کد خبر: 2563238
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۱

والدينی كه سر كلاس «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» می‌نشينند

گروه فعاليت‌های قرآنی: بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی»، ضمن اينكه فضايی معنوی برای كودكان در نمايشگاه قرآن ايجاد كرده، طرح‌های آموزش قرآن پيش‌دبستانی را برای مربيان و والدين كودكان تشريح می‌كند و كلاس درسی برای مخاطبان بزرگسال اين بخش است.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) بيست و يكمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم برخلاف سال‌های گذشته با بخش‌های مشخص و گاه بدون تغيير بودند امسال با تغييرات اساسی در تعداد بخش‌های نمايشگاه، عناوين بخش‌ها، شكل ظاهری و چيدمان بخش‌ها و ... در حال برگزاری است و امسال برای نخستين‌بار بيش از 40 بخش در نمايشگاه بيست و يكم قرآن فعاليت دارند.
بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» نيز از جمله بخش‌های بيست و يكمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن بوده كه امسال برای نخستين‌بار به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شبستان مصلای امام خمينی(ره) راه‌اندازی شده است؛ اين بخش كه برای نخستين‌بار به ارائه فعاليت‌هايی برای كودكان پيش‌دبستانی، مربيان پيش‌دبستانی و پدران و مادران می‌پردازد روبه‌روی بخش كودك نمايشگاه قرآن واقع شده تا پيش‌دبستانی‌ها پس از اينكه ساعاتی از زمان خود را در بخش كودك پشت سر گذاشتند به بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» سر زده و از برنامه‌های اين بخش كه مختص آنان است نيز استفاده كنند.
فضای بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» بر خلاف بخش كودك و نوجوان نمايشگاه قرآن فضايی به مراتب كوچك‌تر است كه البته با توجه به فضای كوچكی كه به اين بخش اختصاص داده شده طبيعتا فعاليت‌هايی كه در اين بخش انجام می‌شود نيز نسبت به فعاليت‌های بخش كودك و نوجوان محدودتر بوده و به همين دليل بيشتر مراجعه‌كنندگان به اين بخش، مربيان پيش‌دبستانی و پدران و مادرانی هستند كه فرزند پيش‌دبستانی دارند.
در اين بخش فعاليت‌های متعددی برای مخاطبان ارائه می‌شود كه معرفی طرح‌های آموزش قرآن پيش‌دبستانی از جمله اين فعاليت‌ها است؛ در اين بخش طرح‌هايی از جمله «شميم بهشت»، «مكتب‌الرضا»، «مكتب‌القرآن» و «شكوفه‌های بهشت» به علاقه‌مندان كه عمدتا از مربيان پيش‌دبستانی هستند معرفی می‌شود و مربيان پيش‌دبستانی با مراجعه به اين بخش درباره نحوه اجرای اين طرح‌های قرآنی، معايب و محاسن طرح‌ها، كيفيت آموزش و... اطلاعات كسب می‌كنند.
البته در حالی اين طرح‌های قرآنی از طريق بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» به مخاطبان و بازديد‌كنندگان از نمايشگاه قرآن معرفی شده و شيوه اجرای اين طرح‌ها به مربيان قرآنی و مديران مراكز پيش‌دبستانی آموزش داده می‌شود كه برخی از كارشناسان معتقدند اين طرح‌ها مجوز فعاليت نداشته و حتی مورد تأييد وزارت آموزش و پرورش نيستند.
به هر حال بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» علاوه بر معرفی اين طرح‌ها در بخش، نشست‌ها و كارگاه‌های آموزشی به منظور معرفی و تشريح بيشتر اين طرح‌ها را در سالن جلسات و نشست‌های مصلای امام خمينی(ره) برگزار می‌كند و مربيان پيش‌دبستانی و مديران را به استفاده از اين طرح‌ها تشويق می‌كند.
«مشاوره پيش‌دبستانی» از ديگر فعاليت‌هايی بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» است كه اين بخش نيز برای مربيان پيش‌دبستانی و پدران و مادران در نظر گرفته شده و خانواده‌ها و مربيانی كه درباره نوع رفتار با فرزندان پيش‌دبستانی خود، نحوه آموزش قرآن به فرزندان و حتی رفتارهای فردی و اجتماعی فرزندان خود مشكل دارند، با مراجعه به ميز مشاوره اين بخش سؤالات خود را از كارشناس حاضر در بخش پرسيده و مشاوره می‌گيرند.
هرچند كه بيشتر مخاطبان بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» مربيان و پدران و مادران هستند اما اين بخش از نمايشگاه كه از جمله بخش‌های جديدالتأسيس نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم است از مخاطبان اصلی خود كه كودكان پيش‌دبستانی هستند نيز غافل نشده و برنامه‌هايی هرچند محدود برای كودكانی كه به همراه خانواده‌های خود به اين بخش سر می‌زنند، دارد.
«خلاقيت‌های قرآنی» از جمله فعاليت‌های اين بخش برای كودكان پيش‌دبستانی است كه براين اساس كودكان پيش‌دبستانی پس از ثبت‌نام در كارگاه خلاقيت‌های قرآنی حضور پيدا كرده و در كنار مربی حاضر در اين بخش به خلق آثار نقاشی، مجسمه‌سازی و ... با بهره‌گيری از خلاقيت‌های فردی خود می‌پردازند و كودكان با حضور در اين كارگاه، خميربازی و مجسمه‌سازی با محوريت حيوانات و ميوه‌هايی كه اسم آنها در قرآن كريم آمده است را ياد می‌گيرند.
آموزش «هنر اريگامی» از ديگر فعاليت‌هايی است كه همه‌روز در بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» دنبال می‌شود و در اين بخش كه مختص كودكان پيش‌دبستانی است بچه‌ها به تقويت عضلات ظريف انگشتان خود می‌پردازند تا بتوانند خود را برای تحصيل در پايه اول ابتدايی آماده كنند و همچنين در اين بخش كودكان با ابزارهای مختلف آموزشی آشنا می‌شوند.
«آموزه‌ها و داستان‌های بهشتی» از ديگر فعاليت‌هايی است كه در غرفه «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» دنبال می‌شود و كودكان با حضور در اين بخش با برخی از آموزه‌های قرآنی و داستان‌های بهشتی آشنا شده و برای شنيدن قصه‌های قرآنی، پای صحبت‌ها و قصه‌گويی‌های مربی حاضر در بخش می‌نشينند.
بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» كه امسال برای نخستين‌بار زير نظر معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمايشگاه بين‌الملللی قرآن برپا شده از جمله بخش‌های حساس نمايشگاه بوده كه نه تنها كودكان پيش‌دبستانی بلكه خانواده‌ها و مربيان پيش‌دبستانی را نيز تحت پوشش قرار می‌دهد و به نظر می‌رسد با توجه به امر كه حوزه آموزش پيش‌دبستانی به عهده وزارت آموزش و پرورش گذاشته شده و به طور كلی آموزش در اين حوزه بر عهده وزارت آموزش و پرورش است، مسئوليت اين بخش نيز بايد به وزارت آموزش و پرورش واگذار می‌شد.
همچنين، به نظر می‌رسد در بخش «پيش‌دبستانی‌های قرآنی» بهتر بود، شيوه آموزشی كه هم‌اكنون از سوی وزارت آموزش و پرورش در مراكز پيش‌دبستانی اجرا می‌شود معرفی می‌شد تا بازديدكنندگان از اين بخش با اين شبوه‌ها بيشتر آشنا شده و اطلاعاتی را درباره نحوه آموزش قرآن در مراكز پيش‌دبستانی كشور به دست آورند.
captcha