کد خبر: 2571329
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۶

تلاش برای دست‌يابی به اسلام زيبا توسط «ره‌يافتگان»

گروه بين‌الملل: بخش «ره‌يافتگان» در بيست‌ويكمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم طی ايام ماه مبارك رمضان با معرفی توابين و تازه مسلمانان و عملكرد آنان در شرايط مختلف برای دست‌يابی به اهداف اسلامی سعی در آگاهی‌بخشی مخاطبان نمايشگاه در اين حوزه داشت.

«چو با حبيب نشينی و باده پيمايی/به يادآر محبان باده پيما را» اين بيت شعری است كه در كنار تصويری از نماز جماعتی خاص به چشم می‌خورد، نماز جماعتی كه امامت آن بر عهده مقام معظم رهبری است و در صف اول آن ادواردو آنيلی حضور دارد.
ادواردو تنها وارث خانواده آنيلی، ثروتمندترين خانواده ايتاليا بود. مادرش پرنسس يهودی و پدرش جيووانی آنيلی صاحب شركت‌های اتومبيل سازی فيات، فراری و لامبورگينی و باشگاه فوتبال يونتوس بود. ادواردو در هنگام تحصيل در رشته فلسفه با قرآن آشنا و سپس شيعه شد و نام خود را مهدی نهاد. او در راه عقيده‌اش در سال 2000 به شهادت رسيد. دوست صميمی ادواردو، كنت لوكا نيز فرزند صاحب معروفترين برند كارخانه مشروب‌سازی ايتاليا بود كه در كنار ادواردو فعاليت كرد و او نيز شهيد شد.
بخش «ره‌يافتگان» (تازه مسلمانان) در نيم طبقه دوم شبستان مصلی امام خمينی، فضای گسترده‌ای را به خود اختصاص داده بود. اين فضا دارای ورودی بزرگی بود و مرز آن با روبان‌بندی مجزا شده بود. طراحی اين دكور ساده موجب می‌شد هنگام برگزاری نشست يا همايش، مردمی هم كه در حال گذر از راهرو بودند با سخنران و ميهمانان حاضر در بخش ارتباط برقرار كنند.
بخش ره‌يافتگان متشكل از چند قسمت بود؛ بخش اول تابلو مقالاتی بود كه به صورت خلاصه و چكيده به معرفی تازه مسلمانان و و تشريح علل گرايش آنان به اسلام پرداخته بود. توضيحات ارائه شده كه همراه با كيفيت مناسب عكس به نمايش گذاشته شده بود، برای مخاطبان جذاب بود به طوری كه پس از مطالعه هر تابلومتن، مخاطب تشويق به خواندن تابلوی بعدی می‌شد. اين تابلو متن‌ها بر ديواره‌های سمت چپ اين بخش نصب شده بودند.
هنگام ورود به اين بخش شما خود به‌خود وارد محل برگزاری نشست‌ها هم می‌شديد؛ بخش ره‌يافتگان طی برگزاری نمايشگاه قرآن هر روز دو يا چند نشست را برگزار كرده است. بخش اول نشست‌ها با حضور حجت‌الاسلام عسگر آقايی و يا خاطره‌گويی آخوند چينی برگزار می‌شد؛ بخش دوم شامل ميزبانی از تازه مسلمانان از 5 قاره دنيا بود كه استقبال چشم‌گيری از آن شده است. روبروی ورودی بخش، مانيتوری وجود داشت كه به پخش كليپ‌های زيرنويس شده در مورد تازه مسلمانان می‌پرداخت.
سمت راست بخش، محل عرضه محصولات مرتبط اعم از فلش‌كارت تابلومقالات، كتاب‌ها و لوح‌های فشرده در مورد تازه مسلمانان بود. ديوار اين قسمت با بنرهای بزرگی پوشيده شده بود كه هر يك به معرفی مسلمان‌شدگان شاخص می‌پرداخت. در اين بين تصاويری از شهيد مالكوم شباز و شهيد ادواردو آنيلی خودنمايی می‌كرد.
جمال طاهری، مدير بخش ره يافتگان استقبال مردم و مسئولين از آگاهی در مورد تازه‌مسلمان‌شدگان و شرايط زندگی آنان را مطلوب ارزيابی می‌كند و می‌گويد: مردم علاقه‌مندند تا از اين افراد بيشتر بدانند و شرايط اسلام آوردن آنها را با شرايط خودشان به عنوان مسلمان مقايسه می‌كنند. همچنين معرفی توابين و افرادی كه رجوع دوباره به اسلام داشته‌اند توجه آنان را جلب می‌كند.
