به گزارش خبرگزاری بينالمللی قرآن (ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاعرسانی «On Islam»، جان اسپوزيتو، انديشمند مسلمان آمريكايی و استاد مطالعات اسلامی دانشگاه «جرج تاون» آمريكا در همايش بينالمللی اسلامهراسی كه 21 و 22 شهريورماه در استانبول برگزار شد، به بيان اين مطالب پرداخت.
وی افزود: دوازده سال از حادثه يازدهم سپتامبر میگذرد و هنوز ماشينهای اسلامهراسی با تمام قدرت در تلاش هستند تا مسلمانان سراسر جهان را بدنام كنند و از برچسب تروريسم برای به حاشيه بردن مخالفان استفاده كنند.
اسپوزيتو ادامه داد: آنچه امروز میبينيم يك هراس غيرمنطقی از اسلام است. هر روز شاهد گفتوگوهايی در مورد هراس از اسلام در رسانهها هستيم. اظهارنظرها و نتيجهگيریهای آنان در مورد اسلام به مسئلهای عادی و طبيعی تبديل شده به طوريكه نياز به هيچ سند و مدركی ندارند و از سوی جامعه مورد سوال و چالش واقع نمیشوند.
انديشمند مسلمان آمريكايی در ادامه گفت: از دهه 1990، اروپا و آمريكا شاهد شروع موج جديد اسلامهراسی بود.
وی افزود: كمپينهای اسلامهراسی در ابتدا توسط هفت بنياد آمريكايی مديريت و اجرا میشدند كه با سرمايهگذاریهای كلان از اسلامستيزان و پايگاههای اينترنتی آنان حمايت میكردند.
جان اسپوزيتو تأكيد كرد: بر اساس اين هراس غيرمنطقی و بدون سند و مدرك نسبت به اسلام، 31 ايالت در آمريكا قوانين عليه شريعت اسلامی تصويب كردهاند.
وی گفت: سوال اينجا است كه چه كسی خواهان وضع قوانين عليه شريعت اسلامی است؟ مردم اين ايالتهای آمريكا حتی نمیدانستند كه شريعت چيست كه بخواهند در مورد آن رأی دهند.
استاد مطالعات اسلامی دانشگاه آمريكا در ادامه با اشاره به كودتای مصر از كسانيكه مشروعيت اين كودتا را از ترس حكومت اسلامگرايان زير سوال نمیبرند انتقاد كرد و گفت: اين يك نمونه آشكار از ترس غيرمنطقی اسلام است.
اسپوزيتو ادامه داد: سكوت در مورد جنايات نظاميان در مصر نيز نمونه ديگری از اسلامهراسی است.
وی با محكوم كردن استانداردهای دوگانه در مورد مصر تأكيد كرد: اگر يك دهم جناياتی كه امروز نظاميان در مصر انجام میدهد، يك دولت اسلامگرا و يا دولت محمد مرسی انجام میداد، فريادهای «موج تروريسم» به هوا بر میخواست.