کد خبر: 2580359
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۱
در مراسم رونمايی از طرح «مفتاح»؛

اعطای امتياز فرهنگی به موسسات قرآن به جای توزيع مالی

گروه فعاليت‌های قرآنی: مدير اجرايی دارالقرآن‌های خانه كارگر سراسر كشور در مراسم رونمايی از طرح آموزشی مفاهيم قرآن با عنوان «مفتاح»، از دولت خواست تا موضوع اعطای امتيازات فرهنگی به موسسات قرآنی را به جای توزيع مالی نهادينه كند.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)، نشست خبری و رونمايی طرح آموزش مفاهيم قرآن كريم با عنوان مفتاح، به همت دارالقرآن خانه كارگر، صبح امروز، دوشنبه، چهارم شهريورماه با حضور طه محجوب، مدير اجرايی دارالقرآن‌های خانه كارگر سراسر كشور برگزار شد.
وی در ابتدای اين نشست با اشاره به ويژگی‌های اين طرح اظهار كرد: دارالقرآن خانه كارگر پيش از اين طرح «تلفنی حافظ قرآن شويد» را اجرا كرد كه برآيند بسيار خوب و مثبتی داشت، در اين طرح پيش‌بينی شد كه 100 هزار حافظ قرآن كريم در طی پنج سال تربيت می‌شوند و تاكنون بيش از 100 هزار نفر تقاضای ثبت نام داشتند.
وی افزود: در اين طرح تنها كار آموزشی حدود 13 هزار نفر آغاز شده است. در اين يك سال و نيم 15 نفر حافظ كل قرآن شدند. اين در حالی است كه از كل كشور از روستاها و يا از شهرهای كوچك و بزرگ مخاطب ما هستند و حدود 12نفر خارج از ايران و از كشورهای ايتاليا، انگليس، آمريكا، سوئد، عراق، دانمارك، روسيه، عراق، افغانستان و ... در اين طرح ثبت نام كرده‌اند.
محجوب عنوان كرد: بسياری از نابينايان، جانبازان قطع نخاعی و معولان جسمی حركتی در اين طرح ثبت نام كرده‌اند، بر اساس همين تجربه موفق، طرح ملی مفتاح نيز شكل گرفته است. اجرای برنامه‌ريزی‌های قبلی ورود به حوزه مفاهيم پيرو تقاضای فراوان متقاضيان و قرآن‌آموزان و مردم برای راه‌اندازی حوزه مفاهيم از اهداف ايجاد اين طرح است.
وی درباره مراحل آماده‌سازی طرح توضيح داد: بر همين اساس اتاق فكری تشكيل شد و پيرو آن تيم پژوهشی دارالقرآن به مدت شش ماه محتوای آموزشی دوره را تدوين كرد. طرح آزمايشی را ما روی يك تعداد از قرآن‌آموزان انجام داده‌ايم و اشكالات كار و طرح را گرفتيم و بسته كمك آموزشی را با نام مفتاح آماده كرديم و اين طرح در حال حاضر آماده اجرا به صورت رسمی قرار گرفته است.
وی ضمن تاكيد بر شيوه اجرای طرح گفت: مدت زمان اين دوره 1‌5 ماه است كه طی پنج ترم برگزار می‌شود، در اين طرح ابتدا يك آزمون تعيين سطح از افراد گرفته می‌شود و در دو سطح خوب و متوسط برگزار می‌‌شود. برای خوب‌ها 15 ماه و برای متوسط‌‌ها 18 ماه است كه طبق سطح افراد برنامه‌ آموزشی ويژه‌ای مطابق با سطح افراد به آنان داده می‌شود.
مدير اجرايی دارالقرآن‌های خانه كارگر سراسر كشور بيان كرد: در كنار برنامه آموزشی بسته كمك آموزشی مفتاح هم به اين افراد ارائه می‌شود، بعد از اينكه برنامه و بسته در اختيار افراد قرار گرفت، اساتيد به صورت منظم هفته‌ای دو مرتبه با منازل آنها تماس می‌گيرند تا به صورت تلفنی به آنها آموزش می‌دهند و با آنها كار می‌كنند.
