزه‌هايی كه می‌تواند به تربيت نسلی پويا كمك كند، استفاده از قرآن كريم در حوزه داستان برای كودكان و نوجوانان است و با توجه به اينكه قرآن كريم دارای «احسن‌القصص» است، از اين رو بسياری از اين قصه‌ها می‌‌تواند برای اين گروه سنی مفيد و قابل استفاده باشد.
وی ادامه داد: زمانی كه به قرآن نگاه می‌كنيم متوجه كتابی می‌شويم، كه سرشار از قصه‌های متنوع و مختلف و مربوط به زمان‌ها و تواريخ گوناگون است كه هر كدام با حرف‌ها و نكته‌های سازنده بسياری همراه است و مهمتر آنكه پيام‌های قرآنی فقط در مسائل اخلاقی خلاصه نمی‌شود.
به گفته اين نويسنده، پيام‌هايی در رابطه با شكل‌گيری انسان، از جهات گوناگون با رويكرد ذهنی و جسمی در قرآن يافت می‌شود كه برای بچه‌ها مفيد محسوب می‌شود و اينكه قرآن الحسن‌القصص است و اين مطالب در كنار هم به شكل قصه جمع شده، قطعاً از سوی خداوند با هدفی مشخص بيان شده است.
ملامحمدی در ادامه تصريح كرد: خداوند با زبان قصه كه بهترين بيان است و می‌توان با آن مقصود‌های خاص را به سهولت به بندگان انتقال داد، پيام‌هايش را برای بندگان بيان كرده است. از سويی خداوند به ضرورت انتقال اين پيام‌ها به خردسال نيز توجه ويژه داشته است.
اين عضو «كيهان‌‌بچه‌ها» ادامه داد: قرآن اقيانوس بی‌كرانی است و قصه‌های تاريخی كه در اين كتاب آسمانی بيان شده، می‌تواند برای نويسندگان دستمايه خلق آثار بزرگی باشد و قطعاً اگر ميان قرآن و مخاطبان كودك و نوجوان پيوند ايجاد كنيم، با آن آيه‌های زيبا و قصه‌های دلنشين، بسياری از مسائل و مشكلات اخلاقی در جامعه حل می‌شود.
وی با بيان اينكه قصه‌های قرآنی در اشكال گوناگون بيان شده است گفت: برخی از قصه‌های قرآن به زندگی پيامبران در ادوار مختلف تاريخ می‌پردازد و برخی مربوط به تاريخ زندگی پيامبر اسلام است كه اين موارد زيبايی خاص خود را دارد و برخی از قصه‌ها نيز درباره جنگ‌ها بوده و بسياری ديگر نيز به مسائل اخلاقی و رفتاری زمان پيامبر(ص) اختصاص دارد كه با نزول آيه يا آياتی، خداوند نظر خود را در مورد آن بيان كرده است.
ملامحمدی تصريح كرد: بايد توجه داشت كه برخی از قصه‌ها چه از لحاظ محتوايی و چه از نظر شكلی برای كودكان و نوجوانان سنگين است، اما از سويی ديگر برای آنها مناسب و پندآموز است كه اين دست از قصص قرآنی حتی اگر با همان زبان هم نقل شود، باز آموزنده و كاربردی است.
وی با اشاره به شيوه تبيين قصه‌های قرآنی افزود: اگر به همان شيوه قرآنی به نقل قصه بپردازيم، سبب كم شدن اثر قصه نمی‌شود. اگر به همان شيوه قرآن با مخاطبان ارتباط بگيريم، باز هم زيبا و هنری خواهد بود؛ چرا كه قرآن خود با زبان هنر و زيبايی ممزوج است.
captcha