کد خبر: 2561874
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۹
نقش مؤسسات قرآنی در پرورش استعداد‌های قرآنی كشور/102

لزوم ايجاد فضای مناسب در مؤسسات جهت پرورش نخبگان قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: بايد فضايی برای نخبگان قرآنی فراهم شود تا اين افراد بتوانند در آن فضا مطرح شده و استعداد‌های خود را بالفعل كرده و از آموخته‌های خود برای يادگيری ديگر قرآن‌آموزان نيز استفاده كنند.

فائزه سليمانی، مديرعامل جامعةالقرآن ابوذر كرمان در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)، در رابطه نحوه استعداديابی قرآن‌آموزان در مؤسسات قرآنی، گفت: اگر جامعةالقرآن ابوذر را در نظر بگيريم مراجعان بر اساس آيين‌نامه‌ها سنجيده می‌شوند، كه در چه دوره قرآنی می‌توانند شركت كنند، ولی به طور عموم افرادی هستند كه استعداد دارند اما مقدمات كار برای شناسايی آن‌ها فراهم نشده است.
سليمانی در اين رابطه عنوان كرد: قرآن‌آموزانی هستند كه هم استعداد حضور در هر رشته قرآنی را دارند اما متأسفانه تبليغات مؤسسات در اين زمينه‌ها بسيار كم است و همچنين فضايی كه برای مؤسسات قائل می‌شوند، بسيار محدود است و نمی‌توانند كلاس‌های متنوعی را برگزار كنند و به اين خاطر خيلی از استعداد‌ها به سمت قرآن كشيده نمی‌شود، چون تبليغ برای كلاس‌های غير قرآنی به حدی زياد است كه قرآن بسيار كم ديده می‌شود.
وی افزود: اولين ايراد به مؤسسات قرآنی وارد است كه مقدمه‌ای را فراهم نمی‌كنند تا قرآن‌آموزان بتوانند استعدادهايشان را بشناسند و حتی بسنجند.
مديرعامل جامعةالقرآن ابوذر در رابطه با اينكه مؤسسات قرآنی به صورت درست و كاربردی در امر پرورش خلاقيت قرآن‌آموزان فعاليت می‌كنند، بيان كرد: اگر بخواهيم نيت‌های مؤسسات را در اين امر بسنجيم بايد بگوييم بله، مؤسسات به صورت درست انجام فعاليت می‌كنند، اما در اصل اين امر بر می‌گردد به مشكلات مالی مؤسسات قرآنی، چون با وسع مالی اندكی كه دارند اگر بخواهيم به بحث خلاقيت بپردازيم بايد بگوييم خير، چون هيچ فضايی به امر پرورش خلاقيت قرآن‌آموزان اختصاص ندارد تا بخواهيم خلاقيت آنها را نيز شكوفا سازيم.
وی همچنين در رابطه با نحوه عملكرد مديران مؤسسات در پرورش خلاقيت‌های قرآن‌آموزان افزود: مديران مؤسسات متأسفانه وقتی كه می‌خواهند در مؤسسات فعاليت كنند، در صد بسيار پايينی را برای فعاليت‌های فرهنگی و ابتكار عمل در نظر می‌گيرند و بيشتر به صورت يك سويه عمل می‌كنند، و از اين لحاظ بايد گفت مديران فعاليت خوبی را در مؤسسات جهت پرورش خلاقيت قرآن‌آموزان انجام نمی دهند.
اين فعال قرآنی در رابطه با اينكه در جامعه امروز بحثی با عنوان روانشناسی تربيتی در بسياری از مؤسسات پيش دبستانی‌ها و مهد كودك‌ها وجود دارد، تأكيد كرد: در مؤسسات موفق كشور علاوه بر پزشك متخصص و مربيان دوره ديده، به صورت دائم يك مشاور روانشناس در كنار مدير و مربی به ارائه خدمات به فراگيران می‌پردازد.
وی در ادامه افزود: اين افراد هم به مدير و مربی كمك كرده و هم به مشكلاتی كه گاها برای قرآن‌آموزان و يا والدين آنها پيش می‌آيد رسيدگی می‌كنند، اما در بحث‌های قرآنی بايد يك مشارور روانشناس قرآنی حضور داشته باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر در مؤسسات اين خلأ وجود دارد، و اگر اين مشاور در اين مراكز وجود داشته باشد می‌تواند هوشياری، استعدادها و خلاقيت قرآنی‌آموزران را سنجيد و يا در اين راستا به مربيان و به والدين كمك كند.
سليمانی همچنين در رابطه با شرايط فضاهای آموزشی مؤسسات قرآنی توضيح داد: گاها پيش می‌آيد كه مؤسسات مجبورند بدترين شرايط را از لحاظ مكانی پذيرا باشند و اين امر به اين دليل است كه، مشكلات مالی بسياری از مسائل را تحت شعاع قرار می‌دهد، بنابراين مؤسسات مجبورند با پذيرفتن هر مكانی مؤسسه خود را سر پا نگه دارند و از منحل شدن آن جلوگيری كنند.
مديرعامل جامعةالقرآن ابوذر در پايان در رابطه با امكاناتی كه می‌شود برای نخبگان قرآنی فراهم كرد، اظهار كرد: برای اين نخبگان بايد فضايی فراهم شود كه بتوانند در آن استعداد خود را مطرح كنند و خود نيز مطرح شوند، خيلی از افراد هستند كه به عنوان يك حافظ و يا يك مفسر باقی می‌مانند، بدون اينكه شناخته شوند و يا از آموخته‌های خود برای يادگيری ديگران استفاده كنند، پس بايد فضايی برای مطرح شدن و مطرح ماندن اين افراد آماده كرد تا بحث نخبه‌پروری قرآنی در كشور در مسير صحيح ادامه يابد.
captcha