کد خبر: 2582195
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۴

مجاهدت‌های علمی امام صادق(ع) شكوفايی انديشه‌های اسلامی را در پی داشت

گروه سياسی: امام جمعه موقت ارومیه با تأكيد بر اينكه عصر امام صادق(ع) عصر رونق انديشه‌ها و عقايد اسلامی بود، اظهار كرد: عظمت شخصيت فقهی، اخلاقی، علمی و فكری اين امام همام از نظر ميزان برخورداری از علم امامت قابل دقت و تأمل است.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه آذربايجان غربی، حجت‌الاسلام محمدرضا بابازاده، امام جمعه موقت اروميه هشتم شهریورماه، در خطبه‌های اين هفته نماز جمعه اين شهرستان كه با حضور پرشور نمازگزاران در محل مصلی امام خمينی(ره) اقامه شد، با تسليت فرارسيدن سالروز شهادت امام جمعفر صادق(ع) با دعوت مومنان به رعايت تقوا در زندگی اجتماعی و فردی گفت: شرايط عصر امام صادق(ع) برهه خاصی بود كه در آن زمان جنبش فكری و فرهنگی بی نظيری برای كسب علم و دانش در ميان مسلمانان برای علوم مختلف همچون فقه، فلسفه، كلام، نجوم، طب و رياضيات و ساير علوم عقلی و نقلی به وجود آمد.
وی همچنين عصر امام صادق(ع) را عصر پيدايش فرق و انديشه‌های مختلف اسلامی و رويارويی علمی و استدلايی اين فرق با يكديگر دانست و افزود: بر همين اساس ضروری بود كه امام صادق(ع) بر شبهات و اشكلات مطرح شده در آن عصر با استفاده از استنادهای علمی و فقهی به طور صريح پاسخ دهند.
وی نهضت علمی به وجود آمده در عصر امام صادق(ع) را دنباله نهضت علمی و فرهنگی پدر بزرگوارشان امام محمد باقر(ع) عنوان كرد و افزود: اين امام همام در زمان خود حوزه وسيع علمی و دانشگاهی را تاسيس كردند كه در آن شاگردان بسياری تربيت شدند به طوری كه متون تاريخی تعداد شاگردان امام صادق(ع) را نزديك به چهار هزار تن در سراسر دنيا ذكر كردند كه از آن جمله می‌توان به هشام بن مالك، جابرن حيان و سايرين اشاره كرد.
حجت الاسلام بابازاده ادامه داد: در رابطه با عظمت مقام علمی و فقهی امام صادق(ع) و پيرامون شخصيت فقهی ايشان در تاريخ از علمای شيعه و سنی شواهد و روايات بسياری نقل شده كه بسيار قابل تأمل و تعمق است.
امام جمعه موقت اروميه تأكيد كرد: برتری علمی امام صادق(ع) در ميان تمامی علمای اسلامی و فرق دينی مورد ستايش و تحسين قرار گرفته است به طوری كه تمامی دانشمندان علمای شيعه و سنی در برابر شخصيت فقهی اين امام همام همواره سر تعظيم فرود آوردند.
وی در ادامه با اشاره به حوادث در حال وقوع در كشورهای منطقه با بيان اينكه حمله نظامی به سوريه مساوی با از بين رفتن رژيم منحوس و جعلی صهيونيستی است، تأكيد كرد: بدون شك آمريكا بداند در صورت حمله نظامی، سوريه قتلگاه سربازان خود و متحدانش خواهد شد.
اين مقام مسئول با اشاره به عواقب و پيامدهای ننگين حمله نظامی آمريكا به سوريه، اظهار كرد: آمريكا بايد بداند هرگونه اقدام نظامی عليه اين كشور سبب شكست مفتضحانه استبار جهانی و متحدانش می‌شود.
وی با تاكيد بر اينكه حمله آمريكا به سوريه اضحملال و افول قدرت های غرب و متحدان جنگ افروزش را در پی دارد، خطاب به سران كشورهای عربی متحد آمريكا در اقدام نظامی عليه كشورهای اسلامی همچون سوريه هشدار داد: دولت های عربی حامی آمريكا و سياست های جنگ طلبانه يقين داشته باشند كه آتش اين جنگ افروزی ها محدود به سوريه نخواهد بود و روزی دامن متحدان عربی استكبار جهانی و ايادی آنها را نيز خواهد گرفت.
حجت الاسلام بابازاده در ادامه خطبه های اين هفته نماز جمعه با اشاره به پاسداشت هفته دولت و گراميداشت ياد شهيدان رجايی و باهنر به عنوان اسوه های كامل خدمتگذاری در نظام اسلامی، اين هفته را فرصت مناسبی برای تكريم كسانی دانست كه خالصانه برای حل مشكلات مردم تلاش كرده و خدمت می كنند.
وی همچنين به ديدار اخير رهبر معظم انقلاب با هيئت دولت يازدهم اشاره داشت و افزود: رهبر معظم انقلاب در اين ديدار سلامت اعتقادی را مهمترين شاخص دولتمردان در نظام اسلامی بيان كردند و اين به مفموم آن است كه دولتمردان در اين نظام بايد اعتقاداتشان برگرفته از قرآن، سنت نبوی و سيره علوی باشد تا در اجرای كارها و خط مشی سياسی دچار انحراف و تزلزل نشوند.
حجت الاسلام بابازاده با بيان اينكه فرمايشان رهبری چراغ هدايت و نقشه راه دولت است، تأكيد كردك دولت بايد در اجرای سياست ها كلی نظام فرمايشات رهری را نصب العين خود قرار دهد و شاخص های ارائه شده توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان ويژگی های دولت مطلوب اسلامی را كاربردی و عملياتی كند.
امام جمعه موقت اروميه در پايان به سالروز تشكيل قرارگاه پدافند هوايی خاتم الانبياء(ص) اشاره كرد كه تاكنون خدمات ارزنده ای را در صيانت و حراست از مرزهای كيان اسلامی انجام داده كه قابل تقدير و تحسين است.
يادآور می شود، قبل از خطبه های نماز جمعه اين هفته اروميه، بيانيه بسيج كارمندان آذربايجان غربی در تكريم هفته دولت قرائت گرديد كه در ضمن آن، بر صيانت از دستاوردهای خلق حماسه سياسی در لبيك به فرمايشات رهبری و خنثی شدن توطئه های دشمنان و بدخواهان نظام اسلامی بر تلاش و اهتمام جدی مسئولان در تحقق حماسه اقتصادی و رفع مشكلات مردم در اين عرصه تاكيد شد.
همچنين در اين بيانه كمك به دولت يازدهم جهت رسيدن به اهداف و سياست های كلان در راستای تعالی و شكوفايی نظام اسلامی به عنوان يك اولويت راهبردی و ملی مطرح و درخواست شد: در راستای ارج نهادن به مقام شامخ شهدای كارمند شورای شهر و شهرداری اروميه يكی از پل های تازه تاسيس را به نام شهدای كارمند نامگذاری كند.
captcha