کد خبر: 2587357
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۲
مؤلفه‌های مديريت اسلامی//12

جامع‌نگری، ضرورت مديريت اسلامی است/ همدلی؛ ضرورت پيشبرد امور

گروه اجتماعی: جعفر قادری با تصريح اينكه يك مدير اسلامی بايد متخلق به اخلاق اسلامی باشد، بر ضرورت عامل بودن مديران اسلامی به جامع‌نگری، صرفه‌جويی و نظم تأكيد كرد و گفت: مدير اسلامی موفق كسی است كه بتواند الگو و نمونه كاملی برای مجموعه تحت مديريتی خود باشد.

جعفر قادری، نماينده مردم شيراز در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه فارس، با اشاره به ويژگی‌های مدير اسلامی، تصريح كرد: يك مدير بايد به تمام معنا مؤمن و معتقد به آداب اسلامی بوده و خود را متخلق به اخلاق اسلامی كند و نسبت به آموزه‌ها و درس‌های اخلاقی و مديريتی اسلام شناخت داشته باشد و در عمل آن‌ها را بروز دهد.
وی تأكيد كرد: يك مدير زمانی موفق است كه در مواردی چون نظم، صرفه‌جويی و جامع‌نگری در ابتدا عامل بوده و در رفتار خود آن‌ها را نهادينه كند و در مرتبه بعد مجموعه خود را به اين موارد دعوت و تشويق كند.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس افزود: مدير اسلامی موفق كسی است كه بتواند الگو و نمونه كاملی برای مجموعه تحت مديريتی خود بوده و نسبت به چارچوب مديريتی شناخت داشته و پايبند به باورها و اصول اسلام باشد. مدير بايد تلاش كند اصول مديريتی را از قرآن و متون اسلامی استخراج كرده و با تفكر در آن‌ها به شناخت برسد و سعی كند در حوزه مديريتی خود فرد مجربی باشد.
وی اظهار كرد: مدير اسلامی موفق كسی است كه برای جلب اعتماد ديگران به‌ویژه افراد زيردست خود ابتدا خود به آن‌ها اعتماد كرده و با اين‌كار بتواند اعتماد آن‌ها را به خود جلب كند و در پيشبرد اهداف مجموعه بين همكاران يك همدلی و اتفاق‌نظر به‌وجود‌ آورد.
قادری عنوان كرد: نظارت بر كار مجموعه و بررسی پيشرفت كار يكی از مواردی است كه نبايد توسط مدير فراموش شود و مدير موفق بايد نسبت به تمامی زوايای كار يك مراقبت جدی را پياده كند.
منتخب مردم شيراز در مجلس تصريح كرد: يكی ديگر از ويژگی‌های مدير اسلامی، شناخت كامل نسبت به حوزه‌های مديريتی يك مجموعه است و مسلماً در اين زمينه داشتن تخصص حرف اول را می‌زند.
وی خاطرنشان كرد: نداشتن تخصص باعث می‌شود مدير خود زودتر از بقيه چاچوب قانون را زيرپا بگذارد و نتواند از توان و ظرفيت‌های افراد زيردست خود به بهترین شکل و جهت نيل به اهداف سازمان استفاده كند.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد:‌ وقتی يك مدير اثرپذيری و اثرگذاری حوزه‌ها را شناخت، چيدمان بهتری برای كارهای سازمان خود ارائه می‌دهد و بخش‌های مرتبط با حوزه‌های كاری خود را دقيق‌تر برنامه‌ريزی خواهد كرد.
قادری با بيان اينكه يك مدير موفق بايد حوزه‌های ديگر كه در ارتباط با وی هستند را شناسايی كند، گفت: شناخت از حوزه‌های مرتبط و حوزه‌های بالادستی و پايين‌دستی، موازی‌كاری را كم كرده و تعامل خوبی بين سازمان‌ها برقرار می‌كند.
وی اظهار كرد: يك مدير خوب بايد برای انجام و پيشرفت كار وقت گذاشته و در راه انجام وظايف سازمان و در برخورد با مشكلات حوصله و سعه‌صدر داشته باشد و خود را درگير حوزه‌های غيرمرتبط نكند.
قادری در پايان تصريح كرد: يك مدير علاوه بر اينكه در محيط كار بايد در تمام زوايا نمونه باشد، بايد در زندگی فردی و خانوادگی خود نيز الگو بوده و پايبند به مسائل اخلاقی بوده و درستكار باشد.
captcha