کد خبر: 2583525
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۱

امام صادق(ع)، مالك و مَلِك دانستن خدا را حقيقت بندگی می‌داند

گروه اجتماعی: معاون اول قوه قضائيه از سجده نيمه شب به عنوان راه دستيابی به عزت در روز خبر داد و با تأكيد بر اينكه عزت نزد خداست و برای دستيابی به آن بايد به خدا متصل شد، گفت: امام صادق(ع) حقيقت بندگی را در مالك و مَلِك دانستن خدا نسبت به اين جهان ذكر می‌كنند.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) پنجمين گردهمايی «مدافعان حرم» شب گذشته، 10 شهريورماه مصادف با شب شهادت رئيس مكتب جعفری در حسينيه موسی بن جعفر(ع) واقع در ميدان خراسانِ تهران با حضور خيل عظيم مشتاقان و دلدادگان عقيله بنی‌هاشم، زينب كبری(س) و حضرت رقيه(س) برگزار شد.
در اين مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدابراهيم رئيسی، معاون اول قوه قضاييه در سخنانی، محور و ريشه همه انحرافات را خودبينی و خودخواهی برشمرد و گفت: كسانی كه در مقابل ائمه معصومين(ع) ايستادند، خودخواهانی بودند كه در برابر خداخواهان قرار گرفتند.
وی به اصطلاحات «ملأ» و «مستكبر» كه در قرآن برای نام بردن از خودخواهان استفاده شده است، اشاره و اظهار كرد: اين اصطلاحات در تقابل با كسانی قرار می‌گيرند كه آهنگ خداخواهی داشته و با همه وجود خدا را می‌خواهند.
حجت‌الاسلام رئيسی با قرائت فرمايشی از امير مؤمنان علی(ع) خطاب به كميل بن زياد نخعی با اين مضمون كه «ان هذه القلوب اوعيه و خيرها اوعاها: همانا اين قلوب ظرف هستند؛ بهترينشان مظروف‌ترين است»، گفت: بعضی از ظرفيت‌های بالا برخوردارند و با دچار شدن به تنگدستی از دايره عبوديت خارج نمی‌شوند و بالعكس برخی ديگر ظرفيت پولدار شدن ندارند، همان طور كه بعضی ظرفيت شكست، سواد و پيروزی را ندارند.
وی، راه ايجاد ظرفيت را بندگی دانست و با نقل ماجرای ملاقات عنوان بصری با امام صادق(ع) گفت: نبايد با يك مرتبه عدم اجابت از درگاه الهی نااميد شد؛ چرا كه تنها وجود مؤثر در جهان خدای تعالی است.
معاون اول قوه قضائيه ادامه داد: امام صادق(ع) در پاسخ به عنوان بصری كه از چگونگی عالم شدن پرسيده بود، فرمودند: «هر كس از همه عبدتر است، از همه دانشمندتر است» يعنی كشف حقيقت علم، عبوديت است و خاضع‌ترين افراد، عالم‌ترين‌ها نيز هستند.
وی از سجده نيمه شب به عنوان راه دستيابی به عزت در روز خبر داد و با تأكيد بر اينكه عزت نزد خداست و برای دستيابی به آن بايد به خدا متصل شد، گفت: امام صادق(ع) حقيقت بندگی را در مالك و مَلِك دانستن خدای تعالی نسبت به اين جهان ذكر می‌‌كنند، زيرا می‌خواهد انسانی را پرورش دهد كه انسان اسلام باشد.
حجت‌الاسلام رئيسی با يادآوری اين نكته كه بسياری با وجود درك محضر پيامبر اكرم(ص) و هم‌عصری با امام صادق(ع) هدايت نشدند، گفت: قرآن نيز كتاب هدايت همه انسان‌هاست، اما آنان كه نورافكن وجودشان را خاموش كرده‌اند، به واسطه آن هدايت نمی‌شوند و خداوند نيز در قرآن فرموده است كه ظالمين، فاسقين، مسرف و مرتاب را هدايت نمی‌كند.
وی، اتمام حجت امام حسين(ع) در شب عاشورا با اصحاب خود در مورد كشته شدن را يادآور شد و اظهار كرد: وقتی اين سخنان به گوش حضرت ام كلثوم رسيد، خدمت برادر آمد و از او خواست خود را به لشگر يزيد معرفی كند تا از كشتن نوه رسول خدا(ص) دست بردارند كه امام در پاسخ فرمود كه بارها اين كار را كرده‌ام اما اينان سخنان مرا نمی‌شنوند.
معاون اول قوه قضائيه از چشم، گوش و دل به عنوان ابزارهای معرفتی انسان ياد كرد و گفت: اگر اين ابزارها تعطيل شد، انسان هم خدا و هم خود را فراموش می‌كند و رمز دست زدن به جناياتی همچون كشتن كودك شش ماهه و ... در همين است.
وی، بزرگترين گناه را كوچك شمردن گناهان برشمرد و با تأكيد بر ضرورت تعجيل در توبه در صورت ارتكاب گناه، تصريح كرد: انسان بايد در همه حال و در هر زمان استغفار كند تا بازگشت به سوی خدا را فراموش نكند.
حجت‌الاسلام رئيسی، امام‌شناسی را ويژگی فطرت‌های بيدار خواند و با اشاره به تقسيم‌بندی قرآن از قلوب به سه حالت «سليم»، «مرده» و «مريض» گفت: اگر قلبی سالم باشد، كوچكترين انحرافی در آن نمی‌ماند، همان طور كه جهاز هاضمه عالم نيز باطل‌پذير نيست و باطل تنها مدتی كوتاه می‌تواند جولان دهد.
وی، انس با خدا و اوليای خدا را رمز دچار نشدن به بی‌كسی خواند و با اشاره به ثواب والای زيارت ائمه طاهرين به شرط معرفت ولايت آنان گفت: قرآن به تقوا و همراهی با «صادقين» دستور داده است و در همه روايات تعبير صادقين را ائمه اطهار(ع) خوانده‌اند.
براساس اين گزارش، پس از سخنان حجت‌الاسلام رئيسی، ذاكران اهل بيت عصمت و طهارت(ع) به ذكر مصيبت امام صادق(ع) پرداخته و شركت‌كنندگان در سوگ آن امام همام و اهل بيت پيامبر(ع) به سر و سينه زدند.
captcha