کد خبر: 2584178
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۶

بررسی واژه «لقاء» در برنامه راديويی «نسيم واژه‌ها»

برنامه «نسيم واژه‌ها» چهارشنبه، 13 شهريورماه به بحث درباره ترادف و وجوه قرآنی واژه «لقاء» می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، برنامه «نسيم واژه‌ها» روز چهارشنبه، 13شهريورماه وجوه قرآنی واژه «لقاء» را مورد بررسی قرار می‌دهد.
لقاء مصدر از باب مفاعله در لغت به معنای ملاقات، به هم رسيدن و با هم مقابل شدن و برخوردن به همديگر است و اين معنی «مقابله و مواجهه» در عالم اجسام روشن است، مانند مقابل شدن و مواجه بودن دو فرد است اما در عالم روحانی و نسبت به خداوند متعال: قهراَ می‌بايد اين مقابله «به فتح باء» و ملاقات به صورت معنوی و روحانی باشد، زيرا خداوند متعال از خصوصيات و حدود و اوصافی كه در عوالم خلق است منزه است.
در قرآن كريم نيز پنج وجه معنايی برای واژه «لقاء» بيان شده است كه يكی از اين وجوه لقاء الله است كه در آيه 7 سوره يونس در معنای معاد و بازگشت به سوی خداوند معنا يافته است.
مقابله و جنگ نيز يكی ديگر از معانی «لقاء» است كه در سوره انفال آيه 45 به آن اشاره شده است و در سوره مباركه انسان آيه 11 اين واژه درمعنای بخشش و عطا به كار رفته است.
آيه 8 سوره جمعه نيز نزل و فرود آمدن را برای واژه «لقاء» به كار گرفته و در آيه 14 سوره بقره معنای رؤيت و ديدار دارد.
يادآور می‌شود، برنامه «نسيم واژه‌ها» به سردبيری سميرا قنبری و تهيه‌كنندگی فاطمه گنجی با محوريت بررسی اشتراك لفظی واژگان به همت گروه قرآن و انديشه راديو قرآن روزهای زوج ساعت 16:45 بر روی موج اف‌ام رديف 100 مگاهرتز پخش می‌شود.
captcha