کد خبر: 2591198
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۷
توكل از ديدگاه قرآن كريم/(5)

اساس توكل، اعتقاد به توحيد و يگانگی خداوند است

گروه اجتماعی: بايد توجه داشت كه اساس توكل اعتقاد به توحيد و يگانگی خداوند است؛ كسی كه با نگاه توحيدی به امور اطراف خود می‌نگرد می‌داند كه خداوند قادر به همه امور است و مصلحت بنده‌اش را بيشتر از خود او می‌داند.

داراب نبی‌زاده، مدير گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی اراك در در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی، با بيان اينكه حقيقت توكل واگذار كردن كار به غير است، افزود: توكلی كه در قرآن به آن اشاره شده است واگذار كردن كار به خدا البته با رعايت شرايط خاص است.
وی افزود: توكل به خدا بدين معنی است كه انسان از خرد و دانش خود و همچنين تجربيات خود و ديگران در راستای انجام كارهای خود به نحو مطلوب استفاده كند ولی نتيجه كار را به خداوند سپرده و به او توكل كند.
نبی‌زاده ادامه داد: به‌طور مثال برخی كارها ولو اينكه با دقت و ظرافت انجام می‌شوند ولی با موانعی غير قابل پيش‌بينی كه خارج از اراده انسان است مواجه می‌شوند كه در اين مواقع انسان بايد استقامت داشته و تكيه بر نيروی الهی كند و تمام اميدش به اين باشد كه چون خداوند قدرتی است مافوق همه محاسبات موجود درعالم ، اگر خداوند مصلحت بداند اين مشكلات به‌واسطه او برطرف می‌شوند.
اين مدرس دانشگاه خاطرنشان كرد: خداوند در قرآن قول مساعدت و كمك به كسانی كه به او توكل می‌كنند را داده است؛ بنابراين مسلمان همواره در هر كاری به خداوند اميد و توكل می‌كند.
وی تصريح كرد: انسان بايد شرايط موجود برای رسيدن به خواسته يا هدفش را بسنجد. به‌طور مثال گاهی اوقات امكان لازم برای رسيدن به هدفی موجود نيست و يا به طور كلی شرايط تحقق خواسته‌ای فراهم نيست در اين شرايط نمی‌توان بدون توجه به شرايط علمی و عقلانی و صرفاً با توكل وارد عرصه شد.
نبی‌زاده با بيان ‌اينكه همه حقايق هستی به دست خداست و اگر خداوند مصلحت بداند هر مانعی را می‌تواند به راحتی برطرف كند، گفت: توكل احساس درونی و اميد باطنی است كه ناشی از ايمان بنده به پروردگارش است.
وی افزود: بايد توجه داشت كه اساس توكل ،اعتقاد به توحيد و يگانگی خداوند است؛ كسی كه با نگاه توحيدی به امور اطراف خود می‌نگرد می‌داند كه خداوند قادر به همه امور است و مصلحت بنده‌اش را بيشتر از خود او می‌داند؛ از اين رو انسان موحد هرگز بن بست در زندگی‌اش نداشته و همواره اميدوار به رحمت خداوند بوده و نسبت به آينده هيچ نگرانی ندارد.
مدير گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی اراك در پايان، خاطرنشان كرد: خداوند همواره نسبت به بندگانش مهربان و رئوف بوده و در مقابل هر رنج و گرفتاری كه بندگانش با آنها مواجه می‌شوند نيز به آنها اجر و پاداش عنايت می‌كند پس با اين نوع نگرش به مسائل می‌توان گفت هر پيشامدی در زندگی انسان برای او خير است.
captcha