به گزارش خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاعرسانی «The National»، «منال عطايا»، مدير موزه تمدن اسلامی شارجه اعلام كرد: برپايی اين نمايشگاه حج در موزه تمدن اسلامی شارجه، بخشی از مأموريت ما برای نمايش صنايع دستی اسلامی و فراهم آوردن امكانات آموزشی برای شناخت بيشتر فرهنگ اسلامی و معرفی ديدگاههای اسلام در مورد هنر، علم، فرهنگ و تاريخ به مخاطبان خارجی است.
نوره المغنی، از مسئولان موزه تمدن اسلامی شارجه گفت: ما با برپايی اين نمايشگاه قصد داريم تا با نمايش شاهكارهای هنری، فرهنگی و اعتقادی اسلامی، بازديدكنندگان را به يك سفر بصری رهسپار كنيم.
وی افزود: در طول اين نمايشگاه، ابعاد مختلف سفر معنوی به مكه مكرمه برجستهسازی شده و بازديدكنندگان فرصت آن را دارند كه اعمال عبادی با شكوه سفر حج را تجربه كنند.
وی در ادامه گفت: تجربه نوشيدن آب زمزم و دوختن لباس احرام از جمله بخشهای اين نمايشگاه است.
در اين نمايشگاه كه تا تاريخ 10 آذرماه سال جاری برپا خواهد بود، پارچهها و پردههای استفاده شده برای پوشاندن اماكن عبادی مكه و مدينه كه قدمت آنها به قرن هفدهم میرسد، به نمايش گذاشته شده است.
آثار به نمايش گذاشته شده در اين نمايشگاه، بخشی از مجموعه موزه تمدن اسلامی شارجه است كه برای اولين بار به نمايش در آمده است.
در قرن دوازدهم استفاده از يك پرده مشكی برای پوشاندن خانه كعبه آغاز شد كه اين پرده بعدها مزين به نوشتههايی شد.
كار توليد يك پرده برای پوشاندن خانه كعبه و يك پرده اضافی برای استفاده در موارد اضطراری 17 ميليون درهم هزينه دارد و يك سال طول میكشد.