کد خبر: 2589843
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۶

ورود ادبيات دينی به زندگی در حقیقت رجعت به نياز انسان امروز است

گروه اجتماعی: مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اينكه آنچه به زندگی معنا می‌بخشد دين است، اظهار كرد: ورود ادبيات دينی به زندگی در حقيقت رجعت به نياز و گمشده انسان امروز است.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه سمنان، محمدرضا سوقندی، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان و دبير جشنواره سراسری داستان‌های رضوی با عنوان «كبوتر حرم»، 23 شهريورماه در آئين اختتاميه نهمين جشنواره داستان‌های كوتاه رضوی در فرهنگسرای كومش سمنان گفت: داستان‌نويسی هنری است كه واقعيت‌های زندگی را به تصوير می‌كشد و نزديك‌ترين مقوله به زندگی است.
سوقندی ادامه داد: در بين هنرهای مختلف، داستان‌نويسی و ادبيات نزديك‌ترين هنرها به زندگی است چرا كه اين هنر واقعيات زندگی را به تصوير می‌كشد.
وی با اشاره به ژانرهای مختلف ادبی، اضافه كرد: شعر قوه خيال است و انسان‌ها را از زمين به آسمان می‌برد ولی داستان از متن زندگی می‌جوشد و اگر بخواهيم سيره اهل بيت(ع) را وارد زندگی كنيم، قالب داستان، يكی از بهترين قالب‌های هنری برای روايت اين سيره نورانی است.
سوقندی با بيان اينكه داستان‌نويسان امروز بايد به سبك زندگی و خاستگاه اصلی و فطرت خود رجعت ادبی كنند، ادامه داد: فطرت، وطن اصلی دين‌مداران و ولايت‌مداران است و اين رجعت ادبی به معنای ورود به سيره اهل بيت(ع) است.
وی با اشاره به اينكه آنچه به زندگی معنا می‌بخشد، دين است، تصريح كرد: ورود ادبيات دينی به زندگی در حقيقت رجعت به نياز و گمشده انسان امروز است.
وی با بيان اينكه جشنواره امسال در سه بخش داستان بلند، داستان كوتاه و داستان كوتاه كوتاه (مينی مال) برگزار شد، گفت: در مجموع 868 اثر از 30 استان كشور به دبيرخانه اين جشنواره ارسال شده بود كه استان سمنان با 125 اثر بيشترين اثر و شركت‌كننده را در جشنواره امسال داشت.
سوقندی با بيان اينكه جشنواره از نظر مجموع آثار ارسالی، 48 درصد رشد داشته است، افزود: از 490 نفر شركت‌كننده در اين جشنواره 235 نفر زن و 156 نفر مرد بودند.
عليرضا خلخالی، معاون سياسی ـ امنيتی استانداری سمنان در اين مراسم يادآور شد: بايد از هنر داستان‌نويسی به‌عنوان شيوه‌ای برای عمق‌بخشی و ترويج فرهنگ رضوی بهره گرفت.
وی با اشاره به زمان برگزاری اين جشنواره ملی، اظهار كرد: ايام خجسته دهه كرامت بهترين زمان برای برگزاری اين جشنواره و استفاده از سيره و فرهنگ رضوی برای جامعه دينی است.
خلخالی افزود: جامعه مطلوب دينی، همان جامعه‌ای است كه ائمه اطهار(ع) به دنبال تحقق آن بوده‌اند و از آنجا كه همه رفتارهای ما و جامعه اسلامی با آن گره خورده است بايد از هر مقوله‌ای برای تعميق و عمق‌بخشی به جامعه دينی بهره گرفت و هنر داستان‌نويسی از جمله آن هنرها است كه بايد برای پايداری و اثرگذاری بيشتر از آن بهره بگيريم.
معاون استاندار سمنان اظهار كرد: هنر داستان‌نويسی از جمله هنرهای اصيل و ماندگار است كه از آن می‌توان در الگوسازی برای جامعه استفاده كرد كه در اين راستا نويسندگان و داستان‌نويسان پيشتازان عرصه توسعه فرهنگ دينی هستند كه قوام جشنواره‌هايی از اين دست می‌تواند در توسعه فرهنگ دينی و خصوصا فرهنگ رضوی مؤثر باشد.
گفتنی است، در پايان اين جشنواره ملی با رأی هيئت داوران نفرات برتر جشنواره معرفی و تجليل شدند؛ داوران جشنواره نهم، در بخش داستان بلند، هيچ اثری را شايسته عنوان اول نشناخت و حمزه ولی‌پور از كرمانشاه و زينب‌السادات هاشمی از قم مشتركاً حائز رتبه دوم جشنواره شدند.
همچنين ليلا صبوری خامنه از خراسان رضوی و مهرداد موسويان از همدان نيز در اين بخش به طور مشترك، سوم شدند. در بخش داستان كوتاه؛ حسين لعل بذری از خراسان رضوی، سميه‌سادات موسوی جهان‌آبادی از تهران و حامد امامی از گرمسار به ترتيب حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند.
هيئت داوران جشنواره اعلام كرد: آثار ام‌البنين ماهر از خراسان رضوی، فرشته قلی‌پور از قم و مرضيه فعله‌گری از همدان در اين بخش شايسته تقدير هستند و در بخش داستان‌های كوتاه كوتاه (مينی ماليستی) نيز آثار حسين صداقت از استان فارس و سپيده شراهی از استان تهران رتبه‌های نخست و دوم اين بخش را به خود اختصاص دادند.
captcha