کد خبر: 2567747
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۰
مقابله با مخاطب‌گريزی و راهكارهای ارتقای جذب مخاطب در مؤسسات قرآنی/23

آموزش‌های احساسی و سليقه‌ای؛ عامل مخاطب‌گريزی در مراكز قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد:احساسی و سليقه‌ای عمل كردن مؤسسات بسيار مهم و حساس است و می‌تواند به دوری فرد از آموزش‌های قرآنی منجر شود در نتيجه نياز است تا برنامه مؤسسات پيش از اجرا به سازمان تبليغات اسلامی ارسال شود و اگر سازمان تأييد كرد آن را اجرا كنند

مهدی نادی، رئيس اداره امور قرآنی سازمان تبليغات اسلامی استان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)، با اشاره به اينكه سازمان تبليغات به صورت سالانه برای ارتقای مديران قرآن مؤسسات دوره برگزار می‌كند، گفت: سازمان از دو جهت بالا بردن سطح علمی و مديريتی روز اين گروه و ارتقای روحی، روانی و معرفتی اين گروه كارگاه‌های ارتقای مديران را با عنوان آشنايی با مهارت‌های زندگی قرآنی برگزار می‌كند.
وی در ادامه تصريح كرد: به طور قطع نمی‌توان گفت شيوه‌های سنتی غلط است و به ويرايش آنها پرداخت، زيرا جامعه قرآنی موجود حاصل و برآيند همين جلسات سنتی قرآن است و بايد ضعف‌های اين جلسات را شناسايی و برطرف و نقاط قوت را تقويت كرد تا اين جلسات نيز به روز شوند و در حال حاضر نيز سازمان برنامه‌هايی را برای حمايت و تقويت اين جلسات قرآنی در نظر دارد.
نادی با اشاره به اينكه اصل برنامه و خوراك يك كلاس محتوا و منبع است، اظهار كرد: به خاطر اين موضوع و اهميت ويژه آن شورای تخصصی آموزشی متشكل از نخبگان كشور در مجموعه قرآنی سازمان تبليغات اسلامی در طول سال به بازنگری منابع قديمی و بررسی منابع جديد پرداخته و در صورت مشاهده منابع مناسب را جايگزين منابع قديمی می‌كنند.
وی در بخش دوم مصاحبه خود در رابطه با اينكه آيا تعدد و پراكندگی مؤسسات و مراكز قرآنی باعث ايجاد گسست در فعاليت‌های قرآنی و ايجاد رقابت ناسالم می‌شود، افزود: ساماندهی و سازماندهی مؤسسات قرانی ضروری است كه اگی اين امر محقق شود و متوليان امور قرآنی بتوانند بر همه اين مراكز نظارت داشته باشند و از آنها حمايت كنند كار قرآنی روز به روز گسترش خواهد يافت، اما در تعدد مؤسسات قرآنی نياز است تا آمايش سرزمينی لحاظ شود و پس از راه‌اندازی يك مؤسسه در يك منطقه با حمايت برنامه‌ای و مالی اين مراكز هدايت شوند.
نادی با اشاره به اينكه هم تعدد و هم تقويت مؤسسات و خانه‌های قرآن می‌توانند به گسترش فعاليت‌های قرآنی كمك كند، گفت: مؤسسات و خانه‌های قرآنی هم از نظر كمی و هم از نظر كيفی نياز دارند تا از سوی متوليان تقويت شوند.
وی در رابطه با اينكه آيا تعدد مؤسسات باعث كم شدن بودجه اختصاصی به آنان می‌شود، بيان كرد: تعدد مؤسسات قرآنی با توجه به جمعيت در برخی از مناطق ضروری است اما بايد توجه داشت كه اين تعدد نبايد به كاهش بودجه منجر شود بلكه نياز است تا بودجه نيز متناسب با اين تعدد افزايش يابد، يعنی بايد مسدله حل شود نه اينكه صورت مسأله پاك شود و تعدد از بين رود.
رئيس اداره امور قرآنی سازمان تبليغات اسلامی استان تهران در ادامه اظهار كرد: نياز است تا در جامعه امروز كار‌ها برون سپاری شده و به مردم سپرده شود و به صورت انحصاری در دست دولت قرار نگيرد.
وی تصريح كرد: ارائه برنامه، كنترل و نظارت می‌تواند از راهكارهايی باشد كه با افزايش مؤسسات قرآنی از روند كاهش كيفی برنامه‌ها و طرح‌های آموزشی آنان پيش‌گيری كند.
نادی در رابطه با اينكه احساسی و سليقه‌ای عمل كردن مؤسسات تا چه حد می‌تواند در مخاطب‌گريزی مؤثر باشد، گفت: اين امر بسيار مهم و حساس است و می‌تواند به دوری فرد از آموزش‌های قرآنی منجر شود در نتيجه نياز است تا برنامه مؤسسات پيش از اجرا به سازمان تبليغات اسلامی ارسال شود و اگر سازمان تأييد كرد آن را اجرا كنند.
رئيس اداره امور قرآنی سازمان تبليغات اسلامی استان تهران بيان كرد: ساماندهی، هدايت و نظارت بر برنامه‌های آموزشی مؤسسات ايجاد شده در كشور طبق برنامه سازمان تبليغات اسلامی برعهده ای سازمان است.
نادی در پايان در رابطه با عدم موفقيت مؤسسات قرآنی تازه تأسيس شده، خاطرنشان كرد: عدم تجربه كافی از دلايل اصلی عدم مؤفقيت مؤسسات و خانه‌های قرآن تازه تأسيس است.
captcha