کد خبر: 2601864
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۵

محبت كردن به خانواده ميزان سنجش ايمان است

گروه اجتماعی: يك استاد حوزه با تأكيد بر اينكه محبت كردن به خانواده ميزان سنجش ايمان است، گفت: اگر انسان با محبت به خانواده نيت رسيدن به خدا را داشته باشد ديگر اين‌ها زينت دنيا به حساب نمی‌آيند.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، حجت‌الاسلام و‌المسلمين علوی تهرانی، استاد حوزه در برنامه ياد خدا شبكه قرآن و معارف سيما گفت: اگر نگرشمان به خانواده الهی باشد ديگر خانواده زينت زندگی دنيا نخواهد بود بلكه باعث رسيدن انسان به خداوند می‌شود و اين تنها به جهان بينی ما برمی‌گردد و جهان بينی الهی نيز رفتار درست را در پی خواهد داشت.
اين استاد حوزه اظهار كرد: يكی از آفاتی كه زندگی‌های مشترك را تهديد می‌كند روزمرگی است و اگر كسی به اين روزمرگی‌ها دقت نكند دچار دلسردی می‌شود و اين دلسردی نيز باعث ايجاد بی احساسی افراد خانواده نسبت به يكديگر خواهد شد، اما اگر كسی نسبت به خانواده نگرش خود را عوض كند و انگيزه های اخروی داشته باشد می‌تواند اين دلسردی‌ها و بی‌احساسی‌ها را برطرف كند.
وی ادامه داد: ما اگر تفكر و انديشه‌امان توحيدی شود به دنبال آن رفتارهايمان نيز توحيدی خواهد بود اما تا انديشه‌مان درست نشود در واقع رفتارهايمان رفتار بندگی نيست بلكه تنها تكليف است و تكليف نيز انجامش برای انسان سخت است اما زمانی كه جهان‌بينی ما درست شود برای تكليف نيز لحظه شماری می‌كنيم.
حجت‌الاسلام علوی‌تهرانی افزود: با جهان‌بينی مادی نمی‌توان رفتارهای دينی داشت اما متأسفانه خانواده‌های ما حتی بسياری از خانواده‌ها‌ی مذهبی رفتار مادی‌گرايانه خود را با لباس مذهب می‌پوشانند. به طور مثال مهريه‌های بالايشان را به نيت اسامی ائمه در نظر می‌گيرند و اين‌ها بروز رفتار مادی‌گرايی است. بنابراين اگر انسان نگرش و جهان بينی‌اش را الهی كند آن زمان خدمت به خانواده و دوست داشتن آن‌ها را راه رسيدن به خداوند می‌داند.
وی تصريح كرد: دوست داشتن خانواده يكی از بحث‌هايی است كه در موضوع خانواده بسيار اهميت می‌يابد. پيغمبر(ص) در اين رابطه می‌فرمايند اگر می‌خواهيد ببينيد كسی ايمانش زياد شده يا نه ببينيد چه قدر با زن و فرزندش با محبت است بنابراين علاقه به خانواده نيز امری الهی و دينی است و اگر انسان با محبت به خانواده نيت رسيدن به خدا را داشته باشد ديگر اين‌ها زينت دنيا به حساب نمی‌آيند.
وی با اشاره به اينكه يكی از جلوه‌های اين محبت بودن افراد در كنار خانواده است گفت: زن بايد آن چنان برای مردش دلربايی داشته باشد كه مرد را در كنار خانواده نگه دارد. گاهی زنان از اين شكايت می‌كنند كه همسرمان دائم به جای صحبت با ما، با مادر و خواهرش درد و دل می‌كند. گاهی زنان زبانشان زبان شكايت و اعتراض و زبان نيش زدن است كه باعث می‌شود مرد ديگر به بودن در خانه تمايلی نشان ندهد.
حجت‌الاسلام علوی تهرانی ادامه داد: از ديگر جلوه‌های محبت در خانواده نگاه مهربان زوجين به يكديگر، گفتار و حتی غذا و خوراك در خانواده است و اين قبيل امور می‌تواند مؤدت را در ميان افراد خانواده زياد كند و دلسردی را از بين ببرد.
وی در پايان يادآور شد: در احاديث كلمه عشق نهايتا 10 بار تكرار شده است اما در جايی امام رضا(ع) زنی را كه عاشق شوهرش است گنج می‌داند. سيره پيغمبر(ص) به گونه‌ای است كه انس بن مالك كه خادم پيغمبر بوده است و در خانه ايشان خدمت می‌كرده درباره پيغمبر(ص) می‌گويد: من كسی را مهربان‌تر از پيغمبر(ص) به خانواده نديدم و ما نيز بايد سيره پيغمبر(ص) را الگو و سبك زندگی‌هايمان قرار دهيم.
captcha