محسن رضايی، عضو شورای تبيين مواضع بسيج دانشجويی دانشگاه آزاد اراك در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی با بيان اينكه حقگرايی يعنی حركت دادن كل جوامع به سمت بايدهای الهی و واقعگرايی يعنی تسليم شرايط موجود شدن، اظهار كرد: واقعگرايی با رفتار حسينی(ع) منافات دارد؛ واقعيت در زمان امام حسين(ع) اين بود كه يزيد صاحب قدرت و زر و زور بود و كسانی كه واقعگرا بودند در برابرش كرنش كردند و خود را با ايشان تطبيق دادند.
وی افزود: عدهای از مردم از ترس جانشان و عدهای از سر سازش بر اساس احترام متقابل و عدهای به خاطر نان و عدهای هم بهخاطر جاه و مقام و منصب با امام حسين(ع) همراه نشدند، همه آنها واقع گرا بودند و قاتل امام حسين(ع) ولی كسانی كه حقگرا بودند با حسين زمانشان همراه شدند، حتی به قيمت تحمل گرسنگی و تشنگی و تكه تكه شدن خود و اسارت خانوادههايشان.
رضايی اظهار كرد: سالهای سال است كه رهبر معظم انقلاب تأكيد دارند كه ما در اين زمانه بايد حسينی باشيم و حسينی رفتار كنيم، پس نبايد كسانی را كه حق را طلب میكنند و برای احقاق حق قيام میكنند افراطی دانست و انقلاب اسلامی نيز بر اساس قيام امام حسين(ع) شكل گرفته است چون اصل انقلاب اسلامی به حقگرايی وابسته است، پس بايد با ولي در مسير برپايی حق حركت كرد؛ ولی اگر كسی به جای حقگرايی، واقعگرايی را هدف قرار دهد، نيازی به «ولي از جانب خدا» پيدا نمیكند.
وی خاطرنشان كرد: اگر در اين زمانه كسی بخواهد واقعگرا باشد و با تغيير شرايط، تغيير موضع دهد و اسلام را با شرايط موجود و واقعيتهای جهان تطبيق دهد، بايد دور بسياری از ارزشهای الهی را خط بكشد، چه بخواهد و چه نخواهد؛ چه بفهمد و چه نفهمد بايد تن به اسلام آمريكايی دهد و اين همان چيزی است كه دغدغه امام خمينی(ره) بود. آنچه كه حضرت آقا يك تنه دارند آن را حفظ میكنند و مقتدرانه پای آن ايستادهاند و در اين مسير از سرزنش هيچ سرزنش كنندهای نمیهراسند و به عقيده ما حقطلبی همان ارزشهای والای اسلام و انقلاب اسلامی ايران است كه به خاطرش خونهای پاك بسياری ريخته شده است و خداوند خودش حافظ اين ارزشهاست.
رضايي با بيان اينكه متأسفانه يكی از واقعيتهايی كه اكنون گريبان كسانی كه دم از واقعگرايی میزنند تجملگرايی و خوی كاخنشينی و اشرافی گری است، اظهار كرد: چنين كسانی هرگز اسلام پابرهنگان، اسلام مستضعفان و در يك كلمه اسلام ناب محمدی(ص) را درك نخواهند كرد.
وی يادآور شد: خوی اشرافیگری اين جماعت باعث شده كه سنگ پادشاهان عربستان و كويت و بحرين و ... را بهعنوان كشورهای مسلمان به سينه بزنند و در روش و منش سياست خارجی شان نگران رنجش خاطرشان باشند. زيرا تنها اين كاخنشينان هستند كه از آرمانگرايی (حقطلبی)مسلمانان در رنج و عذاب هستند.
رضايی ادامه داد: متأسفانه برخی با رفتارهای اخيرشان میخواهند بغض چندين ساله را بشكنند و قرآنی را بر سر نيزه كنند تا از جهل جاهلان و مغرضان نسبت به ولايت به خوبی بهره بگيرند و حكميتی ديگر را بر علی زمانه تحميل كنند؛ اما يقين بدانند خداوند متعال خس و خاشاك را از روی رودخانه خروشان ولايت، خواهد زدود و مسير انقلاب و آرمانهای انقلاب اسلامی را توسط خلفاء و صالحان بر حقش به سرانجام خواهد رساند و تحقق خواهد داد.
اين فعال دانشجويی افزود: تمام بدبختیهای اسلام و مسلمين از جايی شروع شد كه عدهای از خواص نظر كارشناسانه خود را مقدم بر نظر ولي از جانب خداوند دانستند و شورای سقيفه را ترتيب دادند و خود و جامعه مسلمانان را از ولايت اميرالمؤمنين(ع) محروم كردند. آنها هم واقعيت گرا بودند و ظاهراً علی ابن ابی طالب(ع) را حائز كفايت برای منصب خلافت بر جامعه مسلمين نمیديدند و ايشان را شخصی افراطی در دين میدانستند كه با كسی كنار نمیآيد و به هيچ قيمتی از هيچ ارزشی دست بردار نيست.
عضو شورای تبيين مواضع بسيج دانشجويی دانشگاه آزاد اراك در پايان ابراز اميدواری كرد؛ خداوند همه ما را از خطر سقوط از ارزشها و در رأس ارزشها پايبندی به ولايت، نجات داده و ما را متوجه افكار و عقايد و باورهای غلطمان كند و به صراط مستقيم خودش كه همان ولايت اميرالمؤمنين(ع) در كل زمانها و مكانهاست، رهنمون سازد.