وی در مورد حضور بسياری از تازه‌مسلمان‌شدگان شناخته نشده در بخش می‌گويد: در اين بخش هر روز شاهد افراد و چهره‌های جديدی بوديم كه خود را جزء توابين و ره‌يافتگان معرفی می‌كردند. آخرين مورد دختر جوانی از كشور ارمنستان بود كه در يكی از دانشگاه‌های تهران در مقطع فوق ليسانس تحصيل می‌كند و جزء نخبگان است. او به ما مراجعه كرد و از اسلام آوردنش طی يك اردوی زيارتی به مشهد مقدس خبر داد. اين دختر جوان كه بخاطر اين كار از سوی خانواده و هم‌وطنانش طرد شده است در محيط تحصيل و زندگی‌اش نيز ارتباط چندانی با روحانيت و افراد مذهبی ندارد، آشنايی ما با ايشان موجب خواهد شد اين ارتباط بهبود بيابد.
وی معتقد است بخش ره‌يافتگان در اين حوزه به اهدافی فراتر از اهداف اوليه دست يافته و در اين مورد می‌گويد: اين بخش گاهی به پاتوق برخی تازه‌مسلمانان ساكن تهران تبديل شده بود، زيرا چنين نمونه‌هايی زياد به اين بخش مراجعه كردند.
بخش ره‌يافتگان طی ايام برگزاری نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم شاهد حضور ميهمانانی چون خانم ترزا كيم كرانفيل (ليلا وقاری) از آمريكا، آقای اسكار السالوادوری(مصطفی) از آمريكای جنوبی، خانو سوزان اوبری از آمريكا، خانم انا جووآناملو دورتی از ايتاليا، آقای لوييس خاوير(عبدالحكيم) از كلمبيا، خانم گلندا اوربن از آمريكا، خانم انسوكو هوشينو از ژاپن، خانم ستست سوگی از ژاپن، آقای گرگوری سودن از كانادا، آقای ماكسی ميليانوس از آلمان دكتر حافظ محمد سعيد از نيجريه، آقای محمد عرب خواننده ايرانی مقيم آمريكا، خانم ديانا ترون گوسو(هاجر) از آمريكا، خانم جوليا ردا از استراليا، خانم لنا متيه سن (سميرا) از دانمارك، ملانی فرانكلين(مرضيه هاشمی) ، خانم مهناز رئوفی بهائی شيعه شده، آقای سلمان حدادی ماموستای وهابی شيعه شده، اوويك سنچ از هندوستان، آليس رافائل از تازانيا، پروفسور كالو كوربچی وكيل ادواردو آنيلی و خانم ورونيكا از آلمان بوده است.
در اين بخش برای شهيد ادواردو آنيلی و شهيد كنت لوكا با حضور دكتر قديری ابيانه و مستندساز فيلم ادواردو و برای شهيد مالوك شباز به همراه دوستان آمريكايی‌اش مراسم يادبود برگزار شده است.
مدير بخش ره‌يافتگان عنوان می‌كند: اين بخش يكی از بخش‌های پركار نمايشگاه بود و هر شب چند نشست در آن برگزار می‌شد؛ تازه مسلمانان از 5 قاره دنيا با داشتن اديان مختلف در گذشته و نژادهای متفاوت به صورت رو در رو با مردم صحبت می‌كردند و از خاطرات خود هنگام تصميم به مسلمان شدن و شرايط محيط زندگی‌شان و از تصميمات پس از آن و سختی‌های گذرانده گفتند. معمولا پايان نشست‌ها به پرسش و پاسخی صميمانه بين مردم و ميهمان حاضر می‌گذشت. در ميان گردهمايی‌ها مراسم يادبود شهيد مالكوم شباز، نوه مالكوم ايكس و نشست مهناز رئوفی، بهايی تازه مسلمان شده با استقبال چشمگيری از سوی مردم برگزار شده است.
راهنمای بخش برای مطالعه تابلومقالات همراهی‌ام می‌كند و در مورد تابلومقالات و برخی خاطرات افراد معرفی شده در آن توضيحاتی را ارائه می‌كند:
مونيكا ويت، سرباز آمريكا، مشاور وزارت دفاع آمريكا و عضو سابق نيروی هوايی اين كشور بود كه پس از تحقيق در مورد اسلام و قرآن مسلمان و شيعه شد و نام خود را به نرگس تغيير داد.
