کد خبر: 2564617
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۳
ضرورت پرداختن به سبك زندگی اسلامی/(18)

غايت آموزه‌های دينی دستيابی به حيات طيبه اسلامی است

گروه اجتماعی: غايت آموزه‌های دينی رهايی از وضع موجود سبك زندگی غيراسلامی و دستيابی به حيات طيبه اسلامی است؛ لذا از اين‌رو مبدأ نظام آفرينش دو نوع سبك زندگی الهی و غير‌الهی را از يكديگر تمييز داده و ويژگی‌ها و آثار هر دو را به شكل واضح آشكار كرده است.

علی‌محمد رجبی، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی محلات در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی، گفت: در طول تاريخ برای همه انسان‌ها اين سؤال مطرح است كه هدف از زندگی چيست و انسان برای چه زندگی می‌كند.
وی با بيان اينكه تمامی سؤالاتی كه در رابطه با زندگی انسان مطرح می‌شوند به‌نوعی برای يافتن پاسخ هدف از زيستن و چگونگی دستيابی به كمال انسانی است، اظهار كرد: به بيان ديگر هدف از طرح اينگونه سؤالات برای شناخت ماهيت انسان بوده تا سبك زندگی شايسته آدمی در اين جهان مشخص شود.
رجبی با اشاره به اينكه يكی از آموزه‌های مشترك همه اديان الهی اين است كه در متون دينی سبك زندگی غيرالهی مذمت و تخطئه شده و آسيب‌شناسی مطلوبی راجع به آن صورت گرفته است، تصريح كرد: اين نكته هم ناظر به ساحت فردی انسان‌ها و هم ناظر به ساحت جمعی زندگی آدمی است.
وی آيه 34 سوره مباركه ابراهيم «وَآتَاكُم مِّن كُلِّ مَا سَأَلْتُمُوهُ وَإِن تَعُدُّواْ نِعْمَتَ اللّهِ لاَ تُحْصُوهَا إِنَّ الإِنسَانَ لَظَلُومٌ كَفَّارٌ» را از آياتی دانست كه بعد فردی ناصحيح سبك زندگی انسان را مورد نكوهش قرار داده است و ابراز كرد: آيه 2 سوره مباركه عصر، آيه 72 سوره مباركه احزاب، آيه 6 سوره مباركه علق، آيات 19و 20 سوره مباركه معارج، آيات 11، 67 و 100 سوره مباركه اسراء، آيه 66 سوره مباركه حج، آيه 48 سوره مباركه شوری، آيه 15 سوره زخرف از ديگر آياتی هستند كه به اين موضوع اشاره كرده‌اند.
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی محلات در ادامه به آيه 42 سوره مباركه ابراهيم« وَلاَ تَحْسَبَنَّ اللّهَ غَافِلًا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الأَبْصَارُ» اشاره كرد و افزود: در اين آيه مشكلات بعد اجتماعی زندگی انسان‌ها مورد مذمت قرار گرفته و در آيات 2 و 3 سوره مباركه عنكبوت، آيه 25 سوره مباركه انفال، آيات 94 و 95 سوره مباركه اعراف نيز بر اين موضوع تأكيد دارند.
وی تصريح كرد: همانطور كه برخی از آيات بعد فردی و اجتماعی نادرست شيوه زندگی انسان‌ها را مورد نكوهش قرار می‌دهند در برخی از آيات نيز سبك زندگی مورد تأييد اسلام بيان شده است و اين آيات نازل شده‌اند تا ويژگی‌ها، آثار و راهكارهای دستيبابی به سبك صحيح زندگی را مشخص كنند.
رجبی با اشاره به اينكه غايت آموزه‌های دينی رهايی از وضع موجود سبك زندگی غير اسلامی و دستيابی به حيات طيبه اسلامی است، اظهار كرد: از اين رو مبدأ نظام آفرينش را به روش‌های مختلف بيان كرده و مبدأ آفرينش خود انسان و پايان زندگی دنيوی او را ترسيم كرده و دو نوع سبك زندگی الهی و غيرالهی را از يكديگر تمييز داده و ويژگی‌ها و آثار هر دو را به شكل واضح آشكار كرده‌اند.
وی در‌خصوص راهكار تقويت سبك زندگی اسلامی، افزود: در اين رابطه مقام معظم رهبری فرموده‌اند؛ از آنجايی‌كه فرهنگ غرب به‌خاطر ابزارهای ارتباطی و رفت و آمدهای فراوان به كشورها در جزييات زندگی ما نفوذ كرده و سبك زندگی ايرانی را در معرض آسيب قرار داده؛ لذا اگر آسيب‌شناسی به‌موقع و دقيقی در اين زمينه صورت نگيرد نخواهيم توانست به سبك زندگی اصيل اسلامی ـ ايرانی دست پيدا كنيم.
رجبی يادآور شد: در راستای توسعه سبك زندگی اسلامی بايد نقاط آسيب‌پذيری كه مروج سبك زندگی غربی بوده و آداب و سنت‌های رفتاری و تعاملات انسانی افراد جامعه را مورد هدف قرار داده‌اند از سوی افراد خبره و نخبه شناسايی و چاره‌جويی شود.
مدرس دانشگاه آزاد اسلامی محلات در پايان، اظهار كرد: حذف برخی از منازعات در سطح كلان و انعكاس نيافتن آن در جامعه كه بازخورد نامناسبی در افكار عمومی دارد اولين گامی است كه می‌تواند از سوی مسئولان به‌عنوان يكی از الگوهای مناسب برای ترويج سبك زندگی اسلامی بروز كند.
captcha