کد خبر: 2583171
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۹:۱۷

آران و بيدگل؛ دارالشهدای ايران اسلامی

عامل اصلی و مهم شهرت اين شهرستان به دارالشهدا، حضور رزمندگان در جبهه‌های جنگ تحميلی و تقديم صدها شهيد به اسلام و انقلاب و كسب رتبه اول ايثارگری در كشور با توجه به تعداد جمعيت كشور و شهرستان است كه اين شهرستان را به دارالشهدای ايران مزين كرده است.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، ديار تاريخی و ولايی آران و بيدگل از ديرباز مهد فداكاری و ايثار بوده است. سرزمينی كه با توجه به جغرافيای طبيعی سرسخت خود از يك سو و فرهنگ غنی و نهادينه شده تشيع از سوی ديگر، باعث رشد و تربيت انسان‌هايی با اراده‌های پولادين و با اعتقادی عميق و راسخ شده است كه در گرداب حوادث و فتنه‌های طبيعی و سياسی و فرهنگی، سربلند و پيروز، به زندگانی خود ادامه داده و در رسيدن به اهداف منطقه‌ای و ميهنی، با جديت و همت عالی به تلاش و كوشش پرداخته است.
حضور در صحنه‌های مهم و سرنوشت‌ساز كشوری، اطلاع و آگاهی از اخبار روز دنيا و جامعه خود، پيگيری و رسيدگی به مشكلات و نيازمندی‌های شهرستان، دفاع تمام‌قد از داشته‌های فرهنگی و اجتماعی و ...، با توكل و اعتقاد به قدرت لايزال الهی، از ويژگی‌های اصلی مردم اين سرزمين كهن است.
در دهه اخير شهرستان آران و بيدگل به دارالشهدای ايران اسلامی معروف و مشهور شده است. اين شهرت به بركت جانبازی و جان‌نثاری صدها جوان‌ چونان دسته‌گل است كه با تقديم جان و هستی خويش، ضمن زنده نگه‌داشتن اسلام و حفظ تماميت ارضی ايران اسلامی، امنيت و آرامش را به كشور هديه داده‌اند.
تاريخ فداكاری مردم اين ديار به گذشته‌های خيلی دور برمی‌گردد، اما آنچه به دوران معاصر ما مربوط است و در مستندات كتبی موجود است به سال42 و آغاز نهضت انقلابی خمينی كبير(ره)اشاره دارد.
اولين شهيد اين شهرستان و اسطوره ملی جوان غيرتمند و دلاوری است به نام شهيد رضا شمس‌آبادی كه در ماجرای ترور شاه خائن در كاخ مرمر، اقدام شجاعانه و دليرانه‌ای انجام داد و عليرغم ناموفق بودن عمليات، لرزه بر كاخ سلطنت انداخت. تقديم شهدای انقلاب در ضمن قيام‌های مردمی سال 57، شهيدان عبداللهی، غفوره، خدمتی از ديگر ايثارگری‌های اين شهر شهيدپرور است.
عامل اصلی و مهم شهرت اين شهرستان به دارالشهدا، حضور رزمندگان در جبهه‌‌های جنگ تحميلی و تقديم صدها شهيد به اسلام و انقلاب و كسب رتبه اول ايثارگری در كشور با توجه به تعداد جمعيت كشور و شهرستان است كه اين شهرستان را به دارالشهدای ايران مزين كرده است.
تقديم شهيد در اصناف و مشاغل مختلف، آمار شهدای جوان و حتی نوجوان، تقديم بيش از صد شهيد فقط از يك دبيرستان، وجود خانواده‌هايی با چند شهيد، وجود چندين گلزار شهدا در سطح شهرستان، از اين شهرستان دارالشهدايی ساخته است كه تمام كوجه‌های آن مزين است به نام شهيدان و هر كوچه و محله، خواستگاه چند شهيد است و كودكان و نوجوانان امروز اين ديار، با نام و ياد شهدا همراه و همگامند.
جالب‌تر آنجاست كه با وجود اين همه شهيد و گلزار شهدا، تعداد زيادی از شهدای گمنام نيز در جای‌جای اين شهر مدفون شده‌اند و بيشترين مراسم و برنامه‌های معنوی و مذهبی از قبيل جلسات قرآن، دعا و نيايش، نذری و حتی برنامه‌های تفريحی سالم و اوقات فراغت خانواده‌ها در جوار اين مزار شهدا برگزار می‌شود.
اينك كه به سبب جانبازی و جان‌نثاری ديروز فرزندان اين ديار علوی، نام و شهرتی يافته‌ايم بر ما نسل امروز است كه تا با زنده نگه‌‌داشتن ياد و نام شهدا، ضمن حفظ فرهنگ ايثار و جانبازی، ميراثی مبارك و خوش‌يمن برای نسل آينده به جای بگذاريم.
جدول درصد ميانگين شهدای آران و بيدگل نسبت به استان و كشور: ايران: از 60 ميليون و 55 نفر 215 هزار و 416 نفر به مقام شهادت نايل شده‌اند يعنی 36 صدم درصد مردم ايران در جنگ تحميلی به شهادت رسيده‌ا‌ند.
اصفهان: از سه ميليون و 933 هزار و 255 نفر جمعيت استان اصفهان، 22 هزار و 589 نفر به مقام شهادت نايل شده‌اند يعنی 5/57 صدم درصد مردم اصفهان در جنگ تحميلی به شهادت رسيده‌اند.
آران و بيدگل: از 79 هزار و 548 نفر جمعيت اين شهرستان، 720 نفر به مقام شهادت نايل شده‌اند يعنی 5/90 صدم درصد مردم آران و بيدگل در جنگ تحميلی به شهادت رسيده‌اند.
captcha