احسان طبری، يكی از برجسته ترين تئوريسين های ماركسيسم در جهان و از موسسان حزب توده ايران است؛ او در زندان با مطالعه آثار شهيد مطهری اسلام را شناخت و مسلمان شد.
شهيد ارسلان گرجی‌زاده از جمله مسيحيانی بود كه در جبهه با اسلام آشنا شد و در سال 83 بر اثر عوارض شيميايی به صف شهدا پيوست.
استاد واتانا بزرگترين استاد كاراته جهان است كه در زمستان 91 مسلمان شد و نام خود را به محمد تغيير داد.
شهيد شيخ حسن شحاته كه پس از شيعه شدن به رهبر شيعيان مصر تبديل شد توانست بيش از 90 درصد دانش آموزان خود را به آئين تشيع درآورد.
خانم لنا متيه سن (سميرا) از فعالان رسانه ای دانمارك با حضور در اين بخش از سختی‌های روزه گرفتن در كشورش گفت و اظهار كرد: روزه گرفتن در دانمارك 21 ساعت از روز را به خود اختصاص می‌دهد و تنها 3 ساعت از زمان افطار تا سحر وقت هست، اين درحالی است كه بسياری افراد دلايل ما برای گرفتن روزه را درك نمی‌كنند.
لوييس خاوير كه پس از تشرف به اسلام نام خود را به عبدالحكيم تغيير داده است، جزء اولين مسلمانان كشور كلمبيا است و در خاطرات خود می‌گويد: گاهی برای پرسيدن يك سوال در مورد دين و شرع مجبور بودم به كشور همسايه سفر كنم.
خانم انسوكو هوشينو مسلمان ژاپنی تنها دليل سفر خود به ايران را ايه هجرت می داند؛ گلندا اوربن تازه مسلمان آمريكايی با حضور در بخش ره يافتگان به گونه ای حجاب گرفته بود كه گويی سال‌هاست با اين فرهنگ آشناست. او اكنون خادم حرم حضرت امام رضا(ع) است.
جوليا ردا از استراليا در ميان مردم حضور يافت و گفت: پس از اينكه مسلمان شدم، پدر و مادرم تنها به اين خاطر كه حجاب را برگزيدم مرا طرد كردند. او در مورد روحانی شيعه محل زندگی اش گفت: حاج منصور لقايی به خاطر نوشتن كتاب «جهاد با نفس» از استراليا اخراج شد.
گرگوری سودن تازه مسلمانی از كشور كانادا در خاطرات خود عنوان می كند: تا يك سال پس از مسلمان شدنم مجبور بودم آن را پنهان كنم و هر هفته به كليسا بروم تا اينكه مادرم قرآنی را كه پنهان كرده بودم پيدا كرد.
آنا جووآناملو دورتی تازه مسلمانی از ايتاليا در مورد سبك زندگی اسلامی می‌گويد: مگر می‌شود با يك مسلمان معاشرت كنی و از او تاثير نپذيری؟!
جانز پانز اسپانيايی كه پس از اسلام آوردن نام يحيی را بر خود نهاده است می‌گويد: با مطالعه وصيت‌نامه امام خمينی مسلمان شدم.
جيم گريتين، مسلمان ماداگاسكاری، ثروتمندی است كه مهربانی او و دستگيری از فقرا او را به سوی اسلام هدايت كرد.
مهناز رئوفی در كنار خانواده‌اش از اعضای فعال تشكيلات بهائيت بود. او با اراده ای محكم و تحقيقات كامل به اسلام روی آورد و شيعه شد و خاطرات خود را در كتاب «سايه شوم» منتشر كرد.
ملانی فرانكلين كه پس از مسلمان شدن نام خود را به مرضيه هاشمی تغيير داده است از مجريان مشهور شبكه پرس تی وی است كه هم اكنون فعاليت او را محدود كرده اند.
تابلوهای بر روی ديوار را كه بخوانی، گاهی تلاش اين افراد برای مسلمان شدن و مسلمان ماندن در باورت نمی‌گنجد، گاهی تلاش‌شان چنان بر دلت می‌نشيند كه چشمانت پر از اشكی ناخواسته می‌شود و گاه به خود رجوع می‌كنی و می پرسی «من چه كرده‌ام تا اسلام محمد(ص) را، نه برای جهانيان، بلكه برای اطرافيانم زيباتر نشان دهم؟!؟»
به قلم: الهام ترنيان
captcha