وی ادامه داد: منبع اصلی كتاب استاد وكيل كه در طرح سازمان تبليغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز موجود است، همچنين روند تدريس سه قسمت دارد كه شامل لغات و ترجمه، قواعد عربی، ترجمه آيات و عبارات است كه منتخبی از تفاسير آيات هر درس هم گفته می‌شود. در اين طرح به مخاطبان بسته‌های آموزشی داده می‌شود كه بايد در منزل مطالعه كنند و اساتيد نكات درس را ارائه می‌دهد و رفع اشكال می‌كنند و تمرين كتاب را با هم حل می‌كنند.
محجوب افزود: بسته كمك آموزشی شامل كتاب مفاهيم استاد مسعود وكيل و كتاب كليدهای ورود به فهم قرآن است كه راهنمايی مفاهيم قرآن كريم كليات مفاهيم توضيح داده شده به خاط نام 10 راهی كه انسان را به فهم قرآن می‌رساند از كتاب مفاتيح‌الغيب خارج شده تا هم از لحاظ اخلاقی و علمی نكات را در خودشان تقويت كنند تا به فهم بهتر قرآن برسند.
وی تصريح كرد: كتاب تمرين مفاهيم قرآن كريم با نام سعی برای هر جلد كتاب وكيل يك سعی آماده شده است، همچنين لوح فشرده ترتيل استاد پرهيزگار برای آشنايی با روخوانی و روان‌خوانی هم كار ‌می‌شود. در نهايت خروجی كار اين می‌شود كه مخاطبان مسلط به ترجمه قرآن كريم می‌شوند و می‌توانند در دوره‌های تربيت مربی قرآن كريم شركت كنند و آمادگی لازم را برای فهم، تفسير، روخوانی و روان‌خوانی قرآن كريم را پيدا كنند.
محجوب با ارائه گزارشی از فعاليت‌های قرآنی جامعه كارگری اظهار كرد: بيش از 300 هزار نفر در سطح كشوری از خدمات دينی و قرآنی ما در قالب دوره‌های آموزشی، هم محافل و مسابقات متعدد قرآنی، همايش‌های دينی و غيره بهره‌مند شدند. راه اندازی كميته رابطين قرآنی در سطح كارخانجات
كه بيش از 100 عضور را دارد، برگزاری دوره‌های آموزشی در سطح كارخانجات، برگزاری محافل انس با قرآن و كارگاه‌های آموزشی دينی با موضوع‌های مهارت‌های زندگی در سطح كارخانجات از ديگر برنامه‌های اجرايی ما برای كارگران است.
وی با معرفی برنامه‌های مختلف اين دارالقرآن اضافه كرد: برگزاری اولين دوره مسابقات قرآنی جامعه كارگری در كشور با نام سعی، برگزاری اولين دوره مسابقات قرآن كارگران جهان اسلام
كه مشغول نگارش طرح آن هستيم، رايزنی‌هايی را هم با وزارت كار و اتحاديه‌های كارگری كشورهای مسلمان داشتيم كه قرار است كه ابتدا يك دبيرخانه در اين حوزه تشكيل شود و تلاش ما اين است كه به هفته كارگر سال آينده كه از پنج تا 11 ارديبهشت است، برسانيم. همچنين راه‌اندازی كانون‌های قرآن و عترت كارگران در سطح سازمان‌ها و كارخانجات و احيای انجمن‌های اسلامی كارگری از ديگر برنامه‌های ما خواهد بود.
مدير اجرايی دارالقرآن‌های خانه كارگر سراسر كشور بيان كرد: در دولت نهم به مجموعه دارالقرآن كارگر 120 ميليون تومان با فعاليت‌ها و وسعت كار آن دوران اعطاء شد، همچنين در دولت دهم با توجه به افزايش بودجه قرآنی كشور و نيز 20 برابر شدن فعاليت‌های اين مركز هيچ كمكی ارائه نشد و به نحوی كم لطفی به جامعه قرآنی كارگر شد.
وی تصريح كرد: ما برای دريافت مجوز موسسه خود هفت سال انتظار كشيديم. بودجه قرآنی در دولت نهم پنج ميليارد بود و در دولت دهم به 50 ميليارد رسيد و اين گونه كه معاونت قرآنی اعلام كرده است، بودجه مصوبه به مجلس برای سال 92 به 600 ميليارد رسيد كه عنوان شد 300 ميليارد آن برای موضوع حفظ در نظر گرفته شده است.
captcha